CHAMPIONS LEAGUE

Τα γκρουπ δυναμικότητας ΑΕΚ- ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League

Που θα τοποθετηθούν τα "μπαλάκια" με τα ονόματα των δυο Δικεφάλων, σε περίπτωση παρουσίας στην κλήρωση της 30ης Αυγούστου στο Μονακό
Τα γκρουπ δυναμικότητας ΑΕΚ- ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μια λαμπρή ευκαιρία να βρεθούν στους ομίλους του Champions League. Οι αναμετρήσεις με Βίντι και Μπενφίκα είναι προ τω πυλών αλλά ήδη έχει σχηματιστεί σε μεγάλο βαθμό ο χάρτης των γκρουπ δυναμικότητας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στα οποία θα τοποθετηθούν οι ομάδες στην κλήρωση του Μονακό, στις 30 Αυγούστου. 

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται δεδομένα οι πρωταθλήτριες των έξι χωρών με την υψηλότερη βαθμολογία στην UEFA, καθώς και οι κάτοχοι των περσινών ευρωπαϊκών τροπαίων.  Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και την Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ έχουν “κλειδώσει” τη θέση τους για την κλήρωση στο Πριγκιπάτο.

Στο 2ο  γκρουπ σίγουρα θα βρίσκονται σίγουρα οι Ντόρτμουντ, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Νάπολι, Τότεναμ, Ρόμα και μία εκ των Μπενφίκα ή Λίβερπουλ (σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλείσει τους Λουζιτανούς).

Στο 3ο γκρουπ εξασφαλισμένη θέση έχουν οι Σάλκε, Λυών, Μονακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο νικητής του Αγιαξ-Ντιναμό Κιέβου. Στις τρεις θέσεις που απομένουν, υποψήφιες είναι οι Λίβερπουλ, Σάλτσμπουργκ,  PSV Αϊντχόφεν, Βαλένθια, Βικτόρια Πλζεν και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι σίγουρα στο 4ο σε περίπτωση που πετάξει εκτός τους Πορτογάλους και διατηρεί κάποιες πιθανότητες να βρεθεί στο 3ο , αν συνδυαστούν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Στο 4ο γκρουπ η Ιντερ είναι σίγουρη, πλαισιωμένη για την ώρα από τις Μπριζ, Γαλατασαράι και Χοφενχάιμ. Οι υπόλοιπες θέσεις θα συμπληρωθούν από τους νικητές των ζευγαριών των πλέι-οφ. Εκεί λοιπόν, αν προκριθεί, θα μπει αυτόματα και η ΑΕΚ, μαζί με τους νικητές από Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Γιουνγκ Μπόιζ και Ερυθρό Αστέρα- Μπάτε Μπορίσοφ. Ο ιδιοκτήτης της τελευταίας θέσης θα κριθεί από τα ματς των ομάδων που “παίζουν” σε τρίτο και τέταρτο γκρουπ, τα οποία είναι η Βαλένθια, η Βικτόρια Πλζεν και ο ΠΑΟΚ.

Ύψος, δύναμη, Άλεφ

Τεράστιο πριμ σε παίκτες για τους ομίλους!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα γκρουπ δυναμικότητας ΑΕΚ- ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.