ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Με έναν killer βάζει το… χέρι του στον τίτλο!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τον Ολυμπιακό των πολλών χαμένων ευκαιριών σε κάθε ματς που θέλει τον επιθετικό που θα δείξει την πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Με έναν killer βάζει το… χέρι του στον τίτλο!

Παίζει την καλύτερη μπάλα. Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός «γεμίζει» το… μάτι. Επιμένω να λέω πως μόνο καλύτερα μπορεί να πάει. Η δουλειά αρχίζει να φαίνεται, όπως έγινε και απέναντι στον Παναιτωλικό.

Βέβαια κανείς δεν ξεχνάει τα λάθη που γίνονται αλλά και τα αμυντικά κενά. Γιατί δεν γίνεται σε μια φάση να δέχεται γκολ από τον Παναιτωλικό, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 53’.

Σχεδόν σε όλα τα κομβικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί γκολ. Κάτι που πρέπει να κοιτάξει, αφού στα ματς του δευτέρου γύρου, αυτό μπορεί να στοιχίσει.

Κατά τα άλλα όσοι πρόσεξαν καλά το πρώτο ημίχρονο, είδαν όλη την δουλειά που κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς, με την ομάδα, από την έναρξη της προετοιμασίας.

Η μπάλα παιζόταν με την μία, πολλά τα τρίγωνα που δημιουργούνταν σε κάθε μέτρο του αγωνιστικού χώρου, προς την πλευρά του Παναιτωλικού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν έναν μονόπλευρο τρόπο ανάπτυξης.

Κοίταγαν να μπαίνουν στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων τους, πότε κάθετα και πότε από τα πλάγια. Με τέτοιες αλλαγές της μπάλας, που πολλές φορές κρύβονταν.

Σε αυτό βοήθησε και ο Παναιτωλικός που δεν έστησε πούλμαν έξω από την μεγάλη περιοχή. Και προς τιμήν του.

Αυτός ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που δημιουργεί μπορεί να σε «σκοτώσει». Όμως κάτι του λείπει. Δεν γίνεται να τελειώνει το παιχνίδι με την ομάδα του Αγρινίου, έχοντας 20 τελικές προσπάθειες με τις 15 να είναι στην εστία.

Αδικούν τον εαυτός οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και την καλή δουλειά που κάνουν κάτω από τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς.

Ξεκάθαρα θέλουν έναν επιθετικό που να έχει λίγο πιο εύκολο το γκολ, από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Γιατί ο Ολυμπιακός βγάζει τέτοιες φάσεις, στα παιχνίδια του, που έναν πιο εύστοχο επιθετικό αν είχαν, θα μιλάγαμε διαφορετικά.

Βέβαια αυτό με τις χαμένες ευκαιρίες και γι’ αυτούς που ήδη υπάρχουν, κάπου θα αλλάξει. Δεν γίνεται. Θα παίξει τον ρόλο του και ο παράγοντας τύχη.

Ένας επιθετικός λοιπόν λείπει για γίνει η ρελάνς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι εκεί που κάποιοι σαν τον Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ βάζουν το χεράκι τους για να πάρουν τον τίτλο, θα μπει ένα φρένο.

Αλήθεια ήταν τόση δυνατή η λάμψη στο γήπεδο της Λαμίας που ο διαιτητής και οι βοηθοί του δεν είδαν τίποτα στην χερούκλα του Βιεϊρίνια;

Ακόμα και με αυτά τα… κόλπα γυρίζει για τον Ολυμπιακό. Και οι έξι βαθμοί απόσταση μπορούν να αλλάξουν στον δεύτερο γύρο. Αρκεί να γίνει αποτελεσματικός στην επίθεση.

Δεν είναι τίποτα. Έναν επιθετικό που να τα… κολλάει, θέλει.

Ολυμπιακός: Με αιχμή του δόρατος τον Γκερέρο

«Η Μπεσίκτας θέλει τον Γιάγια Τουρέ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με έναν killer βάζει το… χέρι του στον τίτλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!