STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0: Την έσωσε ο… Μπαργκάν

Μια άνευρη Ένωση, υποχρεώθηκε στο αποτέλεσμα της ισοπαλίας, η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμα και ήττα αν ευστοχούσε ο μοιραίος 30χρονος ποδοσφαιριστής των "βυσινί"
ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0: Την έσωσε ο… Μπαργκάν

Η αποστολή της ήταν να πάρει τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσει την αγωνιστική της ανασύνταξη. Αντ’ αυτού όμως, η ΑΕΚ “κόλλησε” στο 0-0 στην έδρα της ΑΕΛ και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Άγγιξαν τη νίκη στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι με τον Μπαργκάν.

Δείτε το LIVE

Το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. Φάσεις με το σταγονόμετρο, αναιμικός ρυθμός και σκληρά μαρκαρίσματα συνέθεταν το σκηνικό στο «AEL FC Arena».

Μοναδική εξαίρεση, η όμορφη κούρσα του Λιβάια (21΄), όπου ο Κροάτης γύρισε στον Πόνσε, αλλά το σουτ του Αργεντίνου κόντραρε πάνω στον Γκοΐκοβιτς.

Η συνολική εικόνα του ματς άλλαξε, μέσα σε ένα  έντονο εξάλεπτο (32΄-38΄). Ο 25χρονος Βαλκάνιος άσος που ήταν από τους διακριθέντες της Ένωσης, τραβιόταν στα πλάγια για να παράξει παιχνίδι, θυσιάζοντας την επιθετική του δεινότητα.

Όμως, τόσο στη φάση με αποδέκτη τον Πόνσε (32΄), όσο και στην μεταβίβασή του στον Μπακάκη (35΄), οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ.

Στο ενδιάμεσο πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί με τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Μπαργκάν έπιασε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Τελευταία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν το δυνατό σουτ του Κλωναρίδη (37΄) το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κρίστινσον κρατώντας το μηδέν στο ματς.

Ακίνδυνη μπροστά, κινδύνεψε πίσω

Λίγα λεπτά έπειτα από την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ένωση λίγο έλειψε να κάνει το 0-1 (49΄). Ο Πόνσε κινήθηκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ, σούταρε, η μπάλα βρήκε ελάχιστα σε πόδι σέντερ μπακ και έφυγε εκατοστά εκτός.

Τη μεγάλη φάση είχαν όμως και πάλι οι «βυσινί», με πρωταγωνιστή για δεύτερη φορά τον Μπαργκάν. Ο 30χρονος φορ έφυγε μόνος του στην κόντρα, αλλά απέναντι στον Μπάρκα, το δυνατό σουτ που επιχείρησε, πέρασε ψηλά άουτ, με την ΑΕΛ να αγγίζει το γκολ.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Ουζουνίδης προσπαθούσε με διορθωτικές κινήσεις να κάνει πιο επιθετική την Ένωση (Γιαννιώτας αντί Κλωναρίδη και Γκάλο αντί Μπακάκη).

Μεσοεπιθετικά όμως, οι λύσεις του 50χρονου κόουτς δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε. Όχι μόνο δεν απείλησαν οι “κιτρινόμαυροι” αισθητά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά θα μπορούσαν να έχουν φύγει και εντελώς άπραγοι από τη Λάρισα, αν δεν αστοχούσε ο Μπαργκάν.

Με τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν αφήσει χώρους για να σκοράρουν, ο 30χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Μπάρκα και αφού κοντρόλαρε, έκανε ασθενές τελείωμα, με τον Οικονόμου να κρατάει το μηδέν.

Το τελικό σφύριγμα επικύρωσε το 0-0, το οποίο στοιχίζει πολύ στην Ένωση, καθώς μένει αρκετά πίσω πλέον και παράλληλα έδωσε τεράστια ψυχολογία στους “βυσινί” που πέτυχαν τον σκοπό τους: να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να κάνουν μια καλή εμφάνιση.

 

MVP: Ο Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς ήταν από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, του ματς. Ο αμυντικός της ΑΕΛ περιόρισε σημαντικά τον Πόνσε και γενικώς είχε τη λύση στις ελάχιστες προσπάθεις της Ενωσης για γκολ. Σημαντικά τάκλιν αυτοθυσίας στις φάσεις των Μπογέ και Πόνσε, κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι και σχεδόν κανένα λάθος.

UP: Αν πετύχαινε γκολ, αναμφισβήτητα θα ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Κενάν Μπαργκάν παρότι δεν σκόραρε σε τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας του. Η τύχη και οι κακές επιλογές του στα δύο τετ α τετ, του στέρησαν το βραβείο του MVP. Καλή εμφάνιση από τον Οικονόμου από πλευράς ΑΕΚ και τον Λιβάια στο πρώτο ημίχρονο.

DOWN : Ο Λούκας Μπογέ δεν κατόρθωσε να ξεχωρίσει σε ένα παιχνίδι που προσφερόταν για να λάμψει. Ο αγωνιστικός χώρος δεν αποτελεί αιτιολογία για την απόδοση του Αργεντίνου, ο οποίος σε δυο περιπτώσεις άργησε χαρακτηριστικά για να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησαν οι συμπαίκτες του από πλεονεκτική θέση. Χαμηλό βαθμό όλη η μεσοεπιθετική λειτουργία της Ένωσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρκετά ερωτηματικά αφήνει η διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Ο Μακεδόνας άρχων της αναμέτρησης είχε κάποιες δύσκολες στιγμές, όπου οι αποφάσεις του αμφισβητούνται. Για παράδειγμα, η φάση του ακυρωθέντος γκολ της ΑΕΚ, όπου χρέωσε τον Αργεντίνο με επιθετικό φάουλ σηκώνει συζήτηση για το αν έκανε παράβαση ή όχι ο νεαρός.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43΄ Ακόστα, 90+2΄ Κρίστινσον / 12΄ Χουλτ, 79΄ Οικονόμου, 83΄ Γιαννιώτα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλια, Ζίζιτς, Ακόστα, Χούμπτσεφ (73΄ Μπάλλας), Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Μπαργκάν, Φατιόν

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (68΄ Γκάλο), Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γαλανόπουλος, Μοράν, Λιβάια, Κλωναρίδης (63΄ Γιαννιώτας), Μπογέ (79΄ Γιακουμάκης), Πόνσε.

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
1.      ΠΑΟΚ 13 35 22-5
2.      Ατρόμητος 13 28 22-11
3.      Ολυμπιακός 13 27 18-8
4.      ΑΕΚ 14 24 22-7
5.      Παναιτωλικός 14 21 19-19
6.      Παναθηναϊκός 13 19 22-12
7.      Άρης 14 19 18-18
8.      Ξάνθη 14 19 11-11
9.      Αστέρας Τρ. 14 18 14-13
10.  Πανιώνιος 14 18 16-19
11. ΑΕΛ 14 15 12-17
12. ΠΑΣ Γιάννινα 14 14 11-20
13. Λαμία 13 11 9-17
14. ΟΦΗ 14 11 13-22
15. Λεβαδειακός 13 8 9-22
16. Απ. Σμύρνης 14 5 6-23

Ο Μπάρκας και το «στράβωμα» με την Λαμία

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0: Την έσωσε ο… Μπαργκάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.