ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωτάθλημα στο χορτάρι

Ο Πέτρος Μάνταλος ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις της ΑΕΚ με στόχο να την πραγματοποίηση του φετινού του ονείρου. Να πανηγυρίσει τον τίτλο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους
Πρωτάθλημα στο χορτάρι

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο σόκαρε τους φίλους της ΑΕΚ. Η ηρεμία στο ρόστερ της Ενωσης φάνηκε να διαταράσσεται και το… μακιγιάρισμα της απουσίας του Πέτρου Μάνταλου έγινε αναγκαστικά συνήθεια  τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν το βάρος από τα τρία «καρπούζια» (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) που κουβαλούσαν.  Οχι μόνο αυτό, αλλά το έκαναν και με τρόπο εντυπωσιακό δίνοντας την ευκαιρία στον αρχηγό τους να αποθεραπευτεί σωστά έχοντας στο μυαλό του ένα μεγάλο κίνητρο.

Να κατακτήσει το πρωτάθλημα υγιής και στο χορτάρι. Ενα εγχείρημα, για το οποίο η διακοπή της Σούπερ Λιγκ, του παρέχει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να επιτευχθεί.

Πλέον, ο 26χρονος δεν δηλώνει παρών στις προπονήσεις μόνο εκτός των τεσσάρων γραμμών, αλλά έχει αρχίσει να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας ώστε σιγά- σιγά να ανεβάσει ρυθμούς και μέσα σε ένα εύλογο διάστημα να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας. Την θέληση την έχει. Αλλωστε, όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν και πόσο πεισματάρης είναι.

Βέβαια, ο ενθουσιασμός και η διάχυτη αισιοδοξία που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, δεν θα πρέπει να  οδηγήσει τον Μάνταλο σε αθλητικές…υπερβολές. Εξάλλου, έχει ακόμα ενάμισι μήνα μπροστά του για να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που θέλει και φυσικά μόνο εντός προπονητικού πλαισίου.

Ούτε βιασύνη υπάρχει ούτε και πίεση για να κάνει… παπάδες νωρίτερα του αναμενομένου. Είναι βλέπετε και ο ενδόμυχος φόβος που δημιουργεί η φύση του τραυματισμού. Δεν χρειάζεται να βάλει από τώρα το πόδι του στη «φωτιά». Η ψυχολογική ασφάλεια που θα νιώθει ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει την αγωνιστική.

Πάντως, για την ώρα, διεθνής μέσος ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα προκειμένου να πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής στα τελευταία ματς της σεζόν και να πραγματοποιήσει το φετινό του όνειρο και μεγάλο προσωπικό στόχο. Να πανηγυρίσει τίτλο/-ους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωτάθλημα στο χορτάρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.