ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Βαρόμετρο σε… Λέο!

Ο Μάτος ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του Δικεφάλου
ΠΑΟΚ: Βαρόμετρο σε… Λέο!

Ο Λέο Μάτος διανύει την τρίτη του σεζόν στην Τούμπα, και όταν έχει… κέφια, ο ΠΑΟΚ πετάει! Το καλοκαίρι του 2016 ο «δικέφαλος» έφερνε στη Θεσσαλονίκη έναν Βραζιλιάνο, που έμελλε να ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα και να γίνει παίκτης-βαρόμετρο για την ομάδα…

Την πρώτη χρονιά στην Τούμπα, ο Μάτος μέτρησε 47 συμμετοχές με 8 γκολ και 4 ασίστ, πέρσι σε 38 συμμετοχές είχε 7 γκολ και 8 ασίστ ενώ φέτος έχει ήδη συμπληρώσει 1.740 αγωνιστικά λεπτά με 20 αγώνες 1 γκολ και 3 ασίστ. Νούμερα, που είναι εντυπωσιακά, ειδικότερα για έναν δεξιό οπισθοφύλακα, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει δύο κύπελλα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος, όμως, δεν είναι ένας συμβατικός μπακ. Περνάει περισσότερο χρόνο σε ένα ματς στην επίθεση παρά στην άμυνα και δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στην ομάδα του όταν βρεθεί σε καλή μέρα ενώ αποτελεί μόνιμο «πονοκέφαλο» στις στημένες φάσεις για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Τη φετινή σεζόν ο έμπειρος άσος έχει μικρότερη συνεισφορά στην επίθεση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχει βελτιώσει όμως τα στατιστικά του στην άμυνα. Πιο συγκεκριμένα, σκοράρει (0,05 γκολ μ.ο. έναντι 0,18 πέρσι), σουτάρει (0,5 έναντι 1) και ντριπλάρει (3,1 φορές μ.ο. έναντι 4,3) με μικρότερη συχνότητα σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Επίσης, έχουν μειωθεί οι επαφές του στην αντίπαλη περιοχή (1 μ.ο. φέτος, 2,5 πέρσι) και γενικότερα δείχνει μεγαλύτερη αφοσίωση στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Βραζιλιάνος κλέβει με μεγαλύτερη ευχέρεια μπάλες στο επιθετικό μισό, έχοντας αυξήσει το ποσοστό του από το 21% στο 27% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Επίσης αυξημένο είναι το ποσοστό του στις αμυντικές εναέριες μονομαχίες κατά 10% (από 48% στο 58%) αλλά και στα κοψίματα (από 1,3 στα 2 μ.ο). Οταν ο Μάτος έχει… κέφια, η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟΚ μοιάζει ανίκητη και μπορεί να παρασύρει οποιονδήποτε αντίπαλο στο διάβα της… Στο πρόσφατο ματς με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και συνολικά ο «δικέφαλος» έδειξαν σε μεγάλο βαθμό τι μπορούν να κάνουν και σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης θέλουν να συνεχίσουν αμφότεροι…

«ΔΙΕΛΥΣΕ» ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΑΚ

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της καριέρας του έζησε ο Λέο Μάτος στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος άσος είχε να αντιμετωπίσει στην πλευρά του τον Ολλανδό σούπερ σταρ, Κουίνσι Πρόμες, και κατάφερε όχι να μόνο να τον περιορίσει σε καταλυτικό βαθμό αλλά και να γυρίσει… μόνος του το ματς από το 0-2! Με δύο φανταστικές κούρσες από τη δεξιά πλευρά ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε άνω-κάτω τη ρωσική άμυνα, μοιράζοντας δύο ασίστ και φέρνοντας… τούμπα το ματς αλλά και την πρόκριση.

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΕΤΙΝΟ ΓΚΟΛ

Φέτος, ο Μάτος έχει πετύχει μέχρι στιγμής ένα γκολ, απολογισμός μικρός για τον ίδιο στις 20 αναμετρήσεις, που έχει αγωνιστεί. Το μοναδικό τέρμα του Βραζιλιάνου άσου ήρθε στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ όταν μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ κέρδισε τους πάντες στον αέρα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το ψηλό παιχνίδι είναι το μεγάλο ατού του δεξιού μπακ του «δικεφάλου» και ζητούμενο είναι από δω και στο εξής να το εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ… ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Η απόδοση του Μάτος το τελευταίο διάστημα δεν κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει τον δεξιό του μπακ να διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και το γεγονός αυτό δεν βοηθά συνολικά τον «δικέφαλο» να βρει ξανά τον ρυθμό, που θα ήθελε. Ετσι, ο Ρουμάνος τεχνικός περιμένει και αυτός όπως και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα τον παλιό καλό Μάτος ώστε να βοηθήσει και την υπόλοιπη ομάδα να πιάσει την απόδοση που είχε στα πρώτα ματς του καλοκαιριού.

ΠΑΟΚ: Το έξτρα κίνητρο του Πρίγιοβιτς κόντρα στην Ξάνθη

Κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ η Τούμπα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ: Βαρόμετρο σε… Λέο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.