EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ: Πεντάρα με… σπασμένα φρένα!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Ντουντελάνζ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το εντυπωσιακό 5-1 και παραμένει δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης στη φάση των «32» του Europa League.
Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ: Πεντάρα με… σπασμένα φρένα!

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός απέναντι στην Ντουντελάνζ, την οποία και σκόρπισε στους πέντε ανέμους, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε το ματς με 22 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 5 των Πρωταθλητών Λουξεμβούργου.

Στο άλλο ματς του 6ου γκρουπ, η Ρεάλ Μπέτις ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μίλαν στην Ανδαλουσία, σε ένα αποτέλεσμα που δεν είναι βολικό για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους και θα τα παίξουν όλα για όλα στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για την πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League.

Ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ στο τέρμα της βραδιάς, που σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Βασίλης Τοροσίδης είχε ανοίξει το δρόμο της νίκης, με έξοχο αριστερό τακουνάκι. Ο Αχμέντ Χασάν χρεώθηκε το πέμπτο γκολ και ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν πανηγύρισε ούτε απόψε το πρώτο του τέρμα στη σεζόν με τον Ολυμπιακό. Τέσσερα γκολ σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες!

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (σε 4 αγώνες):

1. Μπέτις 8 (6-2)
2. Μίλαν 7 (6-4)
3. Ολυμπιακός 7 (8-4)
4. Ντουντελάνζ 0 (1-11)

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μπροστά σε περίπου 25.000 θεατές («κόπηκαν» 24.032 εισιτήρια), ο Ολυμπιακός είχε δυναμική εκκίνηση στην αναμέτρηση και σκόραρε, επιτέλους, σε πρώτο ημίχρονο! Αν εξαιρεθούν το ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπως και ο αγώνας με τη Μίλαν στο Μιλάνο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να βρουν δίχτυα, σε πρώτο ημίχρονο, από τις 16 Σεπτεμβρίου και το εντός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο 6′, μετά την έξοχη συνεργασία των Φορτούνη και Νάτχο, ο Ποντένσε βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάσαρε με το δεξί, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από το δεξί πόδι του Μελίς. Δευτερόλεπτα, όμως, αργότερα, σημειώθηκε το 1-0! Μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ποντένσε σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπονεφουά έδιωξε άτσαλα με το δεξί χέρι, και στην επαναφορά ο Καμαρά επιχείρησε δεξί μονοκόμματο σουτ, με τον Τοροσίδη να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και με αριστερό τακουνάκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήθελε ο Ολυμπιακός. Ένα γρήγορο γκολ για να «απελευθερωθούν» οι παίκτες από νωρίς και να «φύγει» το περιττό άγχος από τα πόδια. Στο 15′, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να διπλασιάζει τα τέρματά της (2-0). Ο Φορτούνης άλλαξε υπέροχα το παιχνίδι από δεξιά προς αριστερά. Ο Τσιμίκας σέντραρε παράλληλα από αριστερά, ο Περμπέ έκανε το λεγόμενο «τσαφ» στο ύψος του πέναλτι, και ο Φορτούνης, ο οποίος είχε ακολουθήσει τη φάση στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε το δεξί πλασέ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας. Το πάρτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε κιόλας στηθεί!

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής πάνω στο χορτάρι και ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το αγωνιστικό ξέσπασμα που επιζητούσε! Στο 26′, επιτεύχθηκε το καλύτερο γκολ της βραδιάς (3-0). Η Ντουντελάνζ προσπάθησε να βγει στην κόντρα επίθεση, ο Τσιμίκας έπεσε σαν καμικάζι στο χώρο του κέντρου και απομάκρυνε με τάκλιν, με το αριστερό πόδι. Η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, ο οποίος έβγαλε «συστημένη» σέντρα από δεξιά της μεγάλης περιοχής και ο Λάζαρος επέστρεψε στα γκολ με εκκωφαντικό τρόπο. Με ένα τέλειο και εναέριο βολ πλανέ, με το δεξί, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Γκολ-«ποίημα», γκολ-«ζωγραφιά», σε δημιουργία και εκτέλεση.

Το κοινό στις εξέδρες παραληρούσε και ζητούσε νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής (11/11). Μοναδικό ψεγάδι αυτής της νύχτας ο τραυματισμός του Ναουέλ, ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, στο 34ο λεπτό, με τον Φετφατζίδη να παίρνει τη θέση του στην εντεκάδα. Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά, αναγκάζοντας τον Περμπέ σε ένα ακόμα λάθος στο 36ο λεπτό. Ο «Φέτφα» έγινε αποδέκτης της μπάλας και έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς το αριστερό σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο, με τον Σνελ να διώχνει πάνω στη γραμμή. Στην επαναφορά, ο Ποντένσε σούταρε και αυτός με το αριστερό, αλλά πάλι ο Ολλανδός στόπερ απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης, ο Πορτογάλος εξτρέμ δέχθηκε την πάσα από τον Τσιμίκα, ελίχθηκε από αριστερά, και έβγαλε τη σέντρα, με τον Φορτούνη να πετάγεται στην πλάτη του Πρεμπέ και με κεφαλιά να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση (4-0). Μία ευρωπαϊκή εμφάνιση-όνειρο για τον Ολυμπιακό!

