STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1: Έμειναν χαμηλά

Με τη μεταξύ τους ισοπαλία Ηπειρώτες και Κρητικοί δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1: Έμειναν χαμηλά

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ έδιναν τον δικό τους… τελικό το Σάββατο (1/12). Αμφότεροι βρίσκονται πολύ χαμηλά και μία νίκη θα τους έδινε ώθηση για τη συνέχεια.

Ωστόσο, αυτή δεν ήρθε. Το τελικό 1-1 δεν μπορεί κανείς να πει πως είναι άδικο βάσει των ευκαιριών των δύο ομάδων. Θεωρητικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά ως εκεί.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έβγαλαν τα γνωστά προβλήματα. Δεν έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται κόντρα σε κλειστές άμυνες. Ο ΟΦΗ ήταν στιβαρός και έτσι δεν απειλήθηκε πολύ. Και εκείνος, βέβαια, με τη σειρά του είχε θέμα στη δημιουργία.

Καλύτερα μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος απείλησε με Αθανασιάδη και Αποστολόπουλο. Στο πρώτο 20λεπτο φαινόταν πως έχει πάει το παιχνίδι στα μέτρα του. Δεν εκμεταλλεύτηκε, όμως, αυτό το καλό του διάστημα και στη συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Κρητικοί διαχειρίζονταν και καλύτερα το ματς. Ανέβασαν τις γραμμές τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και με εξαίρεση μία κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 28′, δεν ανησύχησαν. Επιθετικά λίγα πράγματα και από εκείνους με τον Πλατέλλα να δείχνει αβοήθητος.

Στο ίδιο μήκος κύματος άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Όλα άλλαξαν, όμως, στο 54′. Ο διαιτητής Λάμπρου ανακάλυψε παράβαση του Βελλίδη και ο Ποτουρίδης με ωραίο σουτ έκανε το 0-1.

Λίγο μετά ο Πετράκης έβαλε τον Κριζμάν και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Άμεση η απάντηση του Παπαδόπουλου, που πέρασε τον Μιχόγεβιτς και άλλαξε την άμυνά του σε τριάδα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε, αλλά ο ΟΦΗ κρατούσε με χαρακτηριστική άνεση. Σταδιακά οι παίκτες του προσπάθησαν έξυπνα να ροκανίζουν και τον χρόνο.

Οι «κυανόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτή. Έμοιαζαν εγκλωβισμένοι μέχρι το 84′, όταν ο Αθανασιάδης έδωσε από κοντά τη λύση. Το 1-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ παρά την πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα για να κάνει την ανατροπή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Σε ένα ματς που σχεδόν κανείς δεν ξεχώρισε, ο Γιώργος Στρέζος αποτελεί εξαίρεση. Δεν έχει ευθύνη στο γκολ που δέχεται, ενώ ήταν πολύ σταθερός σε όλο το ματς. Έκανε και κάποιες δύσκολες επεμβάσεις.

UP: Δεν ήταν πολλά αυτά που μας άρεσαν. Τα πλάγια μπακ των γηπεδούχων και πάλι πήγαν αρκετά καλά. Ειδικά ο Μπουκουβάλας βοήθησε αρκετά. Έκανε σέντρες με το ανάποδο πόδι και ακόμη και εάν δεν έβρισκε την μπάλα κάποιος, ο Στρέζος δυσκολευόταν.

DOWN: Μπορεί κανείς να του χρεώσει του Μάρκου Βελλίδη ότι θα μπορούσε να μην έχει δώσει δικαίωμα στη φάση του 54′. Ωστόσο, κρατάει την μπάλα στη γραμμή. Εκείνο που δεν δικαιολογείται είναι η θέση που έχει πάρει μετά. Κάκιστη η αντίδρασή του στο γκολ που δέχεται.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αν δεν υπήρχε η φάση του 54′, δεν θα ασχολιόταν κανείς μαζί του. Ωστόσο, κατάφερε με μία δική του απόφαση να παίξει ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος ο Γιώργος Λάμπρου (Εύβοιας). Είδε μόνο εκείνος τον Βελλίδη να βγαίνει με την μπάλα εκτός περιοχής και έδωσε το φάουλ από το οποίο έγινε το 0-1. Αλλες δύσκολες αποφάσεις δεν κλήθηκε να πάρει.

ΓΚΟΛ: 84′ Αθανασιάδης – 54′ Ποτουρίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′ Τζημόπουλος, 62′ Λίλα – 80′ Δεληγιαννίδης, 88′ Στρέζος, 90’+5 Παπάζογλου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (67′ Μυστακίδης), Παμλίδης, Ξύδας (60′ Κριζμάν), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (83′ Παπαστεριανός), Κυριακίδης, Σασί (69′ Μιχόγεβιτς), Πλατέλλας (90’+2 Κοιλιάρας), Βουό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1: Έμειναν χαμηλά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.