ΠΑΟΚ

Μελιόπουλος: Χωρίς… ταβάνι στο δρόμο για την Τούμπα!

Ο 18χρονος έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον
Μελιόπουλος: Χωρίς… ταβάνι στο δρόμο για την Τούμπα!

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος πηγαίνει στην Τούμπα μετά από δύο σεζόν… ανδρικού ποδοσφαίρου με τη φανέλα της Ξάνθης και είναι έτοιμος να «εκτοξεύσει» την ποδοσφαιρική του καριέρα.

O 18χρονος ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην ηλικία του στην Ελλάδα, έχοντας καταφέρει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League μόλις στα 17 του χρόνια. Το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ξάνθης σημειώθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2017 σε ένα ματς κυπέλλου κόντρα στον Εργοτέλη όπου ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 68′ στην νίκη της ομάδας του με 4-2.

Γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 2000 στην Βέροια ο Μελιόπουλος αγωνίζεται σαν αμυντικό χαφ, έχοντας την ευχέρεια να βοηθήσει την εκάστοτε ομάδα του και σαν κεντρικός αμυντικός. Μάλιστα, τα περισσότερα 90λεπτα στη Super League (4) ο 18χρονος ποδοσφαιριστής τα έχει κάνει σαν στόπερ και όχι σαν αμυντικός μέσος .

Στην ακαδημία της Ξάνθης εντάχθηκε στα 15 του χρόνια και δεν άργησε να ξεχωρίσει ανάμεσα στους υπόλοιπους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ακαδημίας των Ακριτών. Το πλούσιο ταλέντο του ήταν σύμμαχος αλλά όχι το βασικό «όπλο» του στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού ο Μελιόπουλος διακρίνεται για την όρεξή του για δουλειά και εξέλιξη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Στις 7 Ιουλίου του 2017 η Ξάνθη πρόσφερε στον ταλαντούχο άσο το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο καθώς αντιλήφθηκε πόσο μεγάλη είναι η προοπτική του. Το ίδιο καλοκαίρι ακολούθησε την προετοιμασία της πρώτης ομάδας και σιγά σιγά έγινε μόνιμο μέλος της.

Συνολικά, έχει συμπληρώσει 24 συμμετοχές με τη φανέλα της αντρικής ομάδας όλες υπό τις οδηγίες του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος πιστεύει πολύ στο ταλέντο του.

Ο ταλαντούχος αμυντικός μέσος, είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ξάνθης με το γκολ, που σημείωσε απέναντι στη Λάρισα, όταν ήταν 17 χρονών, 9 μηνών και 20 ημερών, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο την προηγούμενη επίδοση που ανήκε στον Βάντσο Σίκοφ, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 11 μηνών, 1 ημέρας στις 25/05/2003.

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος θα ανήκει σε λίγο καιρό στον ΠΑΟΚ και έχει τα φόντα να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και να εδραιωθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου που λάτρεψε από παιδί.

Ξέρει από ΠΑΟΚ

Ο Μελιόπουλος έχει τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, τρεις φορές. Η πρώτη.. κόντρα του νεαρού άσου με τον Δικέφαλο, ήταν στις 2 Δεκεμβρίου του 2017, όταν οι Θεσσαλονικείς πέρασαν σαν… σίφουνας από την έδρα της Ξάνθης, επικρατώντας με 3-0, με τον Μελιόπουλο να καταγράφει τότε 38′ συμμετοχής. Η δεύτερη ήταν στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 στο δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος ενώ συμμετοχή είχε και στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα που βρήκε νικητή τον Δικέφαλο με 2-0.

Μόνιμος στις Εθνικές

Ο Μελιόπουλος είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές Ομάδες . Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με την Κ19 υπό τις οδηγίες του Γιάννη Γκούμα και συνέβαλλε τα μέγιστα στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συνολικά, μετρά 12 συμμετοχές με ένα γκολ στην Εθνική Νέων ενώ στις μικρότερες Εθνικές έχει αγωνιστεί ακόμη 16 φορές σημειώνοντας και δύο γκολ.

Εκανε… κλικ στον Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει τι εστί Δημήτρης Μελιόπουλος αφού είχε ξεχωρίσει τον ταλαντούχο άσο όταν ακόμη βρισκόταν στην Ξάνθη, με τον μικροό να αγωνίζεται τότε στην Κ17 των Ακριτών. Τότε, ο Ρουμάνος τεχνικός σε δηλώσεις του είχε αναφερθεί στον νεαρό άσο αναφέροντας: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Δημήτρης Μελιόπουλος, της ομάδας Κ17 έχει τον χαρακτήρα και τα προσόντα για να ξεχωρίζει. Πρώτα εκτιμώ το χαρακτήρα του, το πάθος και τη θέληση του να δουλέψει και να πετύχει και μετά όλα τα υπόλοιπα, όπως το ταλέντο».

ΠΑΟΚ: Καλά νέα για Πασχαλάκη

Αναθεώρηση και μεταγραφές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μελιόπουλος: Χωρίς… ταβάνι στο δρόμο για την Τούμπα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.