ΠΑΟΚ

«Δεν έρχονται τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα» (pics&vids)

Ο Ουκρανός που έρχεται από το κορυφαίο επίπεδο στην Τούμπα
«Δεν έρχονται τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα» (pics&vids)

Πριν 3-4 χρόνια όταν είχε πρωτοακουστεί το όνομά του για τον ΠΑΟΚ, τα ελληνικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στην περίπτωση του Ευγένιου Χατσερίδη σχολίαζαν χαρακτηριστικά πως… παίκτες τέτοιου επιπέδου δεν έρχονται στην Ελλάδα.

Ο διεθνής Ουκρανός κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου πάντα θεωρούσε τον θηριώδη στόπερ ιδανική λύση για την ομάδα του ωστόσο τα πρηγούμενα χρόνια ένας εν ενεργεία παίκτης Champions League, βασικός και αναντικαστάτατος στην Εθνικής Ουκρανίας και ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Ντιναμό Κιέβου δεν θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα.

Στην έως τώρα καριέρα του ο Χατσερίδης έχει κατακτήσει έξι τίτλους (δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ Ουκρανίας). Συνολικά, έχει καταγράψει 237 συμμετοχές με την Ντιναμό Κιέβου, οι 65 εξ αυτών σε Champions League και Europa League ενώ έχει αγωνιστεί και σε 51 ματς με την Εθνική Ουκρανίας.

Πέρσι, η Ντιναμό Κιέβου αντιμετώπισε την ΑΕΚ στη φάση των «32» του Europa League και το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να τσεκάρει τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό. Οι παίκτες της ουκρανικής ομάδας εμφανώς εκτός ρυθμού και επηρεασμένοι από τη μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα, δεν έδειξαν την ποιότητά τους απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» τους οποίους ωστόσο απέκλεισαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στη γενική μέτρια εικόνα της ομάδας του Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς συμπεριλήφθηκε και ο Ευγένιος Χατσερίδης.

Έκτοτε, και βγάζοντας συμπέρασμα από τις δύο αυτές αναμετρήσεις σε ΟΑΚΑ και Κίεβο ο ελληνικός ποδοσφαιρικός κόσμος άρχισε να αμφισβητεί τον 30χρονο στόπερ, ο οποίος από το Γενάρη είχε συμφωνήσει προφορικά με τον ΠΑΟΚ.

Μετά από μία σπουδαία καριέρα λοιπόν, και σε πολύ καλή ηλικία (30 ετών) ο Χατσερίδης έγινε και επίσημα κάτοικος Τούμπας, υπογράφοντας το συμβόλαιό του με το Δικέφαλο.

Στις τάξεις των Κυπελλούχων Ελλάδος πιστεύουν πάρα πολύ στις ικανότητες του ομογενούς στόπερ και θεωρούν πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ήδη καλοκουρδισμένη αμυντική μηχανή της ομάδας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί επίσης πως ο Χατσερίδης έχει τις ικανότητες να αλλάξει επίπεδο τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας ένα τρομερό δίδυμο με τον Φερνάντο Βαρέλα.

O ΠΑΟΚ με τη συγκεκριμένη κίνηση άνοιξε το… χορό της μεταγραφικής του ενίσχυσης και αναμένεται να φανεί εάν η επιλογή του για το κέντρο της άμυνας θα τον δικαιώσει ή όχι.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της καριέρας του Ευγένιου Χατσερίδη, που έρχεται με εξαιρετικές περγαμηνές στη Θεσσαλονίκη:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Δεν έρχονται τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα» (pics&vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.