ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Νικοπολίδης: «Αξίζαμε την πρώτη θέση»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελπίδων, σχολίασε την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού
Νικοπολίδης: «Αξίζαμε την πρώτη θέση»

Η νίκη της εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-0, ήταν τυπικής σημασίας καθώς η Κροατία κέρδισε το Σαν Μαρίνο και πήρε την πρωτιά στον όμιλο, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ωστόσο, η εθνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα μπαράζ, κάτι που ο προπονητής της ομάδας, Αντώνης Νικοπολίδης, τόνισε πως έχουν… πείσμα να καταφέρουν.

«Κάναμε μια σπουδαία πορεία και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Κλείσαμε τον όμιλο με οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, αυτήν στην Κροατία, σε ένα παιχνίδι που όλοι είδαμε πως χάσαμε, πιστεύω από καθαρή ατυχία. Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τον πρώτο και χάσαμε την πρωτιά στις λεπτομέρειες. Ωστόσο η συνολική εικόνα μας ήταν εξαιρετική και η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια έδειξε χαρακτήρα και προσήλωση στο πλάνο», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε τώρα στα play offs με στόχο την πρόκριση, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος, αφού όπως έχει δείξει αυτή η ομάδα παίζει πάντα για τη νίκη. Η Εθνική Ελπίδων έχει πολύ καλή φουρνιά παικτών με ταλέντο και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς έχουν κληθεί και στην Εθνική Ανδρών».

Ο Νικοπολίδης ανέφερε στις δηλώσεις του πως το ζήτημα με τις κόκκινες κάρτες, είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η ομάδα, καθώς έχει στερηθεί σε κρίσιμα ματς παίκτες, κάτι που «πλήρωσε» στην Κροατία.

Ωστόσο, τόνισε πως προσπαθεί μέσα από τις δικές του εμπειρίες ως ποδοσφαιριστής της εθνικής, να περάσει την σωστή νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές.

«Είχα την τύχη στην καριέρα μου να αγωνιστώ σε δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες που έπαιζαν πάντα για τη νίκη και σε μια εθνική η οποία είχε μέταλλο και νοοτροπία νικητή. Γι’ αυτό και φτάσαμε στην κατάκτηση του Euro το 2004. Προσπάθησα να περάσω αυτή τη φιλοσοφία στα παιδιά, το να αγωνίζονται πάντα για τη νίκη χωρίς να φοβούνται κανέναν αντίπαλο και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό», σχολίασε.

«Από ατυχία δεν είμαστε πρώτοι»

Από την πλευρά τους, οι δύο σκόρερ της εθνικής ομάδας, Γιάνης Μπουζούκης και Τάσος Χατζηγιοβάνης στάθηκαν στην θέληση της ομάδας για πρόκριση μέσω των μπαράζ.

«Κάναμε μια σπουδαία πορεία στην προκριματική φάση και δείξαμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Σήμερα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, έστω κι αν παίξαμε για μεγάλο διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα. Δεν έχω καμία προτίμηση για αντίπαλο στα play offs, με όποια ομάδα κι αν αγωνιστούμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πρόκριση στην τελική φάση», είπε ο Μπουζούκης, με τον Χατζηγιοβάνη να συμπληρώνει:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου τόσο για τη νίκη και τη συνολική μας πορεία που μας φέρνει ένα βήμα πριν την τελική φάση, όσο και για το πρώτο μου γκολ με την Εθνική Ομάδα. Από καθαρή ατυχία δεν είμαστε πρώτοι, αλλά θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση και στα play offs. Είμαστε οικογένεια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά παιδιά προερχόμαστε από τα φυτώρια των ομάδων μας και παίρνουμε χρόνο συμμετοχής κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς τα σωματεία ότι μπορούν να εμπιστεύονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Ήταν καλύτερη και πάει μπαράζ!

Μία γαλανόλευκη γεμάτη… πράσινο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικοπολίδης: «Αξίζαμε την πρώτη θέση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.