ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3: Αυτόν τον τίτλο δεν τον χάνει!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και απο την Τρίπολη με μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πρώτα τον έσωσε ο Πασχαλάκης στο πρώτο 45λεπτο
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3: Αυτόν τον τίτλο δεν τον χάνει!

Ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο αφού ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μοναδικές ευκαιρίες αλλά του ήταν αρκετά πέντε λεπτά, όπου έκρυψε την μπάλα για να πάρει τη νίκη και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης υπερείχε σε όλες τις γραμμές του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Πασχαλάκη να κάνει σωτήριες επεμβάσεις ωστόσο ο Δικέφαλος ήταν αυτός που αδικήθηκε απο τον επόπτη όταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σκόραρε στο 19΄ αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα πως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Αντίθετα στο 12΄ ο επόπτης δεν είδε το οφσάιντ και δεν σταμάτησε τον Καλτσά, τον οποίο όμως έβαλε “στοπ” ο Πασχαλάκης που απέκρουσε το πλασέ στο μοναδικό τετ α τετ που βγήκε ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων. Πάντως η ομάδα της Τρίπολης με 9 τελικές έναντι μίας μόνο των Θεσσαλονικέων είχαν την απόλυτη κυριαρχία χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 26΄ ο ΠΑΟΚ “σώθηκε” απο το δοκάρι όταν μετά απο σέντρα, ο Κρέσπο “έπιασε αέρα” και ο επερχόμενος Ιγκλέσιας με προβολή έστειλε την μππάλα στο δοκάρι.

Στο 38΄πολύ καλό σουτ του Μανιά έξω απο την περιοχή αλλά ακόμη καλύτερη η απόκρουση του Πασχαλάκη ενώ ένα λεπτό μετά, ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε διπλή εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας με εκπληκτικό τρόπο το μηδέν στην εστία των “ασπρόμαυρων” στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και στο 60΄ έχασε την πρώτη καλή του ευκαιρία όταν ο Πέλκας έδωσε κάθετη πάσα στον Μπίσεσβαρ με τον Ολλανδό να μπαίνει διαγώνια μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 65΄ ήρθε η στιγμή που μίλησε ο αρχηγός. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με μία πανέμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Παπαδόπουλος και σημείωσε το 0-1 με τον Πορτογάλο να πανηγυρίζει έξαλλα. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ “σφράγισε” τη νίκη με μία εκπληκτική αντεπίθεση και τον Μαουρίσιο να ξεκινάει έναν καλό συνδυασμό και αυτός ήταν που και την τελείωσε σημειώνοντας με πλασέ το 0-2.

Στο 79΄ο Λέο Μάτος αποβλήθηκε δικαίως με δύο κίτρινες κάρτες αλλά ο Αστέρας είχε υποστεί μεγάλο σοκ καθώς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο. Μάλιστα ο Τριανταφυλλόπουλος στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ σημείωσε από λάθος το 0-3 για τους Θεσσαλονικείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής αφού αυτός ξεκλείδωσε τη νίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ όπου και σημείωσε το 0-1

UP: Ο Πασχαλάκης ήταν ο καλύτερος του αγώνα αφού στο πρώτο ημίχρονο έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις όπου έσωσε τον ΠΑΟΚ από βέβαιο γκολ.

DOWN: Ο Λέο Μάτος δεν ήταν καλός και μάλιστα στο τέλος αποβλήθηκε μετά απο αφελείς κινήσεις και απαράδεκτα φάουλ.

ΓΚΟΛ: 65΄ Βιεϊρίνια, 69΄ Μαουρίσιο, 90’+1 αυτ. Τριανταφυλλόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23′ Τριανταφυλλόπουλος, 72′ Φερνάντες, 74′ Κυριακόπουλος, 87′ Μουνάφο – 14′ Σάκοφ, 44′ Μπίσεσβαρ, 74′ Μάτος, 89′ Βιεϊρίνια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 79′ Μάτος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανραφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Καλτσάς και Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοφ, Ζαμπά (77΄ Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (71΄ Ελ Καντουρί), Ακπόμ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3: Αυτόν τον τίτλο δεν τον χάνει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.