ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Όταν η Ελλάδα «άγγιξε» τον ουρανό (pics/vid)

Δεκατέσσερα χρόνια από μία βραδιά που κανένας Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος δεν θα ξεχάσει
Όταν η Ελλάδα «άγγιξε» τον ουρανό (pics/vid)

Ήταν 1η Ιουλίου του 2004 όταν η Ελλάδα έδινε τον σπουδαιότερο μέχρι τότε αγώνα της ιστορίας της, στον ημιτελικό του Euro απέναντι στην Τσεχία.

Μετά από τις επικές εμφανίσεις κόντρα σε Πορτογαλία, Ισπανία και τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης Γαλλίας, η Εθνική ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ είχε ακόμα ένα τεράστιο εμπόδιο στο δρόμο της.

Αυτό ήταν ο Πάβελ Νέντβεντ με την Τσεχία, που θα έκανε τα πάντα για να ανακόψει το δρόμο της «γαλανόλευκης» προς τον τελικό.

Οι Τσέχοι ήταν το μεγάλο φαβορί, πράγμα που έδειξαν από το πρώτο λεπτό, με ανωτερότητα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, «χτυπώντας» ανελέητα την άμυνα της Εθνικής και τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Η Ελλάδα παλεύοντας με ψυχή, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και τελικά να οδηγήσει τον ημιτελικό στην παράταση.

Όμως η ιστορία εκεί έμελλε να γραφτεί πολύ διαφορετικά. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο αυτής, η Εθνική κέρδισε κόρνερ από προσπάθεια του Γιούρκα Σεϊταρίδη, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο Έλληνας μέσος με το «μαγικό» αριστερό πόδι βρήκε στην καρδιά της άμυνας των Τσέχων τον Τραϊανό Δέλλα που είχε προωθηθεί και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εμάς στον τελικό και τους Τσέχους στο καναβάτσο.

Η συνέχεια γνωστή σε όλους. Η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης, Μπασινάς (72′), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Βρύζας (91′), Χαριστέας / Γιαννακόπουλος (72′), Τσιάρτας (91′)

Τσεχία (Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόφσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροζίτσκι, Νέντβεντ (40′), Μπάρος, Ουιφαλούζι / Σμίτσερ (40′)

Θυμηθείτε τις μοναδικές στιγμές αυτές:

https://www.youtube.com/watch?v=KBp3cEOrKLY

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν η Ελλάδα «άγγιξε» τον ουρανό (pics/vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.