ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ανανεωμένη και…αρέσει

Η εθνική με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της νίκησε μόνο 1-0 την Αίγυπτο και σκόρπισε ελπίδες…
Ανανεωμένη και…αρέσει

Αυτή η εθνική δεν ήταν σαν την…αφρικανική σκόνη που πλημμύρισε τον ουρανό της χώρας μας τα τελευταία 24ωρα.

Αυτή η αλλαγμένη εθνική σκόρπισε…χρυσόσκονη στο γήπεδο της Ζυρίχης και θάμπωσε τους Μουντιαλικούς “Φαραώ”, που αν εξαιρέσει κανείς τον Σαλάχ δεν έδειξαν να έχουν κάτι άλλο να λάμπει.

Το τελικό 1-0 μοιάζει και είναι φτωχό.  Η εθνική ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, ή για να ακριβολογούμε για 84΄ολόκληρα λεπτά. Η Αίγυπτος από την στιγμή που έχασε την διπλή ευκαιρία στο 6΄, ήταν σα να πάτησε τον διακόπτη.

Οι διεθνείς μας άρχισαν να παίρνουν μέτρα και σε αντίθεση με τις προβλέψεις για το… αργό δίδυμο Ταχτσίδη-Τζιώλη στα χαφ, η επικράτηση στο κομμάτι αυτό ήταν πλήρης για την εθνική μας.

Από τα άκρα με Χριστοδουλόπουλο και Δώνη έβγαιναν φάσεις, ο Πέλκας ήταν κινητικός και ανακατωσούρας όπως πάντα ενώ ο Καρέλης έδειξε πως η παρουσία του στα Βελγικά γήπεδα τον έχουν ωριμάσει, κάνοντας τον να βρει το ένστικτο του σκόρερ.

Από την στιγμή του τέρματος στο 29΄, όχι μόνο δεν υπήρξε αντίδραση από την Αίγυπτο αλλά υπήρξε η πλήρης παράδοση από τους Αιγύπτιους, που έχασαν τα αυγά και τα καλάθια…

Οι επάξιοι αντικαταστάτες και ο Μπακασέτας με την…μπαγκέτα

Στο Β΄ημίχρονο οι αλλαγές του Σκίμπε δεν επηρέασαν την εικόνα της Εθνικής κάτι που θα ήταν το φυσιολογικό.

Ο Μπάρκας συνέχισε την εξαιρετική παρουσία του Γιαννιώτη που τα πήγε περίφημα στο ντεμπούτο του και σε μια δυο περιπτώσεις έδειξε τα προσόντα τοιυ , ο Λυκογιάννης και ο Γιαννιώτας αντικατέστησαν επάξια τους Σταφυλίδη και Χριστοδουλόπουλο ενώ η είσοδος του Μπακασέτα στην θέση του Δώνη και οι εμπνεύσεις του άσου της ΑΕΚ ήταν αυτές που έκαναν την διαφορά.

Οι ευκαιρίες για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκορ ήταν αρκετές και μόνο σε μια δυο περιπτώσεις η εθνική απειλήθηκε. Όσο για τον…δικό μας Ουάρντα, δεν απείλησε καθόλου, την ίδια στιγμή που ο Σαλάχ και ο Κούπερ από τον πάγκο έμοιαζαν προβληματισμένοι με αυτά που έβλεπαν…

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Ραούλ Κούπερ): Αουάντ, Ελμοχαμαντί, Γκαμπρ (54΄λ.τρ. Ασράφ), Σαμίρ, Γκαμπέρ, Ασούρ (65΄Ελ Σαϊντ), Ελνενί, Σομπί (78΄Σικαμπάλα), Μαγντί (46΄Ουάρντα), Ζακαρέγια, Μοσέν (65΄Καχραμπά).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46΄Μπάρκας), Μπακάκης (89΄Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (71΄Λυκογιάννης), Ταχτσίδης (74΄Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46΄Μπακασέτας), Πέλκας, Χριστοδουλόπουλος (64΄Γιαννιώτας), Καρέλης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανανεωμένη και…αρέσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.