ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

«Τελευταίος σταθμός η Άρσεναλ»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παραχώρησε απολαυστική συνέντευξη στην Daily Mail
«Τελευταίος σταθμός η Άρσεναλ»

«Πνεύμα Σπαρτιάτη», «στήθος σε μέγεθος ντουλάπας» και «δικέφαλοι που τρομάζουν», είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έδωσε η Daily Mail στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Έλληνας αμυντικός.

Ο παίκτης που ανήκει πλέον στην Άρσεναλ, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τον Άγγλων, που τον χαρακτηρίζουν επίσης ως έναν «βράχο» για την άμυνα των Λονδρέζων που έχει ανάγκη από έναν τέτοιο αμυντικό.

Και τα σωματικά προσόντα του είναι αυτά που χρειάζονται για να κάνει την διαφορά.

«Στο ποδόσφαιρο, ο αμυντικός είναι για να αμύνεται. Φυσικά πρέπει να ξέρει να παίξει με την μπάλα, έχει αλλάξει αρκετά το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Πάνω απ’ όλα όμως είμαι αμυντικός», είπε ο Σωκράτης στα πρώτα του λόγια που τόνισε πως η φανέλα του θα γράφει το όνομά του για να «είναι πιο εύκολο για τους οπαδούς. Φαντάσου στο γήπεδο μέσα να πρέπει κάποιος να φωνάξει το επίθετό μου. Καλύτερα το Πάπα ή το Σωκράτης».

Με τον Λορέν Κοτσιελνί να είναι εκτός λόγω τραυματισμού ως τον Γενάρη, το βάρος στην αμυντική λειτουργεία θα πέσει πάνω στον Έλληνα διεθνή. Γι’ αυτό και ο Ουνάι Έμερι έχει ρίξει εκεί το βάρος.

«Από την πρώτη ημέρα δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Και περνάμε αρκετή ώρα σε βίντεο για να δούμε τα λάθη μας. Με τον προπονητή δουλεύουμε σε καταστάσεις που δεν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και αυτό είναι σημαντικό. Θα μας βελτιώσει πολύ», σχολίασε ο Παπασταθόπουλος που θα έχει και τον Λιχστάινερ δίπλα στου στην αμυντική γραμμή.

Παράλληλα, θα έχει και δύο πρώην συμπαίκτες του από την Ντόρτμουντ. Τους Μχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ που έπαιξαν τον ρόλο τους στην μεταγραφή του στην Άρσεναλ.

«Για μένα είναι κάτι παραπάνω από φίλοι. Ήταν ένας καλός λόγος που αποφάσισα να έρθω στην ομάδα. Είμαι 30 χρονών και είναι η καλύτερη ηλικία για έναν αμυντικό. Στα επόμενα 3-4 χρόνια, πρέπει να δώσω το καλύτερο δυνατό στην ομάδα», είπε και συνέχισε αναφέροντας πως η Άρσεναλ θα είναι ο τελευταίος του σταθμός πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, για να κλείσει την καριέρα του!

«Πιθανόν να είναι το τελευταίο κλαμπ που αγωνίζομαι έξω από την πατρίδα μου. Με Ντόρτμουντ, Μίλαν και Τζένοα, έχω εμπειρία 10 ετών. Είχα προπονητή τον Κλοπ που είναι εξαιρετικός στην δουλειά του. Πιστεύω πως μπορώ κι εγώ πλέον να βοηθάω τους νεαρότερους συμπαίκτες μου να γίνονται καλύτεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συγκρίσεις με παλιούς αμυντικούς της Άρσεναλ, όπως ο Άνταμς άρχισαν βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που τον αγχώνει.

«Στην Ιταλία έβλεπα τον Μαλντίνι. Έπαιξα με τον Νέστα και με τον Τιάγκο Σίλβα. Σπουδαίοι παίκτες για να μάθεις το ποδόσφαιρο», σχολίασε.

«Δίνει το περιβραχιόνιο στον Αζάρ η Τσέλσι»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Τελευταίος σταθμός η Άρσεναλ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.