Ο Ιμπραΐμοβιτς του ΠΑΟΚ!

Τα κατορθώματα του «Πρίγιο» που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Ιμπραΐμοβιτς του ΠΑΟΚ!

Toν Ιανουάριο του 2017 όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ πλέον είχαν καταλάβει ότι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα είχε κλείσει. Όσο και να… πονούσε, όσο και να μην το ήθελαν, οι σελίδες της ιστορίας του Δικεφάλου που ανέφεραν το όνομα του Στέφανου Κλάους Αθανασιάδη έπρεπε να κλείσουν καθώς ο φορ που για χρόνια είχε έντονη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, είχε σταματήσει να είναι αυτός που ήταν.

Αυτή η δύσκολη διαδικασία στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ γινόταν ακόμη πιο δύσκολη διότι συνήθως δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις άμεσα έναν ποδοσφαιριστή σου, που για χρόνια βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της ομάδας.

Παράταση στα εισιτήρια του τελικού

Η επιμονή Ίβιτς έντυσε στα «ασπρόμαυρα» τον «Πρίγιο»

Για καλή του τύχη, ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε στον πάγκο του εκείνη την περίοδο έναν άνθρωπο, που γνώριζε πάρα πολύ καλά τις ανάγκες της ομάδας και ήξερε έναν συμπατριώτη του που θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του αντί-Κλάους. Ο Βλάνταν Ίβιτς κίνησε τις διαδικασίες και έπεισε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ πως ο άγνωστος, μέχρι τότε, στο ελληνικό κοινό Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των «ασπρόμαυρων».

Στο τραπέζι των συζητήσεων εκείνες τις ημέρες, είχαν πέσει πολλά γνωστά ονόματα επιθετικών. Η οικογένεια Σαββίδη ήθελε να φέρει έναν μεγάλο σταρ όπως είχε κάνει με τον Μπερμπάτοφ αλλά ο Βλάνταν Ίβιτς επέμεινε για την απόκτηση του «Πρίγιο».

Ενώ λοιπόν Μίχελ και Ίβιτς είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον φορ της Λέγκια Βαρσοβίας, που ήταν με το… στυλό στο χέρι, ο ΠΑΟΚ δεν ενεργοποιούσε ακόμη τη συμφωνία καθώς έψαχνε κάτι ακόμη καλύτερο. Σε μία τελευταία μεταγραφική σύσκεψη ανάμεσα στην οικογένεια Σαββίδη και τους Μίχελ-Ίβιτς, οι τελευταίοι έπεισαν αυτούς που πληρώνουν πως το μεγάλο κόστος της μεταγραφής για έναν άγνωστο επιθετικό αξίζει το ρίσκο. Σε εκείνη τη συζήτηση είχε υποθεί χαριτολογώντας ότι ο Πρίγιοβιτς είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Σερβίας, ενώ ακόμη πιο υπερβολικά φάνηκαν στον κόσμο τα δημοσιεύματα μετά την ανακοίνωση απόκτησης του Πρίγιοβιτς, που παρομοίαζαν τον 27χρονο τότε φορ με τον Σουηδό σούπερ σταρ.

Ο δικός του… «Ίμπρα» και τα πρώτα δείγματα γραφής

Μέχρι πριν φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου και παίξει το πρώτο του ματς, Ιμπραΐμοβιτς στον κόσμο του ΠΑΟΚ θύμιζε η εξωτερική του εμφάνιση και τα highlights από το Youtube με τα γκολ του στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League. Θα μπορούσαν αυτά όμως να είναι αρκετά για να σώσουν τον ΠΑΟΚ, που από το καλοκαίρι του 2017 και για έξι μήνες είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά με την αφλογιστία των επιθετικών του; Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την «καταραμμένη» εκείνη ρεβάνς απέναντι στον Άγιαξ, που επαιξε μπαλάρα και είδε τον Στέφανο Αθανασιάδη να χάνει δύο μοναδικά τετ α τετ δεν μπορούσε να υπάρχει…. Η απάντηση δόθηκε με στυλ… Ζλάταν.

