ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Έτσι απαντάει στη FIFA η ΕΠΟ

Σε πέντε σημεία στέκεται η ελληνική Ομοσπονδία στην επιστολή της
Έτσι απαντάει στη FIFA η ΕΠΟ

Η απειλή του Grexit παραμονεύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Μ. Τετάρτη (4/4) πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής. Σε αυτή βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Νίκος Βακάλης, ο εκτελεστικός γραμματέας, Αλέξης Δέδες, και οι νομικοί της Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρτζης και Αλέξανδρος Χολέβας.

Η Ομοσπονδία καλείται να αντιδράσει για να μην την αποκλείσει η FIFA από τις διοργανώσεις της και η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι θα σταλεί μία επιστολή, η οποία θα απαντά στα δύο γράμματα του Χέρμπερτ Χούμπελ, του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα πέντε κυριότερα σημεία

– Δέσμη μέτρων ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει στις αρχές της εβδομάδας και θα παραπέμπει τους ανθρώπους των ομάδων που θα κάνουν δυσφημιστικές ή προκλητικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία ή το ελληνικό ποδόσφαιρο.

– Θα μειωθούν οι χρόνοι στις εκδικάσεις των υποθέσεων και δεν θα υπάρχουν αναβολές εκτός εάν συντρέχει σπουδαίος λόγος.

– Θα συσταθεί πιθανότατα Επιτροπή Παρακολούθησης για τη Super League, η οποία θα αποτελείται από μέλη της FIFA και της ΕΠΟ.

– Θα καταστεί σαφές πως τη φετινή σεζόν μεγάλες ομάδες τιμωρήθηκαν αυστηρά. Υπήρξε -3 προς τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ 3- και -2 ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

– Θα αποσαφηνιστεί πως όταν ανέλαβε η νυν διοίκηση της ΕΠΟ, βρήκε τους συγκεκριμένους κανονισμούς και δεν είχε τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Ακόμη, θα επισημαίνεται ότι οι τακτικοί δικαστές είχαν διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ ο έλεγχος της διαιτησίας αφορά τη FIFA και όχι την ΕΠΟ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι απαντάει στη FIFA η ΕΠΟ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.