ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ήττα με κάτω τα χέρια για την Εθνική…

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Εθνικής στο Τάμπερε, όπου ηττήθηκε 2-0 από την καλύτερη Φινλανδία
Ήττα με κάτω τα χέρια για την Εθνική…

Η Φινλανδία ήταν η καλύτερη ομάδα στο Τάμπερε και η νίκη με 2-0 επί της Εθνικής μας, απολύτως δίκαιη.

Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα να πάρουν τη νίκη, παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Πούκι από το 12’. Ήταν πιο ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δικαίως βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι απογοητευτική. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μόλις ένα σουτ κι αυτό ήταν εκτός εστίας. Προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο και κλείσει τη Φινλανδία στα καρέ της και μάλιστα φάνηκε ότι μπορεί να τελεσφορήσει το πλάνο της, μετά και τον τραυματισμό του Τέεμου Πούκι και την αναγκαστική αλλαγή του σκόρερ των γηπεδούχων.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά. Μπορεί στο ανασταλτικό σκέλος, η Ελλάδα να έδειξε καλά στοιχεία, αλλά στο οργανωτικό ήταν και πάλι πολύ κακή. Η ταυτόχρονη παρουσία των Πέλκα, Μπακασέτα και Φορτούνη δεν έχει δώσει λύσεις και δεν έδωσε ούτε στη Φινλανδία.

Το 0-0 βγήκε σχετικά εύκολα στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έγιναν δύο άσχημα πράγματα. Αφενός δε συνέχισε ο αρχηγός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος λόγω ενός διαστρέμματος κι αφετέρου οι Φινλανδοί σκόραραν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Η σέντρα έγινε από τα δεξιά, ο Τζαβέλλας έκανε μία κεφαλιά που κράτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μανωλάς προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει με ένα… τακουνάκι και ο Σοΐρι τιμώρησε την ανεπάρκεια της ελληνικής άμυνας, κάνοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα, η Φινλανδία έδωσε χώρο στην Ελλάδα κι έμεινε πίσω περιμένοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση και σε κάποιες στιγμές έγινε απειλητική με τους Σοΐρι και Τουόμινεν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ελάχιστες εμπνεύσεις και δεν πήρε τίποτα απολύτως από τη οργανωτικούς χαφ, ενώ με εξαίρεση τον Κουλούρη δεν βοήθησαν καθόλου και οι αλλαγές του Σκίμπε.

Η Φινλανδία έφτασε κοντά στο γκολ και είχε δοκάρι με τον Λουντ στο 80’, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε την ασίστ στον Καμαρά κι αυτός δεν αστόχησε για το 2-0!

MVP: Ο Πίρι Σοΐρι ντύθηκε… Τεέμου Πούκι και από την στιγμή που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Φινλανδίας, ήταν αναμφίβολα καθοριστικός. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός και λόγω του τέρματος, δικαίως πολυτιμότερος.

UP: Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Ρόμπιν Λουντ. Ο νυν μέσος της Χιχόν και πρώην του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολύ καλός και θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν δεν ήταν άτυχος στο 80’ και η μπάλα δεν σταμάταγε στο δοκάρι.

DOWN: Θα ήταν άδικο προς τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής να μπει κάποιος συγκεκριμένος σε αυτή την κατηγορία, αφού υστέρησαν όλοι και δεν διακρίθηκε κανείς. Ήταν μακράν το χειρότερο παιχνίδι της Ελλάδας στα τέσσερα πρώτα του θεσμού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν είχε προβλήματα ο διαιτητής Πάβελ Γκιλ. Ο Πολωνός ρέφερι θα μπορούσε να είχε δείξει μία-δύο κάρτες στους Φινλανδούς για κάποια πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλός και δεν έχασε κάποια σημαντική φάση.

ΓΚΟΛ: 46’ Σοΐρι, 89′ Καμαρά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 74’ Μανωλάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάρνεβα): Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Ουρόνεν, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμαρά, Σπαρβ, Σοΐρι (86’ Πίρινεν), Λουντ, Τουόμινεν (91’ Καργιαλάινεν), Πούκι (12’ Σκραμπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος (46’ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (73’ Κουλούρης), Μπακασέτας (55’ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου.

Ήταν καλύτερη και πάει μπαράζ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήττα με κάτω τα χέρια για την Εθνική…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.