ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Σιδηρόπουλος: «Έχουμε την ατζέντα μας, περιμένουμε προτάσεις»

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε για την επίθεση στον Τζήλο, την αποχή των διαιτητών, τους ξένους ρέφερι και το VAR
Σιδηρόπουλος: «Έχουμε την ατζέντα μας, περιμένουμε προτάσεις»

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επικείμενη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου σχετικά με την αποχή που είχαν αποφασίσει οι διαιτητές.

Ο διεθνής διαιτητής αναφέρθηκε φυσικά στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Τζήλος, ενώ μίλησε και για τους ξένους διαιτητές και την καχυποψία που υπάρχει για το VAR.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, είπε:

Για τις πληροφορίες περί εντοπισμού των δραστών της επίθεσης στον Τζήλο: «Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, πέρα από αυτά που διαβάζω. Από μόνο του είναι ένα πολύ θετικό γεγονός. Αν οι φήμες γίνουν πραγματικότητα, τότε θα ηρεμήσει ο πολύπαθος χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Αστυνομία βρίσκεται σε άλλο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να προσθέσει άλλη μία επιτυχία στο ενεργητικό της».

Για τη συνάντηση στην ΕΠΟ στις 4 Ιανουαρίου: «Είχαμε ζητήσει από διαιτητές και βοηθούς της πρώτης κατηγορίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να προκύψει τα θέμα που θα τεθούν στη συνάντηση. Έχουμε την ατζέντα μας, αλλά περιμένουμε και τις προτάσεις από τις ΕΠΟ και FIFA. Εγώ δε θα δώσω το παρών στη συνάντηση λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό, όμως εκεί θα βρίσκονται οι διαιτητές Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος και οι βοηθοί μου Κωσταράς και Δημητριάδης».

Για τα θέματα της συνάντησης: «Ο ξυλοδαρμός Τζήλου είναι ένα ακόμα συμβάν στο ποδόσφαιρο. Θα απαιτήσουμε αναβάθμιση του προϊόντος, προκειμένου οι διαιτησίες να βελτιωθούν και ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα. Επιπλέον, θα ζητήσουμε οι διαιτητές να προστατεύονται από τις δηλώσεις εκπροσώπων ΠΑΕ, τους «κύκλους» τους, ανακοινώσεις που κάποιες φορές είναι άστοχες, τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που στοχοποιούν ανθρώπους, αλλά και τα περιβόητα «ντου» στα γήπεδα. Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και να επιβάλλονται οι αυστηρότερες ποινές. Παράλληλα, θα τεθούν και κάποια δευτερεύοντα θέματα, όπως είναι οικονομικά ζητήματα, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και την αύξηση των σεμιναρίων για την εκπαίδευση των διαιτητών».

Για τους ξένους διαιτητές: «Είναι ένα μέτρο που πέτυχε όσον αφορά τους αγώνες, αλλά απέτυχε καθώς απαξίωσε τους Ελληνες διαιτητές. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ζητηθεί μόνο με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ».

Για την καχυποψία που ίσως υπάρχει ακόμα και με το VAR: «Υπάρχει καταγραφή όσων γίνονται και όσων λέγονται. Αν υπάρχει ακόμα και τότε καχυποψία, τότε το πρόβλημα είναι αλλού. Ο διαιτητές δικαιούται να κάνει λάθος, ο VAR όχι. Αν παραβιάσει το πρωτόκολλο προκύπτει λόγος επανάληψης του αγώνα. Αν ο διαιτητής δεν δεχτεί την υπόδειξή του, θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες».

Για το αν θα συνεχιστεί η αποχή: «Η απόφαση θα είναι συλλογική. Αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαιτητών, τότε θα σταματήσει η αποχή. Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Δεν υπάρχει λόγος να κοντραριζόμαστε με την ΕΠΟ. Ολοι θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου».

Υπόθεση Τζήλου: Εμπλοκή 46χρονου με ποινικό παρελθόν

Υπόθεση Τζήλου: Εντοπίστηκαν δράστες και καθοδηγητής

Super League: Πάει για ξένους διαιτητές η 15η αγωνιστική

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σιδηρόπουλος: «Έχουμε την ατζέντα μας, περιμένουμε προτάσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.