ΠΑΟΚ

«Θ’ αφήσει… εποχή ο Γιαξής!»

Ο πρώην προπονητής του, Απόστολος Χαραλαμπίδης μιλά στο Sportime για τον 17χρονο άσο
«Θ’ αφήσει… εποχή ο Γιαξής!»

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, ο Κυριάκος Γιαξής είναι και επίσημα παίκτης του ΠΑΟΚ εδώ και δύο ημέρες, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να επενδύουν στο ταλέντο του 17χρονου άσου.

Το Sportime επικοινώνησε με τον μέχρι πρότινος προπονητή του Γιαξή στον Πανσερραϊκό, Απόστολο Χαραλαμπίδη, ο οποίος «σκιαγράφησε» το προφίλ του νέου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, «στάζοντας μέλι» τόσο για τις ικανότητές του όσο και για την προοπτική του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και το δυνατό σώμα του 17χρονου χαφ ενώ στάθηκε στο μυαλό του, που όπως χαρακτηριστικά τόνισε τον κάνει να ξεχωρίζει…

Σχετικά με το αγωνιστικό του προφίλ και τα στοιχεία που βγάζει στο γήπεδο είπε: «Πάνω απ’ όλα είναι ένας παίκτης με ποιότητα στον χαρακτήρα του και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Είναι μαθητής του «20» και διαθέτει πολύ μυαλό και εντός αγωνιστικού χώρου, στοιχείο κομβικό για έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός για να προσθέσει: «Από κει και πέρα έχει πολύ γυμνασμένο σώμα για την ηλικία του (είναι γεννηθής το 2001), διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση, είναι ένα παιδί που άμα του ζητήσεις ένα θα κάνει… δύο, πολύ φιλότιμος και πειθαρχημένος. Παίρνει την μπάλα και κατευθείαν βλέπει ολόκληρο το γήπεδο. Θεωρώ πως είναι ένας ποδοσφαιριστής, που εάν δουλευτεί σωστά από τους προπονητές του στη συνέχεια, θα αφήσει εποχή!»

Για το εάν έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί και να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο ο κόουτς Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να παίξει άνετα στη Super League και γιατί όχι και στον ΠΑΟΚ, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται. Ποτέ βέβαια δεν μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα για το ποδοσφαιρικό μέλλον ενός 17χρονου παιδιού, δεν ξέρουμε σίγουρα πως θα εξελιχθεί.

Από τη στιγμή όμως που δουλέψαμε μαζί, είδα πως συμπεριφέρεται, που είναι πολύ σημαντικό για μένα στο ποδόσφαιρο νομίζω πως έχει κάθε προοπτική. Δεν είναι φυσικά έτοιμος ακόμη, χρειάζεται δουλειά».

Το τελευταίο διάστημα οι μεταγραφικές «σειρήνες» ηχούσαν πολύ έντονα στ’ αυτιά του 17χρονου ποδοσφαιριστή των «λιονταριών». Εκείνος, όπως αναφέρει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης διαχειρίστηκε πολύ σωστά αυτό το διάστημα. «Είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων, έδειξε γι’ αυτόν «ζεστό» ενδιαφέρον πέρα από άλλες ομάδες και ο Αστέρας Τρίπολης. Άνθρωποι της ομάδας τον προσέγγισαν, ζήτησε την γνώμη μου και ήθελε να πάρει την κατάλληλη απόφαση. Πιστεύω ότι στο τέλος προτίμησε τον ΠΑΟΚ καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι μεγάλος σύλλογος, ο Κυριάκος θέλει να σπουδάσει κιόλας στη Θεσσαλονίκη».

Τέλος, ο προπονητής του Πανσερραϊκού το τελευταίο εξάμηνο, σημείωσε πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ειδικότερα ο Γιώργος Γεωργιάδης ζήτησαν την άποψή του για τον Γιαξή. «Μίλησα με τον Γεωργιάδη. Συνεργαζόμαστε σε τέτοια θέματα, ειδικότερα νεαρών παικτών. Εγώ φυσικά, ήμουν απόλυτα θετικός στο να κάνει ο μικρός αυτό το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Έδωσα το… ΟΚ και στον ΠΑΟΚ. Αξίζει αυτή η επένδυση. Το μέλλον του ανήκει».

«Τρέλα» για ένα διαρκείας στον ΠΑΟΚ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Θ’ αφήσει… εποχή ο Γιαξής!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.