ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Με αγωγές απειλεί την ΕΠΟ το Ιράν! (pics)

Μέχρι την FIFA έφτασαν για την ακύρωση του φιλικού των δύο εθνικών ομάδων
Με αγωγές απειλεί την ΕΠΟ το Ιράν! (pics)

Δεν της φτάνουν τα μύρια προβλήματα που έχει με το ελληνικό ποδόσφαιρο η ομοσπονδία, έρχεται άλλο ένα να προστεθεί και να την φέρει σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στην αντίστοιχη Παγκόσμια!

Έξαλλοι είναι λοιπόν στην ομοσπονδία του Ιράν με την ΕΠΟ, για την ακύρωση του φιλικού αγώνα που θα γινόταν επί Τουρκικού εδάφους! Σε επιστολή της η Ιρανική ομοσπονδία, ανακοίνωσε πως διακόπτει κάθε συνεργασία με την αντίστοιχη ελληνική, ενώ μάλιστα κοινοποίησε στην FIFA πως η απόφαση της ΕΠΟ προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην προετοιμασία της ομάδας τους εν όψει του Μουντιάλ.

Στην ανακοίνωσή τους λένε χαρακτηριστικά πως η απόφαση της ελληνικής πλευράς, έπληξε πάρα πολύ τον σχεδιασμό της ομάδας τους και έκαναν επίθεση στην ΕΠΟ, αναφέροντας για έλλειψη σεβασμού, αξιοπρέπειας και ευθύνης! Αναφέρει μάλιστα πως θα κινηθεί και νομικά, καθώς έχασε χρήματα από αυτή την ακύρωση!

«Θα δώσουμε αναφορά στην FIFA και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να αποζημιωθούμε για τα αγωνιστικά και οικονομικά έσοδα που χάσαμε. Διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία έως ότου η FIFA λάβει υπ όψιν την αναφορά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιρανική ομοσπονδία.

Το φιλικό είχε προγραμματιστεί για αύριο, 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά η ΕΠΟ το ακύρωσε λόγω της τεταμένης κατάστασης με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να είναι υπό κράτηση στην γειτονική χώρα, κάτι που στην FIFA σίγουρα δεν θα εκτιμήσουν καθώς δεν θέλουν να εμπλέκονται πολιτικά ζητήματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ΕΠΟ μάλιστα έλεγε πως είχε προτείνει να γίνει το ματς στην Αθήνα, αλλά δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές στο κομμάτι των διαφημιστικών εσόδων και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο το Ιράν διαψεύδει το γεγονός αυτό και στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, παρουσίασε δύο έγγραφα (με υπογραφές) στα οποία φαίνεται πως έχει συμφωνηθεί να γίνει το φιλικό στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους), με την αρχική οικονομική συμφωνία που υπήρξε όταν είχε οριστεί να γίνει το ματς στην Κωνσταντινούπολη!

Για λόγους που – προς το παρόν – δεν είναι γνωστοί, στην ΕΠΟ αποφάσισαν να μη γίνει το φιλικό αυτό, με το Ιράν να προχωρά σε αγωγές, καθώς η Ολλανδική εταιρία (Τούρκου επιχειρηματία) που εμπλέκεται στην διοργάνωση του φιλικού, θα χάσει και αυτή χρήματα από τα διαφημιστικά έσοδα που είχε υπολογίσει, κλείνοντας αυτήν την αναμέτρηση. Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση της ΕΠΟ.

Αυτά είναι τα δύο έγγραφα που παρουσίασε η Ιρανική ομοσπονδία:

 

Στο Sportime του Σαββάτου (2/6) το περιοδικό του Μουντιάλ 2018

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με αγωγές απειλεί την ΕΠΟ το Ιράν! (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.