ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο… 8χρονος από τη Γροιλανδία και η απάντηση της Basket League!

Το πείραμα ιταλικής ιστοσελίδας και η ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της Ελληνικής λίγκας
Ο… 8χρονος από τη Γροιλανδία και η απάντηση της Basket League!

Ένας… φαν του ελληνικού μπάσκετ από την Γροιλανδία, με το όνομα Μαλίκ, έστειλε ένα γράμμα στον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να πει πως του αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Το γράμμα έφτασε στην Ελληνική Λίγκα και προς τιμήν τους απάντησαν στον μικρό Μαλίκ. Μόνο που αυτός… δεν υπάρχει!

Η εξήγηση είναι απλή όμως. Μια ιταλική ιστοσελίδα, η «Sportando», αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πείραμα. Δημιούργησε μια ψεύτική σελίδα ενός 8χρονου φίλου του μπάσκετ με το όνομα Μαλίκ, ο οποίος έστελνε γράμμα στις Λίγκες των πρωταθλημάτων Ευρώπης, αναφέροντάς τους το πόσο λατρεύει το άθλημα. Αυτό κυρίως για να δει πόσες από αυτές θα αντιδράσουν και πόσες θα αδιαφορήσουν.

Και προς τιμήν της η ελληνική του απάντησε.

Το γράμμα του Μαλίκ:

«Γεια σας, είμαι ο Μαλίκ, είμαι 8 ετών και κατοικώ στο Νουκ της Γροιλανδίας.

Παρακολουθώ  όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος σας και μπορώ να πω πως μου αρέσουν πάρα πολύ. Ο μπαμπάς μου, υποσχέθηκε πως την επόμενη χρονιά, ίσως μπορέσουμε να περάσουμε τις διακοπές μας στην χώρα σας και να δούμε από κοντά ένα παιχνίδι του πρωταθλήματος σας. Ανυπομονώ να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο μπαμπάς μου με ρώτησε ποια ομάδα θα ήθελα να παρακολουθήσω από κοντά, όμως δεν μπορούσα να επιλέξω, καθώς μου αρέσουν όλες!

Μου αρέσει πάρα πολύ το μπάσκετ. Εδώ κάνει πολύ κρύο για να μπορέσουμε να παίξουμε έξω στον δρόμο, όμως στο σχολείο έχουμε ένα γυμναστήριο με μπασκέτες και κάθε φορά προσπαθώ να μιμηθώ τις κινήσεις που βλέπω από το ipad μου.

Ελπίζω μία μέρα να γίνω και εγώ επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα μας.

Μαλίκ».

Το γράμμα αυτό πήγε σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τον… άγνωστο 8χρονο να παίρνει απάντηση από την Ελλάδα, την Λιθουανία, την VTB League και την FIBA.

Η απάντηση της ελληνικής λίγκας:

«Αγαπητέ Μαλίκ.  Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε που είσαι φίλος του πρωταθλήματος μας. Σαν ανταμοιβή, θα θέλαμε να σου στείλουμε την επίσημη μπάλα της Basket League. Σε παρακαλούμε, στείλε μας την διεύθυνση σου. Περιμένουμε να σε γνωρίσουμε, εσένα και την οικογένεια σου, από κοντά. Σε περίπτωση που επισκεφθείς την χώρα μας, σε παρακαλούμε να μας ενημερώσεις για να σε προμηθεύσουμε με δωρεάν εισιτήρια για όποιο παιχνίδι επιθυμείς».

Αντίθετα ο… μυστηριώδης θαυμαστής δε πήρε ποτέ απάντηση από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία και Αγγλία.

Basket League: Πήραν τέσσερις πιστοποιητικό

Παναθηναϊκός και ΟΠΑΠ παρουσίασαν τη συνεργασία τους (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο… 8χρονος από τη Γροιλανδία και η απάντηση της Basket League!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.