ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρισβάνης: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!»

O Σπύρος Ρισβάνης μίλησε στο "Sportime Show" και παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα!
Ρισβάνης: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!»

Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάνει εξαιρετική σεζόν.

Ποιος άλλος; Ο Σπύρος Ρισβάνης, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Ατρόμητο και μας μίλησε για την φετινή εξαιρετική παρουσία της ομάδας του Περιστερίου, το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, τα όνειρά αλλά τον… αδερφό του, Μανώλη Σιώπη.

Ξεκίνησες από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τι θυμάσαι από τους πράσινους;
«Ημουν σχεδόν 10 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, μου έμαθαν πολλά για το ποδόσφαιρο και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.
Νομίζω αυτό είναι το πιο θετικό που κρατάω».

Επόμενος σταθμός ο Πανιώνιος…
«Στον Πανιώνιο έκατσα 2,5 χρόνια και πραγματικά ήταν σαν οικογένεια μου η ομάδα αυτή.. Είναι μέσα στην καρδιά μου! Μου έχει μείνει και η πρώτη χρονιά που πήγα που σώσαμε την ομάδα και μετά που καταφέραμε να τη βγάλουμε Ευρώπη και φέραμε τον κόσμο της πίσω στο γήπεδο και αυτό είναι και το πιο σημαντικό!».

Φέτος ήρθε η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό. Τι συναισθήματα σου γέννησε αυτή;
«Στον Πανιώνιο δούλευα καθημερινά για να πετύχω κάτι καλύτερο και νομίζω κάθε ποδοσφαιριστής όταν του έρχεται πρόταση από τον Ολυμπιακό δεν το σκέφτεται καν –είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα- και ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και πήγα εκεί!».

Ο Χάσι έδειξε να μην σε εμπιστεύεται. Αλλοι προτίμησαν να φύγουν όπως εσύ, άλλοι έμειναν και διεκδίκησαν μια θέση στην ομάδα. Σωστή επιλογή;
«Εγώ γενικά θέλω να αγωνίζομαι. είδα ότι ο κ. Χάσι δε με υπολογίζει θεώρησα σωστό να πάω σε μια ομάδα που να ξέρω ότι με θέλει. Ο Ατρόμητος έδειξε αμέσως ότι με θέλει πολύ, ότι με χρειάζεται και εγώ έκανα από την πλευρά μου τα πάντα για να έρθω, οπότε νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω εκείνη τη χρονική περίοδο».

Ο Ατρόμητος έχει κλειδώσει την 4η θέση. Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα;
«Είμαστε πολλά νέα παιδιά και Ελληνες και αυτό είναι πολύ θετικό. Σκέψου, όταν πρωτοήρθα νόμιζα ότι ζω τον Πανιώνιο από την αρχή! Είμαστε όλοι μια παρέα. Η… κλίκα είναι: εγώ, ο Γιαννιώτης, ο Χατζηισαϊας, ο Γιαννούλης, ο Βασιλακάκης, ο Ουάρντα -που είναι ο τρελός της παρέας- είμαστε ένα παρεάκι, που καθόμαστε στη σειρά και γίνεται χαμός πραγματικά! Γενικά βοηθάμε ο ένας τον άλλον και θέλουμε το καλύτερο πρώτα για την ομάδα και μετά για μας. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι του Ατρόμητου είναι χαρούμενοι με την πορεία που κάνουμε».

Θα πω ένα όνομα κλειδί: Σιώπης. Δε θα σε ρωτήσω κάτι. Πες μου μόνος σου…
«(γέλια) Εχω έναν πραγματικό αδερφό, τον Αρη, και μετά είναι ο… κοντός για μένα! Τον αγαπάω πάρα πολύ, είναι φοβερό παιδί, και έχει δείξει τι αξίζει και σαν ποδοσφαιριστής. Είναι μέσα στην καρδιά μου, του εύχομαι τα καλύτερα και θέλω να τον έχω πάντα στη ζωή μου».

Θα βάλω και λίγο ίντριγκα. Τι σου την σπάει σ’ αυτόν;
«Είναι πολλά! (γέλια) Ενα που μου τη σπάει πραγματικά είναι το πόσο ξεροκέφαλος είναι. Δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα. Αν θέλει να κάνει κάτι δε μπορείς να φανταστείς πως κάνει. Οσο μπόι του λείπει τόση ενέργεια έχει μέσα του: σε πρήζει, σε ζαλίζει μέχρι να σε πείσει. Είναι το βασικό ελάττωμά του πιστεύω!».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
«Δουλεύω καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος και σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν άνθρωπος, που είναι εξίσου σημαντικό. Σίγουρα θέλω, αν τα καταφέρω, να παίξω στον Ολυμπιακό. Αν όχι θα ήθελα να δοκιμάσω τις ικανότητές μου στο εξωτερικό. Και φυσικά μια κλήση στην Εθνική».

Η επόμενη συνέντευξη που θα έχουμε θα είναι ο Σιώπης. Θα σε βάλω στην πλεονεκτική θέση να του κάνεις μια ερώτηση…
«Κοντέ, άκου να δεις. Θα ήθελες να ξέρεις την μπάλα μου ή να έχεις το ύψος μου; Διάλεξε!»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρισβάνης: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Έλβη Μιχαηλίδου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.