ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

ΕΠΟ για Ιράν: «Υπάρχουν θέματα εθνικής ευαισθησίας»

Η απάντηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην επίθεση της αντίστοιχης του Ιράν
ΕΠΟ για Ιράν: «Υπάρχουν θέματα εθνικής ευαισθησίας»

Η κόντρα της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Ιράν, με την ελληνική έχει πάρει ήδη διαστάσεις, καθώς το θέμα της αναβολής του φιλικού αγώνα των δύο εθνικών ομάδων, έχει αναφερθεί εκτενώς στα ξένα ΜΜΕ.

Μετά από την ανακοίνωση των Ιρανών που απειλούν με αγωγές την Ελληνική ομοσπονδία, ήρθε η σειρά της ΕΠΟ να βγάλει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, υπάρχουν θέματα «εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους», αναφερόμενη προφανώς στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία.

Τονίζουν μάλιστα πως δεν έχουν υπογράψει από την μεριά τους κανένα συμφωνητικό σχετικά με το φιλικό που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο (2/6), αλλά αναβλήθηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη έκπληξη το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιευθείσας από τα ΜΜΕ ανακοίνωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, αναφορικά με τη μη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Προς αποκατάσταση των γεγονότων τονίζεται ότι:

* Ουδέποτε, πέραν της προσήκουσας διαπραγμάτευσης για την εκατέρωθεν επίσημη αποδοχή της διεξαγωγής φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οποιαδήποτε δεσμευτική σύμβαση.

* Θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης.

* Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη έπαψε να υφίσταται ως ενδεχόμενο από μηνών και η Π.Ο. του Ιράν γνώριζε έγκαιρα τους λόγους «ανωτέρας βίας» που προέκυψαν, χωρίς φυσικά ευθύνη της Ε.Π.Ο.

Έκτοτε, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν δεκτική σε κάθε εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του αγώνα, από «εκπροσωπούντες» την Π.Ο. του Ιράν, με αποκλειστικό όμως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της και των συνεργατών της.

Εν κατακλείδι: αν προκύπτει “ζημία” από τη μη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, την υφίσταται κυρίως η Ελληνική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν εκπληρώθηκαν οι συμφέροντες για εκείνη οικονομικοί όροι διεξαγωγής του και -το πλέον σημαντικό- διαταράχθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του επικείμενου Nations League.

Γεγονότα που φυσικά θα γνωστοποιηθούν με στοιχεία και στη FIFA».

Με αγωγές απειλεί την ΕΠΟ το Ιράν! (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΠΟ για Ιράν: «Υπάρχουν θέματα εθνικής ευαισθησίας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.