ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δεν έπεισε η Εθνική… εσωτερικού

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 2-0 από τη Σαουδική Αραβία στη Σεβίλλη
Δεν έπεισε η Εθνική… εσωτερικού

Κακή εμφάνιση στο φιλικό ματς με τη Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε η Εθνική Ανδρών, η οποία αποτελείτο από παίκτες της Super League (πλην του Αλέξανδρου Τζιόλη).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 2-0 από τη Σαουδική Αραβία, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Καρτούγα» της Σεβίλλης.

Στο πρώτο ματς της επί ισπανικού εδάφους μετά το αξέχαστο 1-0 επί της «φούρια ρόχα» τον Ιούνιο του 2003, η Εθνική παρατάχθηκε με πέντε παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους (Λημνιός, Νικολάου, Ρισβάνης, Μανιάς, Γιαννούλης).

Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς συγκινήσεις, ώσπου στο 19ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αλ Νταουσάρι, έπειτα από κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της ελληνικής ομάδας.

Η Εθνική απείλησε τη… μουντιαλική Σαουδική Αραβία στο 33ο λεπτό με ένα υπέροχο φάουλ του Μπακασέτα που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά στο 43’ η Εθνική έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο 22χρονος αμυντικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος εφέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ατρόμητο, έγινε ο πρώτος διεθνής που αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του και ο 20ός συνολικά.

Με τη σέντρα του β’ ημιχρόνου ο Σκίμπε έριξε στη μάχη τους Λαμπρόπουλο και Γιαννιώτη, στο 60’ έβαλε τους Μάνταλο και Κουλούρη, ενώ στο 71’ πέρασε τον Ανδρούτσο.

Η Σαουδική Αραβία είχε τρεις καλές στιγμές από το 53’ μέχρι το 57’, εν αντιθέσει με την Εθνική που έπρεπε να φτάσει στο 79’ για να απειλήσει (σουτ του Κουλούρη από πλάγια θέση, η μπάλα στο δοκάρι).

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάνου κοντρόλαρε ιδανικά στην καρδιά της ελληνικής περιοχής και αφού απέφυγε τον Νικολάου, νίκησε τον Γιαννιώτη με κοντινό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες: 40′ Αλ Τζασίμ, 71′ Κάνου, 85′ Αλ Μουαλάμπ

Κόκκινη: 43′ Γιαννούλης

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ-Μπρέικ (Μοουαλάντ), Ομ. Χαουσλαουί (62′ Αλ Μπουλαϊχί), Χαουσλαουί, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82′ Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62′ Κάνου), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλαουί (72′ Αλ Μουαλάτ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας (46′ Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (71′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46′ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60′ Μάνταλος), Μπακασέτας (92′ Γαλανόπουλος), Μανιάς (60′ Κουλούρης).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν έπεισε η Εθνική… εσωτερικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.