ΠΑΟΚ

Ο Πάμπλο Γκαρσία… άλλαξε

Η εξέλιξη του ως προπονητή
Ο Πάμπλο Γκαρσία… άλλαξε

Ο Πάμπλο Γκαρσία οδεύει ολοταχώς στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος της προπονητικής του καριέρας και παρά το γεγονός πως πρόκειται για τμήματα υποδομών η εξέλιξη του Ουρουγουανού είναι… ραγδαία.

Ο αγαπημένος Πάμπλο της «ασπρόμαυρης» κερκίδας είναι ένας ήρεμος προπονητής, ο οποίος ζητά από τους παίκτες του να συνδυάζουν το αγωνιστικό τους πλάνο με την… καρδιά τους για να φτάνουν κάθε μέρα στον στόχο.

Στον 41χρονο τεχνικό αρέσει το ισπανικό αγωνιστικό μοντέλο, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3, όπου στο κέντρο υπάρχει πάντα ένα καθαρόαιμο 6άρι σε ρόλο κόφτη και πλαισιώνεται από δύο παίκτες με πιο επιτελικά χαρακτηριστικά.

Η τριάδα των Τσιγγάρα, Μπαλογιάννη και Χατζηστραβού είναι αυτή που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλη στα χαφ ο Γκαρσία καθώς δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα χαφ μιας ομάδας εκεί, άλλωστε, που αγωνιζόταν και ο ίδιος σαν ποδοσφαιριστής.

Πολλά τρεξίματα, δυναμισμός και κάθετο ποδόσφαιρο είναι μερικά από τα ζητούμενα για τον νεαρό τεχνικό στο παιχνίδι της ομάδας του. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν εξελίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι 18άχρονοι ποδοσφαιριστές του και πλέον φαντάζουν… ανίκητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και με 40 βαθμούς σε 14 ματς έχουν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Τα «εκρηκτικά» στοιχεία του χαρακτήρα του, για τα οποία τον λάτρεψαν στην Τούμπα δεν τον συνοδεύουν πλέον ως προπονητή. Είναι όμως στοιχεία που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου. «Μου αρέσουν οι παίκτες, που μιλούν με την καρδιά. Και τώρα, που είμαι προπονητής, τέτοιους παίκτες θέλω. Αυτό, το λέω και στα μικρά παιδιά. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλοί τακτικά, αν δεν έχουν καλή τεχνική, αυτά όλα τα δουλεύεις. Θέλω να δίνουν το 100%, να παίζουν με την καρδιά τους, να παίζουν κάθε μπάλα, σα να είναι η τελευταία», έχει πει ο Πάμπλο χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι ο Γκαρσία είναι εξαρετικά αγαπητός στο σύνολο των 18άρηδων ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι παίζουν και για τον ίδιο, καταθέτοντας την ψυχήτους εντός αγωνιστικού χώρου.

Στον Πάμπλο δεν αρέσουν τα πολλά λόγια και προτιμά να μιλά η πορεία της ομάδας του γι’ αυτόν.Το απίστευτο σερί της Κ19 του Δικεφάλου, η οποία είναι αήττητη για περισσότερο από ένα χρόνο είναι ο απόλυτος «καθρέπτης» της δουλειάς του Ουρουγουανού προπονητή και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Τα βήματα του… προπονητή Πάμπλο Γκαρσία είναι αργά αλλά πολύ σταθερά, με τον ίδιο να χτίζει στέρεες βάσεις ώστε σε λίγα χρόνια να κάνει το μεγάλο βήμα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Πάμπλο Γκαρσία… άλλαξε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.