ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εθνική ομάδα: Ο Βασιλειάδης ζητά να βρεθούν οι νεοναζί από το ΟΑΚΑ!

Κυρώσεις και από την UEFA αναμένονται για τις εικόνες ντροπής
Εθνική ομάδα: Ο Βασιλειάδης ζητά να βρεθούν οι νεοναζί από το ΟΑΚΑ!

Μπορεί στους τηλεοπτικούς δέκτες να πέρασε απαρατήρητο, αλλά δεν έγινε το ίδιο και σε όσους ήταν στο ΟΑΚΑ και είδαν την εθνική ομάδα με την Εσθονία, στο UEFA Nations League.

Μια «μαυροφορεμένη» ομάδα 20 ατόμων (που στην πλειοψηφία είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους), βρέθηκε στις κερκίδες κρατώντας ναζιστικές σημαίες (συγκεκριμένα τον μαύρο ήλιο των SS), ενώ έκαψαν την σημαία της Τουρκίας και χαιρετούσαν ναζιστικά. Οι εικόνες όμως βγήκαν δημόσια καθώς τις πήραν οι κάμερες, αλλά και ο φωτογραφικός φακός και ο Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε να δράσει!

Ο Υφυπουργός αθλητισμού κινητοποιήθηκε και κατέθεσε τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικου από τις νεοζαστικές εικόνες ντροπης στο ΟΑΚΑ, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενεργειες.

Παράλληλα, υπάρχει η βεβαιότητα (χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη) πως και η UEFA θα δραστηριοποιηθεί σχετικά με αυτές τις εικόνες. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίζουν για τα όσα συνέβησαν στη κερκίδα και είναι γνωστή η πολιτική της σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν με κλείσιμο θυρών, για ένα πανό που είχε κρεμαστεί στην Θύρα 7 στον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρήθηκε ακροδεξιό. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει τμήμα της κερκίδας στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ακόμη, έχει τιμωρήσει με κεκλεισμένων, εθνικές ομάδες για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών τους (Ρωσία, Σερβία), ενώ και η Ροστόφ και η Λάτσιο, έχουν πληρώσει με το ίδιο τίμημα, ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών τους.

Ανάλογα λοιπόν με το πως θα δει το θέμα η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μπορεί να έρθει ένα απλό πρόστιμο, ή ακόμη και ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

ΕΠΟ: «Χάθηκαν τα… κόζια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική ομάδα: Ο Βασιλειάδης ζητά να βρεθούν οι νεοναζί από το ΟΑΚΑ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.