ΠΑΟΚ

Τι ζούμε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ;

Ο ΠΑΟΚ που ήταν παλικάρι στο Ντα Λουζ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Μπενφίκα και του απομένουν 90 λεπτά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Τι ζούμε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ;

Το ταξίδι-όνειρο του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται και μένουν ακόμη 90 λεπτά. Με μία παλικαρίσια εμφάνιση, έναν Αλέξανδρο Πασχαλάκη πραγματικό “φύλακα άγγελο”, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με πλεονέκτημα από το Ντα Λουζ, καθώς με το “χρυσό” γκολ του Ουάρντα στο 76΄ ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπενφίκα που προηγήθηκε με πέναλτι-εφεύρεση του Σέρβου διαιτητή Μίλοραντ Μάζιτς.

Ιδιαίτερα ανοιχτό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να μην κλείνεται πίσω και την Μπενφίκα να έχει καλή ανάπτυξη και από το 30′ και μετά να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες.

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Στο 5΄ η γηπεδούχος ομάδα έβαλε γκολ με τον Φερνάντες αλλά από αντικανονική θέση και σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όμως την έχασε ο ΠΑΟΚ στο 8΄, όταν ο Πέλκας έκανε εξαιρετική κούρσα έδωσε στον Πρίγιοβιτς που ανενόχλητος μέσα απο την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Δικέφαλος στο 14΄έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Χοσέ Κάνιας έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω απο την περιοχή με την μπάλα να βγαίνει λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ωστόσο αμέσως μετά οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησαν στο γήπεδο

Η μεγαλύτερη και πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπενφίκα πραγματοποιήθηκε στο 23΄ στο και την έχασε ο Πίτζι όταν έξω απο την μικρή περιοχή έκανε ανενόχλητος το πλασέ αλλά αστόχησε.  Τέσσερα λεπτά μετά ξανά ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ με μακρινό φάλτσο αλλά ο Πασχάλακης απέκρουσε ενώ ξανά ο καλύτερος παίκτης της Μπενφίκα έφτασε έξω απο την μικρή περιοχή αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε το πλασέ του μέσου των “αετών”.

Η Μπενφίκα συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα και ξανά με τον Πίτζι έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν η κεφαλιά του στο 29′,  πέρασε λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 33΄ σουτ του Φερνάντες μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ που δεν έβρισκε τον τρόπο να σταματήσει την ορμή των Πορτογάλων.

Τελικά στο 44΄ ο Σέρβος διαιτητής Μάζιτς βοήθησε της Μπενφίκα για να πετύχει αυτό που δεν μπορούσε να πετύχει μόνη της με ένα πέναλτι”εφεύρεση” κατά του Μαουρίσιο και στις καθυστερήσεις ο Πίτζι σημείωσε το 1-0 από τα έντεκα μέτρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο 50΄ να αποκρούει σου του Φερέιρα και τον ΠΑΟΚ σαφώς επηρεασμένος να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν την υπεροχή. Για αυτό και ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Ουάρντα που έμελλε στη συνέχεια να γίνει ο πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιά. Στο 56′ ο Γκριμάλδο έπιασε ένα εκπληκτικό φάλτσο αλλά το ίδιο σπουδαία ήταν και η απόκρουση του Πασχαλάκη που έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια.

Ο Δικέφαλος παρόλα αυτά στο 69΄ έχασε ευκαιρία με τον Ουάρντα που δεν έκανε καλή προβολή απο τα έντεκα μέτρα ενώ στο 70΄ ο Ζαμπά με όμορφη ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή απο πλάγια αλλά έχασε ευκαιρία να σκοράρει αφού το πλασέ του έφυγε άουτ.

Μέχρι το 76΄ ο Βλαοχήμος δεν είχε δεχτεί απο τον ΠΑΟΚ σουτ εντός εστίας αλλά τότε ήταν που οι “ασπρόμαυροι” μετά απο εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, ο Μάτος βρήκε σημάδεψε με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έλληνα τερματοφύλακα και στην επαναφορά ο Ουάρντα έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται με πάθος και τον Πασχαλάκη να κρατάει την ισοπαλία.

MVP:Ο Πασχαλάκης ήταν εκπληκτικός έσωσε την ομάδα του με πολλές εντυπωσιακές αποκρούσεις και νικήθηκε μόνο απο τα έντεκα μέτρα

UP: Ο Ουάρντα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε πολύ την ομάδα του να κρατήσει μπάλα και ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ του ΠΑΟΚ.

DOWN: Ο Φακούντο Περέιρα έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά, με τους Βαρέλα και κρέσπο να τον εξουδετερώνουν πλήρως,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς ήταν η αιτία που ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε κατάφωρα με το πέναλτι που μόνος αυτός είδε όταν ο Φερνάντες έπιασε… αέρα σε μονομαχία με τον Κρέσπο και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι κατά του Ισπανού

ΓΚΟΛ: 45+1′ πεν. Πίτσι – 76′ Ουάρντα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζένσον Φερνάντες, Αλμέιδα – Βιεϊρίνια, Πέλκας, Ουάρντα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρ. Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ρούμπεν Ντίας, Ζίφκοβιτς (65′ Σίλβα), Σέρβι (79′ Σεφέροβ-τς), Φερέιρα, Πίτσι (79′ Φελιξ), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Τζένσον Φερνάντες.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (52′ Ουάρντα), Ζαμπά (80′ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς (87′ Ακπόμ)

Μπενφίκα – ΠΑΟΚ: Το γκολ του Ουάρντα στο Ντα Λουζ (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι ζούμε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.