ΠΑΟΚ

«Μεταγραφή» ο Σάχοφ!

Ο Ουκρανός παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο
«Μεταγραφή» ο Σάχοφ!

Ο Εβγέν Σάχοφ είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αναλάβει τον ρόλο του αντί-Βέρνμπλουμ μετά τον τραυματισμό του Σουηδού που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για όλη την σεζόν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πιστεύει πως ήρθε η ώρα για τον Ουκρανό να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα στην οποία άλλωστε βρίσκεται εδώ και δυόμιση χρόνια και έχει εγκλιματιστεί πλήρως.

Ο Ρουμάνος προπονητής ήταν αυτός που το καλοκαίρι ζήτησε την παραμονή του 28χρονου ποδοσφαιριστή στον Δικέφαλο παρόλο που γινόντουσαν συζητήσεις για πιθανή παραχώρηση του και πλέον θα του δώσει φανέλα βασικού ως παρτενέρ του Μαουρίσιου στη μεσαία γραμμή της ομάδας τουλάχιστον μέχρι και αν έρθει καλύτερος από αυτόν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Σάχοφ είναι πολύ ανεβασμένος τελευταία στις προπονήσεις δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό και όλοι ελπίζουν να αποδειχθεί ως εσωτερική μεταγραφή για τον Δικέφαλο.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΤΟΝ… ΨΗΛΩΣΕ

Ομως και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο πρώην παίκτης την Ντνίπρο έκανε αισθητή την παρουσία του στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ όταν λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα με την ΑΕΛ έδωσε ασίστ και ξεχώρισε με την παρουσία του. Σε εκείνη την αναμέτρηση ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία ΠΑΟΚ έψαχνε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο το τέρμα που θα του έδινε τη νίκη και προσπαθούσε να διασπάσει με κάθε τρόπο την άμυνα των Θεσσαλών, όμως στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης δεν τα είχε καταφέρει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έκανε νωρίς με βάση την εξέλιξη του αγώνα τις αλλαγές του και σκέφτηκε αρκετά με ποιον τρόπο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο ματς. Στα χαφ, εξάλλου, ο ΠΑΟΚ είχε δύο παίκτες που συνολικά αμείβονται με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και συγκαταλέγονται στους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας. Ομως ούτε ο Μαουρίσιο, ούτε ο Βέρνμπλουμ, που στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι να αντικατασταθεί αγωνίστηκε σαν δεύτερος επιθετικός, κατάφεραν να δώσουν τη λύση. Κάπου εκεί ο Ρουμάνος αποφάσισε να βάλει στο ματς τον Ουκρανό. Ο τελευταίος μπήκε στο γήπεδο και μέσα σε λίγα λεπτά έκανε όσα δεν κατάφεραν οι υπόλοιποι. Ένα άγγιγμα, μια ασίστ στον Ακπόμ, ένα γκολ, νίκη για τον ΠΑΟΚ και… πρωταθλητής χειμώνα ήδη. Αυτό το ματς ήταν που του έδωσε πολλούς πόντους. Ενας παίκτης που πολλοί δεν τον πιστεύουν, υπήρξε καθοριστικός σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Και ο Λουτσέσκου επιβεβαίωσε πως μπορεί να υπολογίζει και σε αυτόν.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Σάχοφ που δεν παραπονέθηκε όταν δεν βρισκόταν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις εξαιρετικές πορείες του Δικεφάλου την προηγούμενη διετία και στις δύο κατακτήσεις του Κυπέλλου ενώ έχει εγκλιματιστεί πλήρως στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και στην ομάδα.

Συνολικά, με τη φανέλα του Δικεφάλου ο χαφ του ΠΑΟΚ μετράει 16 γκολ και 7 ασίστ σε 96 συμμετοχές. Στην πρώτη του σεζόν στην Τούμπα σε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής είχε πετύχει 8 γκολ, μοιράζοντας ταυτόχρονα 2 ασίστ ενώ στη δεύτερη στον μισό αγωνιστικό χρόνο πέτυχε ξανά 8 γκολ, έχοντας και 3 ασίστ.

Οι δύο αυτές γεμάτες σεζόν συνδυάστηκαν με τις κατακτήσεις δύο κυπέλλων, με το Σάχοφ να αποτελεί πάντα μία σίγουρη επιλογή που έδινε λύσεις όταν η μπάλα… έκαιγε προερχόμενος από τον πάγκο.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ

Πλέον ήρθε η ώρα να γίνει βασικός πρωταγωνιστής και να… θυμηθεί τον πρώτο του έτος στον ΠΑΟΚ όταν ο τότε προπονητής των Θεσσαλονικέων Βλάνταν Ιβιτς τον χρησιμοποιούσε στην ενδεκάδα του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αρκετά τετ α τετ με τον Εβγέν Σάχοφ τις τελευταίες ημέρες (πριν ο τελευταίος αναχωρήσει για την πατρίδα του για προσωπικούς λόγους) και του έδειξε για άλλη μία φορά πόσο πιστεύει σε αυτόν.

Τόσο ο Ρουμάνος προπονητής όσο και ο ίδιος ο Ουκρανός θεωρούν πως ήρθε η ώρα να αναλάβει πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα και η πίστη στο ότι μπορεί να τα καταφέρει δεν πιέζει τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Βέρνμπλουμ.

Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του Σάχοφ λήγει το καλοκαίρι και η περίοδος απο εδώ και πέρα θα είναι ένα μεγάλο τεστ για αυτόν που θα παίξει και για να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από εκεί και πέρα βέβαια δεν είναι σίγουρο αν θα παίξει βασικός από το επόμενο κι όλας ματς διότι ως γνωστόν έχει άδεια περισσότερες ημέρες από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και θα επιστρέψει στις 5 Ιανουαρίου.

Σαββίδης: «Δεν θα παρατήσουμε ποτέ τον ΠΑΟΚ»

Αδυναμία του Άρνεσεν ο Λημνιός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Μεταγραφή» ο Σάχοφ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.