CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο… τελικός στο Λίβερπουλ και η μάχη στον 2ο όμιλο!

Φουντώνει η μάχη στο Champions League, με την τελευταία αγωνιστική, όπου θα κριθούν τα εισιτήρια για τη συνέχεια του θεσμού, αλλά κι αυτά του Europa League – Μάχες σε Λίβερπουλ, Μιλάνο και Βαρκελώνη!
Champions League: Ο… τελικός στο Λίβερπουλ και η μάχη στον 2ο όμιλο!

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ για τις μισές ομάδες του θεσμού, που θα γνωρίζουν αν συνεχίζουν ή όχι και μετά το 2019!

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στην πρώτη μέρα της 6ης αγωνιστικής είναι φυσικά στο Λίβερπουλ, όπου οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την Νάπολι.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και συνάμα συγκεκριμένα για τη Λίβερπουλ. Η περσινή φιναλίστ θα πρέπει να κερδίσει την Νάπολι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μένει εκτός συνέχεια του  θεσμού. Δεν θα είναι η πρώτη φιναλίστ που αποκλείεται από τη φάση των ομίλων, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θέλει καν να το σκέφτεται!

Μάλιστα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Λίβερπουλ θέλει νίκη με 1-0 ή με πάνω από ένα γκολ διαφορά για να προκριθεί και να αφήσει εκτός τους Ιταλούς, οι οποίοι χρειάζονται απλώς την ισοπαλία να συνεχίσουν στο θεσμό.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα προκρίνεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο «Άνφιλντ», ενώ αν νικήσουν οι Σέρβοι και η Νάπολι επικρατήσει της Λίβερπουλ, τότε ο Ερυθρός Αστέρας προκρίνεται στο Europa League.

Για την πρωτιά Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Τα δύσκολα τέλειωσαν με τον τρίτο όμιλο και πάμε στον πρώτο όπου είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Εδώ έχουν προκριθεί οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ και ψάχνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο του ομίλου.

Η Ατλέτικο θα είναι πρώτη με νίκη στο Βέλγιο επί της Μπριζ, αλλά κι αν δε νικήσει η Ντόρτμουντ στο Μονακό την τελευταία και καταδικασμένη ομάδα του Πριγκιπάτου. Αντίστοιχα, η Μπορούσια θέλει νίκη και ήττα ή ισοπαλία της Ατλέτικο για την πρώτη θέση.

Μάχη για Τότεναμ και Ίντερ

Στον δεύτερο όμιλο, η Μπαρτσελόνα θα είναι σίγουρα πρώτη και η Αϊντχόφεν θα είναι σίγουρα τελευταία. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι το δεύτερο εισιτήριο του Champions League και κατ’ επέκταση η τρίτη θέση για τo Europa League.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο ευνοϊκά για την Ίντερ που υποδέχεται την Αϊντχόφεν, ενώ η Τότεναμ παίζει στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα. Η Ίντερ θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Τότεναμ, όπως και το αντίστροφο, αλλά το προβάδισμα είναι προφανώς με του Ιταλούς, που υποδέχονται την, βαθμολογικά, αδιάφορη Αϊντχόφεν.

Το ενδιαφέρον στο… Europa League

Τέλος, στον τέταρτη όμιλο έχουν ξεκαθαρίσει τόσο η πρώτη θέση που ανήκει στην Πόρτο όσο και η δεύτερη που θα πάει στη Σάλκε. Ωστόσο εκκρεμεί η τρίτη και το εισιτήριο για το Europa League μεταξύ της Γαλατασαράι και της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Οι Τούρκοι με νίκη επί της Πόρτο στην Κωνσταντινούπολη είναι σίγουρα τρίτοι, ενώ οι Λοκομοτίβ θέλει νίκη επί της Σάλκε στη Γερμανία και αντίστοιχα απώλεια της Γαλατασαράι με τους «δράκους».

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των τεσσάρων ομίλων:

1ος όμιλος

Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Μονακό – Ντόρτμουντ (22:00)

Βαθμολογία

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (9-6)
  2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 10 (8-2)
  3. Μπριζ 5 (6-5)
  4. Μονακό 1 (2-12)

2ος όμιλος

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ (22:00)

Ίντερ – Αϊντχόφεν (22:00)

Βαθμολογία

  1. Μπαρτσελόνα 13 (13-4)
  2. Τότεναμ 7 (8-9)
  3. Ίντερ 7 (5-6)
  4. Αϊντχόφεν 1 (5-12)

3ος όμιλος

Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Λίβερπουλ – Νάπολι (22:00)

Βαθμολογία

  1. Νάπολι 9 (7-4)
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)
  3. Λίβερπουλ 6 (8-7)
  4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

4ος όμιλος

Γαλατάσαραϊ – Πόρτο (19:55)

Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας (19:55)

Βαθμολογία

  1. Πόρτο 13 (12-4)
  2. Σάλκε 8 (5-4)
  3. Γαλατάσαραϊ 4 (3-5)
  4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)

Ο Σιδηρόπουλος στο Σάλκε – Λοκομοτίβ

Κάραχερ: «Οι παίκτες της Παρί θα έπρεπε να ντρέπονται»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Ο… τελικός στο Λίβερπουλ και η μάχη στον 2ο όμιλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.