ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το «θαύμα» είναι παντοτινό (pics/vid)

Δεκατέσσερα χρόνια από τότε που η Ελλάδα «σόκαρε» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη
Το «θαύμα» είναι παντοτινό (pics/vid)

Ήταν 4 Ιουλίου 2004 όταν η Εθνική Ελλάδας, ήρθε αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, βρισκόμενη στον τελικό του Euro 2004 κόντρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία.

Μία παρέα παιδιών που μέχρι τότε είχε καταφέρει να τρυπήσει το ταβάνι της αμέτρητες φορές, είχε μπροστά της την ευκαιρία να σημειώσει ένα πραγματικό «θαύμα».

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν, πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν την ανωτερότητα των Πορτογάλων, ωστόσο αυτοί δεν είχαν ρωτήσει τον Ότο Ρεχάγκελ και τα «παιδιά» του, παίρνοντας τελικώς την απάντηση που τους άξιζε.

Το ρολόι έδειχνε το 56ο λεπτό, όταν ο Άγγελος Μπασινάς πήγε στο κόρνερ για την εκτέλεση ακόμα μίας στημένης φάσης στη καριέρα του, όμως σίγουρα είναι αυτή δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Ο παίκτης τότε του Παναθηναϊκού, έκανε την σέντρα και ο Άγγελος Χαριστέας πήρε παραμάζωμα όλη την άμυνα της Πορτογαλίας κάνοντας το 1-0  και χαρίζοντας το προβάδισμα στην Εθνική.

Τα υπόλοιπα λεπτά που χώριζαν τους παίκτες από το τρόπαιο ήταν βασανιστικά, όμως η Εθνική πάλεψε σαν «λιοντάρι» σταματώντας κάθε ευκαιρία του αντιπάλου και κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε περισσότερο από οποιαδήποτε ομάδα.

Το πιο γλυκό σφύριγμα που άκουσαν ποτέ αυτοί οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και γενικά όσοι υποστήριζαν την ομάδα αυτή, ήρθε τελικά. Η Εθνική του Καραγκούνη, του Δέλλα, του Ζαγοράκη, του Νικοπολίδη και πολλών ακόμα «ηρώων», είχε πετύχει το ακατόρθωτο. Είχε φέρει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και είχε βάλει για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, μία ομάδα που μέχρι τότε λίγοι γνώριζαν και που σίγουρα πολλοί έμαθαν.

Πιστεύεις στα «θαύματα»; Σίγουρα εκείνοι πίστεψαν.

Οι ενδεκάδες:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (76′ Βενετίδης), Ζαγοράκης, Φύσσας, Κατσουράνης, Βρύζας (81′ Παπαδόπουλος), Καψής

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60′ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74′ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43′ Φερέιρα), Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο

https://www.youtube.com/watch?v=OWmFB_Zr1O8

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το «θαύμα» είναι παντοτινό (pics/vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.