ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Στις εξετάσεις έλειπε το… λίαν

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σχολιάζει την εμφάνιση των πιτσιρικάδων του Γιώργου Δώνη κόντρα στον Ο.Φ. Ιεράπετρας
Παναθηναϊκός: Στις εξετάσεις έλειπε το… λίαν

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ηλικίες των παικτών του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν κόντρα στον Ο.Φ. Ιεράπετρας, θα διαπιστώσει ότι είναι πιο συνηθισμένοι σε… σχολικές εξετάσεις, παρά σε επίσημες αναμετρήσεις.

Κατά τα 9/11 το αρχικό σχήμα ήταν ίδιο με εκείνο απέναντι στον Παναιτωλικό για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου, όμως τότε ήταν βασικός ο Αχιλλέας Πούγγουρας και είχαν περάσει ως αλλαγή οι Φεντερίκο Μακέντα, Χρήστος Δώνης.

Η μεγάλη του… ΠΑΟ σχολή

Στο ματς με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας κλήθηκαν τέσσερα παιδιά από τις Ακαδημίες, τα οποία ενδεχομένως να έπαιρναν χρόνο συμμετοχής αν δεν είχε… στραβώσει το ματς για τον Παναθηναϊκό.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ίσως να είναι πιο θετικό το γεγονός ότι οι πιτσιρικάδες (πλην του 31χρονου Βαγγέλη Οικονόμου και του 25χρονου Φάνη Τζανδάρη) βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και κλήθηκαν να κυνηγήσουν το σκορ.

Αν νικούσαν 3-0 στο ημίχρονο, ενδεχομένως στα αποδυτήρια να σκέφτονταν τι ταινία θα παρακολουθήσουν το βράδυ ή τι θα έγραφαν τα ΜΜΕ για εκείνους.

Από τη στιγμή, όμως, που το 1-0 μετατράπηκε σε 1-2 από ομάδα που συμμετέχει (για την ακρίβεια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) στην εφετινή Γ’ Εθνική, αντιλήφθηκαν ξαφνικά ότι θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Ο Γιάννης Μπουζούκης, ετών 20, μπήκε εσπευσμένα στο 46’ και αισθανόσουν σαν να βρίσκεται χρόνια στην α’ ομάδα, αλλά στην πραγματικότητα, μαζί με τις περυσινές, έχει μόλις 16 συμμετοχές στη Super League!

Παρεμπιπτόντως, ο νεαρός από την Πρέβεζα έγινε ο πρώτος σε εμφανίσεις την εφετινή σεζόν, καθώς μετρά 12 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.

Στόχος το… λίαν

Πώς ανταποκρίθηκαν τα… τριφυλλόπουλα όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο; Καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο που έβαλαν ένα γκολ από ατομική προσπάθεια του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και είχαν ακόμη μία ευκαιρία με τον Αργύρη Καμπετσή.

Στα υπόλοιπα 49 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) οι νεαροί άσοι δημιούργησαν 4-5 κλασικές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και στο τέλος δικαιώθηκαν χάρη στα πνευμόνια του Δημήτρη Εμμανουηλίδη και το ψύχραιμο τελείωμα του Καμπετσή.

Ο έλεγχος των πιτσιρικάδων γράφει «καλώς», αλλά χωρίς να συνοδεύεται από το… παραδοσιακό «λίαν», επειδή πολύ απλά δεν νίκησαν. Και σε αυτήν την ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός, είσαι καταδικασμένος να νικάς.

Φυσικά, έχουν περιθώρια για πολλά «καλώς», αλλά αν θέλουν πραγματικά να καθιερωθούν με αυτή τη φανέλα (την πράσινη, όχι τη μωβ), θα πρέπει να στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στο «λίαν».

ΥΓ1: Βαθιά υπόκλιση στη συνολική παρουσία του Ο.Φ. Ιεράπετρας εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου

ΥΓ2: Συγχαρητήρια στον Γιώργο Δώνη που δεν άφησε την παραμικρή αιχμή για το δεύτερο γκολ του Ο.Φ. Ιεράπετρας και τη διαιτησία

Παναθηναϊκός-Ο.Φ. Ιεράπετρας 2-2: Παραλίγο… μπαλωθιά

Παναθηναϊκός-ΟΦΙ 2-2: Τα γκολ και η ισοφάριση Καμπετσή στο 90+4′

Παναθηναϊκός: Αυτό είπε ο Δώνης στα αποδυτήρια (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Στις εξετάσεις έλειπε το… λίαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.