Ο Θρύλος έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο χορτάρι και στο 46′ ο Ποντένσε αστόχησε από θέση βολής, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά τη νέα συνεργασία των Νάτχο και Φορτούνη, και την ασθενή απομάκρυνση του Μπονεφουά. Στο 48′, ο Σνελ πάτησε άσχημα τον δεξιό αστράγαλο του Νάτχο, ο οποίος από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ύστερα από πάσα του Φορτούνη, ο Νάτχο πλάσαρε με το δεξί στο 52′, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην είχαν τον γρήγορο ρυθμό και την ένταση του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι τους, αλλά ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος: να πετύχουν όσα περισσότερα γκολ γίνεται.

Στο 57′, ο Πέδρο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Φορτούνη, ο οποίος είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και δεν υπήρχε λόγο να παραμείνει σε ένα «τελειωμένο» ματς από τη στιγμή που ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Χασάν πήρε τη θέση του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Στο 60′, ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπονεφουά να αποκρούει, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του. Ο Νάτχο κούτσαινε και τελικά έγινε αλλαγή στο 61′, με τον Τουρέ να παίρνει τη θέση του και να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τις 21 Οκτωβρίου και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Στο 64′, ο Ιβοριανός κεντρικός μέσος πάσαρε υπέροχα στον Ποντένσε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να σουτάρει άτσαλα από το ύψος του πέναλτι και τον Πρεμπέ να διώχνει εύκολα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να χάνει ευκαιρίες. Στο 67′, ο Καμαρά βγήκε στην αντεπίθεση, παίρνοντας την μπάλα ύστερα από τη λανθασμένη πάσα του Μπίσεβατς, και επιχείρησε δεξί σουτ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να απομακρύνει, αποκρούοντας με το δεξί χέρι.

Η Ντουντελάνζ κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής, το πρώτο στην ιστορία της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Σινάνι δέχθηκε την πάσα από τον Γιορντάνοφ και έφυγε στην αντεπίθεση, κινούμενος σε θέση μέσα δεξιά, επιχειρώντας ένα αριστερό σουτ, με τον Μιράντα να έχει απόσταση με τον αντίπαλό του, και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (4-1). Οι Λουξεμβούργιοι, όμως, δεν το χάρηκαν και πολύ, καθώς στο 71′ ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1! Ο Ποντένσε ελίχθηκε από αριστερά της μεγάλης περιοχής και πάσαρε στον Τσιμίκα, ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε την μπάλα στον Φετφατζίδη. Ο «Φέτφα» στάθηκε άτυχος, καθώς σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Χασάν παρενέβη στην πορεία της μπάλας με το δεξί, σκοράροντας από το ύψος της μικρής περιοχής (5-1)! Ούτε τώρα ήρθε το πρώτο γκολ στη σεζόν για τον 28χρονο Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος τουλάχιστον έκανε την πρώτη ασίστ στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά. Ο Λάζαρος είχε ένα πολύ καλό δεξί σουτ εντός περιοχής (89′), για να διευρύνει το προβάδισμα, αλλά ο Μπονεφουά απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε μία ακόμα εξαιρετική απόκρουση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, απομακρύνοντας σε κόρνερ το δεξί σουτ του Ποντένσε.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα, μέσα από το βίντεο του Olympiacos TV:

MVP: Ο Κώστας Φορτούνης είχε ένα απολαυστικό πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας δύο γκολ  και βγάζοντας μία ασίστ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε νωρίς αλλαγή στο δεύτερο μέρος προκειμένου να πάρει πολύτιμες «ανάσες» εν όψει Παναθηναϊκού.

UP: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το γκολ της βραδιάς, με εντυπωσιακό εναέριο δεξί βολέ. Ο Έλληνας εξτρέμ, παίζοντας ως φουνταριστός, επέστρεψε στα γκολ για πρώτη φορά μετά τις 26 Αυγούστου, όταν στην πρεμιέρα του ελληνικού Πρωταθλήματος είχε σκοράρει με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Λεβαδειακό (1-0).

DOWN: Αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί των Ματίας Ναουέλ και Μπίμπαρς Νάτχο, όλα θα ήταν τέλεια. Η Ντουντελάνζ μπορεί να είναι αδύναμη, αλλά δεν έφτασε τυχαία μέχρι τη φάση των ομίλων του Europa League. Η Πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, ενώ πολλά προβλήματα αντιμετώπισε το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τους Τομ Σνελ και Ζερί Πρεμπέ να έχουν μία κακή ημέρα στη δουλειά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Πετρ Αρντελεάνου από την Τσεχία είχε εύκολο έργο και η εξέλιξη του ματς βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο 48′, όμως, έπρεπε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Τομ Σνελ, ο οποίος με σκαριά παραλίγο να διαλύσει τον δεξιό αστράγαλο του Μπίμπαρς Νάτχο. Μία λανθασμένη υπόδειξη είχε ο συμπατριώτης του, δεύτερος βοηθός, Γίρι Μολάτσεκ, σε οφσάιντ του Τουρπέλ (5′).

ΓΚΟΛ: 6′ Τοροσίδης, 15′, 36′ Φορτούνης, 26′ Χριστοδουλόπουλος, 71′ Χασάν – 69′ Σινάνι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Τοροσίδης – 48′ Σνελ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Καμαρά, Νάτχο (62′ Τουρέ), Ποντένσε, Φορτούνης (57′ Χασάν), Ναουέλ (34′ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Ντουντελάνζ (Ντ. Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελίς, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60′ Πόκαρ), Στολτς (85′ Στουμπφ), Κουτιριέ, Τουρπέλ (74′ Περέζ), Σινάνι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ: Πεντάρα με… σπασμένα φρένα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.