CHAMPIONS LEAGUE

Τσάμπιονς Λιγκ: Η ΑΕΚ και οι… άλλοι

Οι αναμετρήσεις Ρεάλ - Ρόμα και Βαλένθια – Γιουβέντους ξεχωρίζουν
Τσάμπιονς Λιγκ: Η ΑΕΚ και οι… άλλοι

Σειρά των ομίλων 5-8 να μπουν στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ΑΕΚ φυσικά να ενδιαφέρει περισσότερο σήμερα (19/9).

Ο «δικέφαλος» θα αγωνιστεί στις 19:55 στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, ενώ από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει η επιστροφή του Ρονάλντο σε Ισπανικό έδαφος, καθώς η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Βαλένθια, αλλά η κόντρα της Ρεάλ με την Ρόμα του Κώστα Μανωλά.

ΑΓΙΑΞ – ΑΕΚ (5ος όμιλος, 19:55, COSMOTE SPORT2HD)

Η ομάδα της ΑΕΚ επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας δύσκολη αποστολή. Στην πρεμιέρα της κόντρα στον Άγιαξ θα παίξει δίχως τους Λιβάια, Λόπες, Μπακασέτα, ενώ και οι Μπογέ και Αλμπάνης είναι εκτός αποστολής. Ο Ουζουνίδης σκέφτεται να βάλει τον Τσόσιτς βασικό και ενδέχεται να δούμε ένα σύστημα 3-5-2, με τους Λαμπρόπουλο και Οικονόμου δίπλα του, ενώ στην επίθεση θα είναι ο φορμαρισμένος Κλωναρίδης με τον Πόνσε.

Από την άλλη οι Ολλανδοί θα παραταχθούν με όλα τους τα «όπλα», με πιθανότερο σύστημα το 4-3-3 και τους Χούντελαρ, Τάντιτς και Ζιγιές στην επίθεση.

 

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤ. – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (6ος όμιλος, 19:55, COSMOTE SPORT4HD)

Η έμπειρη Σαχτάρ αντιμετωπίζει την πρωτάρα στους ομίλους, Χόφενχαϊμ. Θεωρητικά οι Ουκρανοί έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά αντιμετωπίζουν μια Γερμανική ομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο, θα έχει σημαντικές απουσίες ο Γερμανικός σύλλογος, καθώς οι Μπρένετ και Μπελφοντίλ έμειναν πίσω για πειθαρχικό παράπτωμα.

 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ (5ος όμιλος, 22:00, COSMOTE SPORT2HD)

Με πολλά προβλήματα, η Μπάγερν ταξίδεψε στη Λισαβόνα, για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα. Οι Βαυαροί είναι μέσα στα… νεύρα από τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους στο γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς έχουν χάσει ήδη τους Κομάν, Ραφίνια και Τολισό. Αν προσθέσει κανείς και τους παίκτες που έφυγαν με μεταγραφή, οι επιλογές έχουν λιγοστέψει και γι’ αυτό ο Νίκο Κόβατς πήρε στο ρόστερ και ποδοσφαιριστές από την β’ ομάδα. Στην άλλη πλευρά, η Μπενφίκα είναι σε εξαιρετική φόρμα και όπως έδειξε και στην Τούμπα, η επίθεσή της είναι σκέτη… «φωτιά» και ο Πίτζι αναμένεται να της δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ – ΛΙΟΝ (6ος όμιλος, 22:00, COSMOTE SPORT6HD)

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας πάει με… φόρα στο αποψινό ματς, αλλά και η Λυών δεν είναι εύκολο θύμα. Οι Γάλλοι έχουν την εμπειρία στην διοργάνωση και είναι επικίνδυνοι επιθετικά. Ωστόσο δεν θα αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό του Πεπ Γκουαρντιόλα που δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στο σχήμα της ομάδας του, σε σχέση με το πρωτάθλημα. για την Λυών έχει ενδιαφέρον η παρουσία του Μέμφις Ντεπάι που επιστρέφει σε αγγλικό έδαφος και δη στο Μάντσεστερ, απέναντι στην ομάδα της Σίτι.

