ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ελλάδα-Φινλανδία 1-0: Νίκη και αποκλεισμός

Στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο, η εθνική μας νίκησε, αλλά έχασε κάθε ελπίδα διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου
Ελλάδα-Φινλανδία 1-0: Νίκη και αποκλεισμός

Στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της εθνικής μας, η Ελλάδα νίκησε με 1-0 την Φινλανδία, αλλά έχασε κάθε ελπίδα διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου.

Στο πρώτο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε το γκολ που ήθελε, αλλά στην επανάληψη δεν πίεσε για το δεύτερο γκολ, το οποίο θα της έδινε ελπίδες.

Και αυτό, αφού ηττήθηκε 2-0 στο Τάμπερε και υστερεί στην ισοβαθμία με την Φινλανδία στην πρώτη θέση.

Δικαιώθηκε με… αυτογκόλ

Καλύτερη η εθνική μας στο πρώτο μέρος, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και βρήκε το γκολ με τη βοήθεια του αντιπάλου.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέλκας άφησε την μπάλα, ο Μήτρογλου έκανε το σουτ εντός περιοχής κι ελαφρώς δεξιά, αλλά αυτή έφυγε πάνω από την εστία του Χραντέτσκι.

Στο 25′ ήρθε το 1-0. Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Πέλκας αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά, ο Χράντετσκι έδιωξε, αλλά η μπάλα βρήκε στον Γκράνλουντ και κατέληξε στα δίχτυα των Φινλανδών.

Οι οποίοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 30′. Ο Πούκι βγήκε από δεξιά, ο Σιόβας βγήκε να τον κλείσει, αλλά έτσι άφησε κενό στο κέντρο της άμυνας. Ο Τούομινεν από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε, η μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Δύο λεπτά μετά ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Κουρμπέλης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα ψηλά άουτ. Ενώ στο 36′ σε παρόμοια φάση, η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και στο 41′ σε τρίτη πανομοιότυπη φάση, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και έφυγε έξω.

Κακό δεύτερο μέρος

Οι Φινλανδοί μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, με τον Τουόμινεν να χάνει ανεπανάληπτη ευκαρία στο 51′ σε τετ-α-τετ, καθώς πλάσαρε άστοχα. Αλλά στην πορεία η εθνική μας ισορρόπησε και έριξε τον ρυθμό. Χωρίς ωστόσο να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Έτσι φτάσαμε στο 80′ με τον Κουλούρη να πιάνει κεφαλιά ανενόχλητος και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χραντέτσκι.

Η Ελλάδα δεν απείλησε μέχρι το φινάλε και πήρε τη νίκη, η οποία δεν την βοήθησε βαθμολογικά, αλλά ψυχολογικά.

ΓΚΟΛ: 25’ αυτογκόλ Γκράνλουντ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 46′ Γκρανλουντ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΟΚΑΡΙΑ: 41’ Παπασταθόπουλος

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χράντετσκι, Γκράνλουντ, Αραγιουούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν,  Λουντ, Καμαρά, Κάουκο, Σόιρι (73′ Γιένσεν), Πούκι (93′ Λαμ), Τουόμινεν (83′ Πίρινεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28’ λ.τρ. Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης,  Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας (84′ Μπακασέτας), Μήτρογλου (68′ Κουλούρης).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα-Φινλανδία 1-0: Νίκη και αποκλεισμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.