ΑΓΓΛΙΑ

Πήρε το πρωτάθλημα, κυνηγά τα ρεκόρ η Σίτι

Δείτε για ποιους λόγους δεν θέλουν να χαλαρώσουν οι «πολίτες» στα τελευταία ματς
Πήρε το πρωτάθλημα, κυνηγά τα ρεκόρ η Σίτι

H Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας της μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Μπρομ.

Πλέον, το κίνητρο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι να σπάσει μία σειρά από ρεκόρ στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις που καλείται να δώσει.

Καταρχάς, η Σίτι ισοφάρισε τη Γιουνάιτεντ (σεζόν 1907-08, 2000-01) και την Έβερτον (1984-85), οι οποίες είχαν κατακτήσει τον τίτλο με πέντε ματς να απομένουν.
Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν μπροστά τους τρία ρεκόρ που αφορούν στην Τσέλσι και πιθανολογείται ότι θα τα καταρρίψουν.

Οι “πολίτες” μετρούν 93 γκολ και κυνηγούν τα 103 από την περίοδο 2009-10, έχουν 28 νίκες και γλυκοκοιτάζουν τις 30 της περυσινής Τσέλσι, ενώ καμαρώνουν στους 87 βαθμούς και έχουν βάλει στο μάτι τους 95 των “μπλε” της σεζόν 2004-05.

Ήττα η Γιουνάιτεντ, πρωτάθλημα η Σίτι

Επίσης, η Σίτι κυνηγά τη μεγαλύτερη διαφορά από τον 2ο – κατ’ επέκταση το +18 της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ την περίοδο 1999-00 (σ.σ. τώρα είναι στο +16 από τους “κόκκινους διαβόλους”).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, από την πλευρά του, πανηγύρισε το 7ο πρωτάθλημα και το 24ο συνολικά τρόπαιο της καριέρας του.

Παράλληλα, έγινε ο τρίτος προπονητής που στέφθηκε πρωταθλητής σε τουλάχιστον τρεις από τις κορυφαίες κατηγορίες του κόσμου μετά τον Κάρλο Αντσελότι (Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) και τον Ζοζέ Μουρίνιο (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία).

Αντί επιλόγου, δείτε τις αντιδράσεις του Βενσάν Κομπανί μόλις έληξε η αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με τη Γουέστ Μπρομ

https://www.facebook.com/premierleague/videos/10160720732505455/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πήρε το πρωτάθλημα, κυνηγά τα ρεκόρ η Σίτι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.