CHAMPIONS LEAGUE

AEK – Mπάγερν 0-2: Μπλακ-άουτ στο όνειρο

Η Ένωση στάθηκε εξαιρετικά για εξήντα αγωνιστικά λεπτά, αλλά χάρη σε ένα βραχυκύκλωμα γνώρισε την ήττα από τους Βαυαρούς. Μαρτίνεθ και Λεβαντόφσκι τα γκολ.
AEK – Mπάγερν 0-2: Μπλακ-άουτ στο όνειρο

Το όνειρο κράτησε 60 λεπτά. Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπέστατα για μια αγωνιστική ώρα, αλλά ένα εφιαλτικό τρίλεπτο της στέρησε τις όποιες πιθανότητες είχε για να πάρει κάτι θετικό κόντρα στην Μπάγερν, η οποία έφυγε με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ (0-2).

Δείτε το LIVE του αγώνα:

Η πίεση και η ανάληψη πρωτοβουλίας από τους Γερμανούς ήταν κάτι αναμενόμενο στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Κόβατς σιγά-σιγά άρχισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Ο κύριος εκφραστής τους όμως δεν ήταν ο Χάμες ή ο Τιάγκο αλλά ο Γκνάμπρι. Ο νεαρός εξτρέμ δημιούργησε προβλήματα από τα αριστερά με τις ενέργειές του καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με επικίνδυνες σέντρες, αλλά και σουτ.

Παρόλα αυτά, η ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης ήταν εξαιρετική και παρότι κινδύνεψε σε κάποιες περιπτώσεις, τελικώς κράτησε το μηδέν. Η μεγάλη φάση για τους Βαυαρούς χάθηκε με τον Τιάγκο να επιλέγει να «σπάσει» για τον Λεβαντόφσκι αντί να τελειώσει μόνος του με σουτ και λίγο αργότερα, το γύρισμα του Ρόμπεν πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Γενικώς όμως, με την παρουσία των Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλου να είναι αξιοσημείωτη, τόσο στο ψηλό παιχνίδι όσο και χαμηλά, οι γηπεδούχοι είχαν σχεδόν σε όλες τις φάσεις των Γερμανών ικανοποιητική απάντηση.

Επιθετικά, η ΑΕΚ θα μπορούσε από την πλευρά της να σκοράρει, όταν  ο Πόνσε αστόχησε από καλή θέση, στέλνοντας με δυνατό βολέ την μπάλα εκτός εστίας του Νόιερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε καλύτερα από τους Βαυαρούς και μάλιστα είχε μια εξαιρετική στιγμή για να προηγηθεί.

Ο Γαλανόπουλος έφυγε στην κόντρα, έδωσε σε σωστό χρόνο στον Μπακασέτα, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά. Εκεί όμως που οι γηπεδούχοι έδειχναν να ανεβαίνουν, η Μπάγερν τους υπενθύμισε γιατί θεωρείται ευρωπαϊκό μεγαθήριο. Ο Χούμελς έστρωσε στον Ρόμπεν, εκείνος σούταρε και από τις κόντρες ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε το… ριμπάουντ για να ανοίξει το σκορ (61΄).

Αμέσως, οι παίκτες της ΑΕΚ βραχυκύκλωσαν και πριν περάσουν δύο λεπτά, οι Βαυαροί είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους. Σαν σε προπόνηση, ο Ραφίνια βρήκε τον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός ευστόχησε προ κενής εστίας (63΄). Ενα μπλακ- άουτ που έμελλε να σβήσει το όνειρο που είχε αρχίσει να σχηματίζεται στα μυαλά παικτών και φιλάθλων για θετικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Γερμανούς να διατηρούν την κατοχή και την ελληνική ομάδα να μην μπορεί να μειώσει.

Μια προσπάθεια πάντως, η οποία εκτιμήθηκε από τους 60.000 φίλους της με παρατεταμένο χειροκρότημα στο φινάλε.

MVP: Ο άνθρωπους που κινούσε τα νήματα και ο κορυφαίος της Μπάγερν. Ο Βάσκος, Χάβι Μαρτίνεθ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και μάλιστα αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή λόγω και του τέρματος που πέτυχε. Ενα γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση των Βαυαρών. Σωστές μεταβιβάσεις, καλές τοποθετήσεις, εν ολίγοις όλο το κέντρο των Γερμανών.

UP: Ο Σερτζ Γκνάμπρι, παρότι αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος, ήταν εκείνος που ήταν η Νο1 απειλή για την άμυνα της ΑΕΚ. Ο 23χρονος ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις και θα μπορούσε να έχει χρηστεί είτε σκόρερ, είτε να δώσει ασίστ

DOWN: Σε μια αναμέτρηση που η ανασταλτική της λειτουργία ήταν σε γενικές γραμμές καλή, ο Μιχάλης Μπακάκης ήταν η αχίλλειος πτέρνα στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Ο 27χρονος δέχθηκε πολλές φάσεις, ενώ και τα γκολ προήλθαν από την πλευρά του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Λευκορώσος, Αλεξέι Κουλμπάκοφ άφησε τα δυνατά μαρκαρίσματα χωρίς να δώσει κάρτες και αφήνοντας το παιχνίδι. Ωστόσο υπήρξαν στιγμές όπου τα σφυρίγματά του ήταν κάπως αυστηρά και κόντρα στο πνεύμα με το οποίο ήθελε να διευθύνει την αναμέτρηση

ΓΚΟΛ: 61΄ Χάβι Μαρτίνεθ, 63΄ Λεβαντόφσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – 

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (84΄ Γκάλο),, Μπακασέτας, Μάνταλος (75΄ Αλεφ), Κλωναρίδης (64΄ Μπογέ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Ραφίνια, Χ. Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκες (62΄ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (74΄ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84΄ Βάγκνερ).

Έτσι νίκησε η Μπάγερν την ΑΕΚ (vid)

ΑΕΚ-Μπάγερν: Εντυπωσιακές εικόνες από το ΟΑΚΑ (pic)

ΑΕΚ-Μπάγερν: Κοινό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AEK – Mπάγερν 0-2: Μπλακ-άουτ στο όνειρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.