ΠΑΟΚ

Καρέλης: Ένας «μαχητής» που θα ταιριάξει στην Τούμπα!

Ο Νίκος Καρέλης έρχεται στον δικέφαλο
Καρέλης: Ένας «μαχητής» που θα ταιριάξει στην Τούμπα!

O Νίκος Καρέλης επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με σκοπό να κάνει… μία νέα αρχή στην καριέρα του και να «συστηθεί» εκ νέου στο ελληνικό κοινό.

Δοκιμασμένος αρκετές φορές από την ατυχία, ο 26χρονος άσος ποτέ δεν τα παράτησε και θέλει να πάρει… ώθηση από την ενέργεια της Τούμπας ώστε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο το πλούσιο ταλέντο του.

Δυνατός, γρήγορος, με πολύ καλή τεχνική και αίσθηση του χώρου δεν «μασάει» στις μονομαχίες και βγάζει πάθος στο γήπεδο, χαρακτηριστικό που σίγουρα ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του οργανισμού που λέγεται ΠΑΟΚ.

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 24 Φεβρουαρίου του 1992, ο Καρέλης από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία καθώς σε ηλικία μόλις 14 ετών ξεκίνησε να προπονείται με την πρώτη ομάδα και έναν μόλις χρόνο αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο συστήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Απριλίου του 2008 όταν έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη. Με τη φανέλα του Εργοτέλη πραγματοποίησε συνολικά 31 συμμετοχές με ένα γκολ ενώ το σύντομο πέρασμά του από τη Ρωσία και την Αμκάρ Περμ τον βοήθησε να κάνει στη συνέχεια το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Αυτό δεν ήταν άλλο από τον Παναθηναϊκό, όπου σε 113 συμμετοχές πέτυχε 36 γκολ, μοίρασε 17 ασίστ και εκτόξευσε την καριέρα του.

Η ονειρική σεζόν στην Γκενκ

Στην συνέχεια ήρθε στον δρόμο του η Γκενκ, η οποία δαπάνησε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Καρέλης άρχισε να κάνει απόσβεση από το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1 ο Ελληνας επιθετικός πέρασε σαν αλλαγή στο 77′ και 11 λεπτά μετά πέτυχε το νικητήριο γκολ. Μέχρι το φινάλε της σεζόν πρόλαβε να βρει άλλες 10 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα άλλα και να μοιράσει δύο ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Η επόμενη σεζόν όλα έδειχναν ότι θα ήταν η κορυφαία στην καριέρα του και θα «εκτόξευε» τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 32 αγώνες, 18 γκολ όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και δεν τον άφησε να ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει.

Το «σοκ» του τραυματισμού

Ηταν 27 Δεκεμβρίου του 2016 όταν ο Νίκος Καρέλης σε μία φάση του εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Γάνδη πάτησε στραβά το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο και έτσι αναγκάστηκε να λείψει σχεδόν 10 μήνες από τα γήπεδα. Η διάγνωση, που έκανε λόγω για ρήξη πρόσθιου χιαστού έσκασε σαν… κεραυνός εν αιθρία για τον Ελληνα επιθετικό, ο οποίος βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ… Τον Οκτώβριο του 2017 ο Καρέλης επέστρεψε σε αγωνιστική δράση μετά τον δικό του… γολγοθά και την ίδια σεζόν σε 22 συμμετοχές είχε τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Η πνευμονική εμβολή

Τον περασμένο Γενάρη ο Καρέλης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή, πρόβλημα το οποίο τον άφησε αρκετές εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο, το φινάλε της σεζόν ήταν εντυπωσιακό για τον ίδιο καθώς με τρία γκολ και τρεις ασίστ έδειξε πως βρίσκει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Η πρόκληση της Εθνικής

Με το εθνόσημο στο στήθος ο Καρέλης έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ με την ανδρών έχει καταγράψει 18 συμμετοχές, με τρία γκολ, κάνοντας το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι. Σε περίπτωση που στον ΠΑΟΚ βρει τα πατήματά του και επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, είναι δεδομένο πως θα επιστρέψει και στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ψάχνει την… Ιθάκη του

Φέτος το καλοκαίρι, ο Καρέλης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Γκενκ στα φιλικά προετοιμασίας, πετυχαίνοντας συνολικά οκτώ τέρματα, έπαιξε σε ένα παιχνίδι των προκριματικών του Europa League κόντρα στη Φόλα Ες, όμως δεν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του και έτσι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, ντύνοντάς τον στα «ασπρόμαυρα» στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.

Ο ίδιος ο παίκτης δείχνει ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική και ζητούμενο πλέον είναι να δικαιώσει τις προσδοκίες και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο το ταλέντο του με το νούμερο «11» στην πλάτη και το δικέφαλο στο στήθος.

Με Ουάρντα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Οχι ΠΑΟΚ σε Κονέ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καρέλης: Ένας «μαχητής» που θα ταιριάξει στην Τούμπα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.