Στους πρώτους του αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς βρίσκει δίχτυα με «ειδικό» τρόπο αφού με το που μπαίνει ως αλλαγή στο γήπεδο του αρκούν κάποια δευτερόλεπτα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό συνέβη τόσο στο ντεμπούτο του σε ένα ματς κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό, όσο και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης λίγες μέρες αργότερα. Ο Πρίγιοβιτς έχει πετύχει συνολικά 37 γκολ με τα «ασπρόμαυρα» σε 58 συμμετοχές ενώ εκκρεμεί και ο τελικός Κυπέλλου για να ολοκληρωθεί η δεύτερη «μαγική» σεζόν του Σέρβου στράικερ στον ΠΑΟΚ.

Πολύ σύντομα, ο υψηλόσωμος φορ κατάφερε να καταρρίψει «στοιχειωμένα» ρεκόρ, και να γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Φέτος μάλιστα, αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της Super League, κάτι που έχουν πετύχει μόλις δύο παίκτες του ΠΑΟΚ στο παρελθόν.

Πρώτος σκόρερ της Super League ο Πρίγιοβιτς

H πρόταση-βόμβα και το Μουντιάλ

Οι εμφανίσεις του δεν άφησαν ασυγκίνητα τα «μάτια» που τον παρακολουθούσαν όλο αυτό το διάστημα. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήρθε στα γραφεία της Τούμπας πρόταση-βόμβα ύψους 10 εκ. € από την κινεζική Τιανζίν. Ο Δικέφαλος απέρριψε τη συγκεκριμένη προσφορά, ανανεώνοντας το συμβόλαιο, του μεγαλύτερου περιουσιακού του στοιχείου μέχρι το 2022, και ανεβάζοντας κατακόρυφα τις αποδοχές του. Ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου αλλά και της συμμετοχής του στο Μουντιάλ, με την Εθνική Σερβίας, οι αγγλικές «σειρήνες» ηχούν έντονα στα αυτιά τόσο του 28χρονου σέντερ φορ, όσο και του ΠΑΟΚ, με τις εξελίξεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.’

Κάποιοι από τους πιο διάσημους Ευρωπαίους μάνατζερ, προσπαθούν να του βρουν ομάδα. Δικό του όνειρο είναι να παίξει στην Premier League ενώ σε περίπτωση πώλησής του, ο ΠΑΟΚ θα κάνει το μεγαλύτερο μεταγραφικό «deal» της ιστορίας του.

«Όχι» του ΠΑΟΚ στη βόμβα των 10 εκ. ευρώ της Τιανζίν!

Η «εκρηκτική» κυρία Πρίγιοβιτς

Ο Πρίγιοβιτς δεν απασχολεί συχνά με την εξωγηπεδική του ζωή καθώς είναι ένας πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής, σωστός επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος όμως και εκεί κάνει… θόρυβο με την εντυπωσιακή γυναίκα του, Μαρίνα, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε πέρσι στον τελικό Κυπέλλου του Βόλου, όταν και βρέθηκε στο επίκεντρο του φωτογραφικού φακού.

Πλέον, λίγες μέρες πριν από έναν ακόμη μεγάλο τελικό, στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να κάνει κάτι που δεν έχει πετύχει έως τώρα με τη φανέλα του Δικεφάλου, δηλαδή να πετύχει γκολ μέσα στον ΟΑΚΑ. Άλλωστε, πριν λίγα 24ωρα κατάφερε να χριστεί σκόρερ για πρώτη φορά σε ντέρμπι μέσα στην Αθήνα. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο, είτε σηκώσει τη δεύτερη κούπα στη δεύτερη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ, ο Σέρβος έχει ήδη κερδίσει μία θέση στην καρδιά όλων των ΠΑΟΚτσήδων, όχι ως ο «Ζλάταν των φτωχών» αλλά ως «ο Ζλάταν του Δικεφάλου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ιμπραΐμοβιτς του ΠΑΟΚ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.