CHAMPIONS LEAGUE

Ο Όουεν και τα… άλλα παιδιά. Οι κοινοί παίκτες Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ

Εννέα ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα των φιναλίστ του εφετινού Champions League
Ο Όουεν και τα… άλλα παιδιά. Οι κοινοί παίκτες Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ: Δύο ομάδες που στο άκουσμα και μόνο προκαλούν ανατριχίλα. Ένας λόγος παραπάνω όταν τίθενται αντιμέτωπες σε τελικό Champions League.

Με αφορμή τη σαββατιάτικη (26/5) κόντρα τους στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου, το Sportime.gr εντόπισε τους 9 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο θρυλικών συλλόγων.

Στιβ Μακ Μάναμαν

Έπρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 1999 για να βρεθεί παίκτης που θα κάνει το δρομολόγιο Λίβερπουλ-Μαδρίτη. Ο Άγγλος μέσος άφησε μετά από εννέα χρόνια τους «κόκκινους», με τη φανέλα των οποίων κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα League Cup. Στη Ρεάλ έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια, αλλά πανηγύρισε δύο Champions League, ένα ευρωπαϊκό Super Cup, δύο πρωταθλήματα και ένα ισπανικό Super Cup

Νικολά Ανελκά

Τόσες ομάδες γύρισε ο Γάλλος, λογικό είναι να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το αφιέρωμα. Εκείνος, βέβαια, αφενός μεν δεν μεταπήδησε απευθείας από τον έναν σύλλογο στον άλλο, αφετέρου δε στη Λίβερπουλ αγωνίστηκε ως δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η θητεία του στη Ρεάλ συνέπεσε με το Champions League του 2000, ενώ εκείνη στους «κόκκινους» (2001-02) χωρίς κανέναν τίτλο.

Μάικλ Όουεν

Στα χνάρια του Μακ Μάναμαν βάδισε ο Όουεν, υπό την έννοια ότι προερχόταν από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ. Η διαφορά τους ήταν ότι ο επιθετικός κατέκτησε με τους «κόκκινους» ευρωπαϊκά τρόπαια (Κύπελλο UEFA-Super Cup 2001), ενώ δεν πανηγύρισε ούτε έναν τίτλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2004-05. Παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι οι Ισπανοί σηκώνουν συνεχώς τρόπαια, ενώ οι Άγγλοι δυσκολεύονται λίγο…

Αντόνιο Νούνιες

Ο πιο… άγνωστος παίκτης της λίστας μεταπήδησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Λίβερπουλ το 2004 και σήκωσε το κύπελλο του Champions League της επόμενης σεζόν. Αυτό ήταν το ένα από τα δύο τρόπαια της καριέρας του. Το άλλο ήταν το… Κύπελλο Κύπρου το 2010 με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού.

Φερνάντο Μοριέντες

Βίοι αντίθετοι με Μακ Μάναμαν και Όουεν. Πρώτα φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ το διάστημα 1997-2005, εν συνεχεία αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ για τη σεζόν 2005-06. Καλά τα… σχεδίασε ο Ισπανός, αφού σήκωσε τρόπαια και με τις δύο ομάδες (οκτώ με τους «μερένγκες», δύο με τους «κόκκινους»). Μεταξύ άλλων πήρε τρία Champions League, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Διηπειρωτικά και ένα ευρωπαϊκό Super Cup.

Τσάμπι Αλόνσο

Δεν έπεισε αρχικά τις ισπανικές ομάδες για την αξία του, αλλά η πενταετία 2004-2009 στη Λίβερπουλ έπεισε και με το παραπάνω τους «μερένγκες». Βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το Champions League το 2005, αλλά και εκείνης που νίκησε τη Ρεάλ εντός-εκτός στις αναμετρήσεις του 2009. Απουσίασε από τον τελικό του Champions League το 2014 λόγω τιμωρίας, ωστόσο πανηγύρισε για την decima.

Γέρζι Ντούντεκ

Η απόκρουση στο… σίγουρο γκολ του Αντρέι Σεβτσένκο στον τελικό του 2005 αποτελεί highlight του Champions League. Η έλευση του Πέπε Ρέινα τον άφησε στον πάγκο για τις επόμενες δύο σεζόν, ενώ την ίδια μοίρα είχε και την τετραετία 2007-2011 στη Ρεάλ Μαδρίτης, ελέω Ίκερ Κασίγιας. Χάρηκε, πάντως, με το αγγλικό Κύπελλο του 2006, το ισπανικό πρωτάθλημα του 2008, το Copa del Rey του 2011 και το Supercopa de España του 2008.

Άλβαρο Αρμπελόα

Ο μοναδικός της λίστας που έχει αγωνιστεί στις αναμετρήσεις του 2009 και του 2014 με διαφορετική φανέλα. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πανηγύρισε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Φιναλίστ του Champions League το 2007 με τη Λίβερπουλ, δύο φορές κατακτητής με τη Ρεάλ (2014, 2016). Ακόμη έξι τίτλοι με τους «μερένγκες» κοσμούν την τροπαιοθήκη του βετεράνου Ισπανού μπακ.

Νούρι Σαχίν

Δεν στέριωσε σε καμία από τις δύο ομάδες, αφού την τριετία 2011-2014 που ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης δόθηκε δανεικός τόσο στη Λίβερπουλ (2012-13) όσο και στη Ντόρτμουντ (2012-14). Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2012 με τους «μερένγκες», πραγματοποιώντας μόλις 4 συμμετοχές, ενώ άλλες 6 είχε σε Copa del Rey και Champions League.

[td_smart_list_end]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Όουεν και τα… άλλα παιδιά. Οι κοινοί παίκτες Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.