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΡΟΜΑ (7ος όμιλος, 22:00, COSMOTE SPORT3HD)

Το άλλο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρίχνεται στη μάχη των ομίλων για το πρώτο της ματς στην μετά-Κριστιάνο εποχή, απέναντι σε μια ομάδα που… λάτρεψε και κυρίως λάτρεψε τον Κώστα Μανωλά, για το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της περσινής διοργάνωσης. Ήταν ένα γκολ που έδωσε την πρόκριση στους Ρωμαίους και ο Μανωλάς ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα ΜΜΕ της Μαδρίτης. Αναμένεται να τον… αποθεώσουν στο Μπερναμπέου, αλλά το ματς δεν θα είναι εύκολο. Η Ρόμα αντιμετωπίζει πολλά ζόρια στο Καμπιονάτο και έχει αρχίσει ήδη η κριτική, με την Ρεάλ να θέλει να συνεχίσει με τον τρόπο που σταμάτησε πέρυσι την διοργάνωση. Δηλαδή με νίκη…

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (7ος όμιλος, 22:00, COSMOTE SPORT9HD)

Μια ανανεωμένη και νεανική ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα πάει να αντιμετωπίσει μια ομάδα (Βικτόρια Πλζεν) που στηρίζεται κυρίως στην έδρα της. Οι Ακινφέεφ, Τζαγκόεφ και Φερνάντες έχουν αναλάβει φέτος να βοηθήσουν το «νέο αίμα» της ομάδας να αποκτήσει νοοτροπία νικητή, καθώς οι 17 παίκτες στην αποστολή είναι κάτω των 23 ετών. Στην Ρωσία μπορούν να ανταπεξέλθουν, αλλά είναι άγνωστο αν ισχύει το ίδιο και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο τους τεστ θα είναι το αποψινό.

 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (8ος όμιλος, 22:00, COSMOTE SPORT8HD)

Το ντέρμπι της αποψινής βραδιάς, με το πρόσωπο του αγώνα να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Επιστρέφει στην Ισπανία ως αντίπαλος, απέναντι σε μια ομάδα που συνήθως βρίσκει δίχτυα. Έχει συνολικά 15 εις βάρος των «νυχτερίδων», ενώ και η δυστοκία του στο ιταλικό πρωτάθλημα έλαβε τέλος το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου σκόραρε δις. Οπότε η Βαλένθια θα έχει έναν λόγο παραπάνω να προσέξει το πως θα τον μαρκάρει. Οι Ισπανοί στο πρωτάθλημα έχουν πολλά προβλήματα καθώς έχουν τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, με την νίκη να είναι άγνωστη στην φετινή σεζόν.

 

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (8ος όμιλος, 22:00, COSMOTE SPORT7HD)

Η πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι με μία ομάδα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο, η πρώτη φορά που κλήθηκε να παίξει στην Ευρώπη, ήταν με τους Ελβετούς, αλλά οι αναμετρήσεις δεν έγιναν ποτέ. Έπαιξαν όμως αργότερα δύο φιλικά και 60 χρόνια μετά θα βρεθούν ξανά. Η Γιουνγκ Μπόις είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο πρωτάθλημα Ελβετίας, καθώς μετά από έξι ματς, έχει ήδη 8 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Σεντ Γκάλεν, καθώς μετρά μόνο νίκες! Στην Ευρώπη έπεσε πάνω σε τρία… θηρία όμως, με την Γιουνάιτεντ να έχει επί ελβετικού εδάφους, δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης 19/9

Άγιαξ – ΑΕΚ: Επιστροφή στον λαμπρό αστερισμό του Champions League

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσάμπιονς Λιγκ: Η ΑΕΚ και οι… άλλοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.