ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φινλανδία – Ελλάδα: Η πρωτιά περνάει από το Τάμπερε

Nations League, Λιγκ Γ’ – 2ο γκρουπ - Γήπεδο: «Ράτιναν Στάντιον» - Ώρα έναρξης: 21:45 – Κανάλι: Cosmote Sport1, Epsilon TV
Φινλανδία – Ελλάδα: Η πρωτιά περνάει από το Τάμπερε

Για να κατακτήσεις την πρωτιά στον όμιλο, πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στα εκτός έδρας ματς κόντρα στους βασικούς σου αντιπάλους. Και ακριβώς αυτό οφείλει να κάνει η Ελλάδα απόψε (15/10) κόντρα στην Φινλανδία, στο Τάμπερε (21:45).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με… μιάμιση φάση πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ουγγαρία και το χειρότερο δυνατό που θέλει από το αποψινό ματς, είναι να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ήττα θα είναι καταδικαστική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (και ενδεχομένως και για τον ίδιο τον Σκίμπε), κάτι που κάνει… τελικό το σημερινό ματς. Το δεδομένο είναι πάντως πως η εθνική πρέπει να παίξει για την νίκη (και όχι για την ισοπαλία) ώστε να έχει δεδομένα το πάνω χέρι στον όμιλο, τόσο από τους Φινλανδούς, όσο και από τους Ούγγρους.

Το μόνο αρνητικό για την ελληνική ομάδα είναι πως η παράδοση δεν είναι καθόλου καλή γι’ αυτήν. Σε έξι ματς στην έδρα της Φινλανδίας, έχει τρεις ισοπαλίες και τρείς ήττες, με τελευταία το περίφημο 5-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002, στο πρώτο ματς του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της ομάδας.

Μία σίγουρη αλλαγή

Στο αγωνιστικό πλάνο, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει τουλάχιστον μία αλλαγή, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες. Τη θέση του τραυματία Κουρμπέλη, διεκδικούν οι Τζιόλης και Μπουχαλάκης, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα, αφού ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε. Από εκεί και πέρα στην άμυνα δεν θα γίνουν αλλαγές, ο Μήτρογλου θα πάρει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης, αλλά ίσως προκύψει κάποιο νέο πρόσωπο στην τριάδα από πίσω του. Ο Φορτούνης δεν κουνιέται από την ενδεκάδα, οπότε ίσως προτιμηθεί ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση είτε του Πέλκα, είτε του Μπακασέτα.

Ο Πούκι… τρομάζει

Από την άλλη, οι Φινλανδοί τα περιμένουν όλα από τον Τέεμου Πούκι. Ο Φιλναδός επιθετικός που το καλοκαίρι ήταν στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, είναι αυτός που έδωσε και στα τρία ματς του ομίλου, την νίκη στην ομάδα του. Τρεις νίκες με 1-0, όλα γκολ του Πούκι που την Παρασκευή έδωσε το τρίποντο στην εθνική του ομάδα στις καθυστερήσεις, μέσα στην Φινλανδία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΚΙΛ (ΠΟΛΩΝΙΑ) – ΒΟΗΘΟΙ: ΣΑΠΕΛΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ), ΚΟΥΠΣΙΚ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

# Ομάδα Αγ. Β. Ν. Ι. Η. Γκολ υπέρ Γκολ κατά Συντελεστής γκολ
1 Φινλανδία 3 9 3 0 0 3 0 +3
2 Ελλάδα 3 6 2 0 1 3 2 +1
3 Ουγγαρία 3 3 1 0 2 2 3 -1
4 Εσθονία 3 0 0 0 3 0 3 -3

Το χρονικό της… Οδύσσειας

Σκίμπε: “Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό”

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φινλανδία – Ελλάδα: Η πρωτιά περνάει από το Τάμπερε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.