STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Νίκη με την ψυχή στο στόμα

Αγχωτική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιτωλικό και ανέβηκε στη 2η θέση της Super League, παραμένοντας στο -6 από τον ΠΑΟΚ.
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Νίκη με την ψυχή στο στόμα

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά κατέκτησε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.

Ο τίτλος είναι λίγο υπερβολικός, αλλά για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός «έπαιξε με τη φωτιά» στη σεζόν, καθώς δεν τελείωσε όταν έπρεπε ένα δικό του παιχνίδι, σπαταλώντας ξανά «πακτωλό» χαμένων ευκαιριών. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 (11′ Ντανιέλ Ποντένσε, 25′ Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο), ο Παναιτωλικός έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 53′ λόγω αποβολής του Δημήτρη Χαντάκια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά στο 70′ κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Ελχασάν Καμαρά και να δώσει απρόσμενο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε από τους Αγρινιώτες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ρευστό στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά είχε συνολικά 20 τελικές προσπάθειες, 15 εκ των οποίων στην εστία (!), ενώ ο σύλλογος από το Αγρίνιο μέτρησε 4 τελικές προσπάθειες (2 εξ αυτών στο στόχο).

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε να σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο, σε αγώνα Πρωταθλήματος, από τις 16 Σεπτεμβρίου και την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Από τη στιγμή που βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε, η υπόθεση έγινε πιο απλή αυτό το βράδυ Δευτέρας, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Κυριακίδης απέκρουσε ασταθώς το δεξί σουτ του Φορτούνη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής (7′), αλλά στο 11′ δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο Ποντένσε έπαιξε το ένα-δύο με τον Ελαμπντελαουί και πάτησε περιοχή, σουτάροντας με το δεξί από το ύψος του πέναλτι. Η μπάλα κόντραρε στο δεξί πόδι του Άργκους, ο οποίος έκανε τάκλιν για να τη διώξει, αλλά αυτή ξεγέλασε τον Κυριακίδη και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας. Ήταν το 1-0 για τον Ολυμπιακό, σε χρονικό σημείο που ήθελε πολύ.

Το 2-0 έγινε στο 25′ έπειτα από μία στατική φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Βούκοβιτς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, με τον Γκερέρο να σπρώχνει την μπάλα με το δεξί πόδι στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Ο Σέρβος στόπερ ήταν, οριακά, εκτεθειμένος. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει και να παίξει ποδόσφαιρο, χωρίς να κλειστεί στην άμυνα και να παίξει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Πάντως, είχε δύο καλά σουτ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μοράρ (16′) και Μάζουρεκ (35′), τα οποία εξουδετέρωσε ο Σα, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου (43′), ο Ποντένσε ελευθερώθηκε υπέροχα από τον αντίπαλο και σούταρε με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κυριακίδη να απομακρύνει ενστικτωδώς τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 53′ λόγω αποβολής του Χαντάκια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Γκερέρο και ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε ξανά στροφές για να διευρύνει το προβάδισμά του, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 61′, ο Κούτρης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Σισέ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κυριακίδη. Ο Κούτρης έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ από μακρινή απόσταση, στο 63′, το οποίο εξουδετέρωσε εξίσου όμορφα σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου είπε «όχι» στον Γκερέρο, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ που έχασε ο Ισπανός επιθετικός, πλασάροντας πάνω στον Έλληνα παίκτη από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 67′, ο Ποντένσε ελίχθηκε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, με τον Φορτούνη να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα άουτ, καθώς δεν έβαλε σωστά το σώμα του στη φάση.

Ο Παναιτωλικός, όμως έδειξε… σφυγμό, σκοράροντας στη μοναδική καλή στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αλχασάν Καμαρά μπήκε στο 68′ και στο 70′ μείωσε το σκορ σε 2-1, δεχόμενος μία εξαιρετική κάθετη πάσα από το αριστερό πόδι του Μάζουρεκ. Ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε πετάχτηκε μπροστά από τον Βούκοβιτς και στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο 25χρονος κυνηγός βρέθηκε απέναντι στον Σα, πλασάροντας εύστοχα με το δεξί από το σημείο του πέναλτι, αφού πρώτα είχε «νικήσει» στο σπριντ τον Σέρβο στόπερ, αλλά και τον Σισέ. Η ομάδα από το Αγρίνιο βρήκε δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Μαρτίνς είχε κάνει την πρώτη αλλαγή στο 64′ (Νάτχο αντί Μαντί Καμαρά) και στο 74′ έβαλε στο ματς τον Τοροσίδη αντί του Ναουέλ, με τον Ελαμπντελαουί να μετατοπίζεται σε ρόλο δεξιού εξτρέμ και τον Ποντένσε να περνάει αριστερά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τελείωσαν το ματς όταν έπρεπε και βρέθηκαν να… παίζουν με τη φωτιά, χαλαρώνοντας επικίνδυνα, μετά το γκολ του Παναιτωλικού. Ο Σισέ είχε μία καλή κεφαλιά στο 81′, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, έπειρα από την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από δεξιά. Ο Μπουχαλάκης αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή στη θέση του Φορτούνη, μία κίνηση με αμυντικό προσανατολισμό. Το πολύτιμο «τρίποντο» για τον Ολυμπιακό κατακτήθηκε.

MVP: Ο Ντανιέλ Ποντένσε επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις και ήταν ο κινητήριος μοχλός στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

UP: Ο Αλχασάν Καμαρά βρήκε δίχτυα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ύστερα από μία εκπληκτική κούρσα, κινούμενος ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού. Έδωσε νέο ενδιαφέρον από το… πουθενά στην αναμέτρηση, αν και ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να μετρήσει άλλη καθαρή ευκαιρία μέχρι το τέλος του αγώνα.

DOWN: Ίσως η μη χρησιμοποίηση από την αρχή του Αλχασάν Καμαρά, ο οποίος προερχόταν από μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και δύο συνεχόμενα γκολ απέναντι σε ΠΑΟΚ και «κιτρινόμαυρους».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης) δεν υπέπεσε στο μεγάλο λάθος, αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ «έχασε» και κάποια φάουλ ένθεν και ένθεν. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβολή του Χαντάκια στο 53′ για το μαρκάρισμα από πίσω με το αριστερό γόνατο στον Γκερέρο. Στο 13′, δεν υπάρχει πέναλτι του Ρότσα στον Ποντένσε. Ο πρώτος βοηθός Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης) έχασε τη φάση στο 2-0 του Ολυμπιακού, αν και ο Βούκοβιτς ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος και πρόκειται για μία απολύτως οριακή κατάσταση. Μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ είχε ο δεύτερος βοηθός Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας), στο 31′, όταν ο Ουίλιαν σούταρε άουτ εντός μεγάλης περιοχής.

ΓΚΟΛ: 11 Ποντένσε, 25′ Γκερέρο – 70′ Αλχασάν Καμαρά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21′ Σισέ – 27′ Χαντάκιας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 53′ Χαντάκιας (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μαντί Καμαρά (64′ Νάτχο), Ποντένσε, Φορτούνης (88′ Μπουχαλάκης), Ναουέλ (74′ Τοροσίδης), Γκερέρο.

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Ρότσα, Μανά (84′ Γιαννιώτης), Ουίλιαν (57′ Μαλής), Ντίας, Λουσέρο, Μαρινάκης, Άργκους, Μάζουρεκ, Μοράρ (68′ Αλχασάν Καμαρά).

Ολυμπιακός: Με αιχμή του δόρατος τον Γκερέρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Νίκη με την ψυχή στο στόμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.