ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Η ομιλία του Αναστασιάδη για τις μεταμοσχεύσεις

Ο προπονητής της εθνικής μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της γυναίκας του
Η ομιλία του Αναστασιάδη για τις μεταμοσχεύσεις

Σε μια ομιλία του ο Άγγελος Αναστασιάδης, μίλησε για το θέμα των μεταμοσχεύσεων, έχοντας προσωπική εμπειρία, από την σύζυγό του, Βιβή.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στους μήνες αγωνίας που πέρασε, καθώς η γυναίκα του έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς.

«Η σύζυγός μου έκανε μεταμόσχευση καρδιάς πριν πέντε μήνες. Ήμουν οκτώ μήνες μέσα στο Ωνάσειο που είναι το μόνο καρδιολογικό μεταμοσχευτικό κέντρο στην Ελλάδα και λειτουργεί μόνο για ανθρώπους από 16 ετών και άνω. Όποιο παιδάκι μικρότερο σε ηλικία έχει πρόβλημα, για να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς πρέπει να πάει στην Ιταλία. Το ελληνικό κράτος έχει κάνει συμφωνία με την Ιταλία να πηγαίνουν τα παιδιά στην Μπολόνια, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο. Είμαστε τριτοκοσμικοί, σχεδόν τελευταίοι στον κόσμο σε δωρεές οργάνων», είπε αρχικά ο Αναστασιάδης, όπως αναφέρει η Metrosport.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη άγνοια στην Ελλάδα. Θέλει να βοηθήσει ο κόσμος, αλλά δεν ενημερώνεται. Πριν 7-8 μήνες, με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κάναμε έναν γκάλοπ και ζητήσαμε από παιδιά και αθλητές κάτω των30 ετών να απαντήσουν σε 40 ερωτήσεις σχετικά με την δωρεά οργάνων. Το 97% των συμμετεχόντων απάντησε ότι θέλει να γίνει δωρητής αλλά δεν γνωρίζει. Οκτώ μεταμοσχεύσεις καρδιάς γίνονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, ενώ περιμένουν 100 άνθρωποι και οι περισσότεροι πεθαίνουν», συνέχισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και κατέληξε:

«Ξέρετε πόσα παιδάκια είδα στην πτέρυγα που τα νοσηλεύονταν; Καθόμουν απέναντι από το ασανσέρ και έβλεπα παιδιά, 7, 10 ετών. Ελάτε να βοηθήσετε για να βοηθήσετε τα παιδιά. Ελπίζω εγώ να το κάνω από το μετερίζι μου».

Επίσημη ενημέρωση ΕΠΟ στην ΕΠΣΗ για το Παγκρήτιο Στάδιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ομιλία του Αναστασιάδη για τις μεταμοσχεύσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.