EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Η εχθρική, αλλά γούρικη Θεσσαλονίκη των Άγγλων (pics)

Οι Λονδρέζοι το 1970 είχαν αντιμετωπίσει τον Άρη στο Κύπελλο Κυπελλούχων
ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Η εχθρική, αλλά γούρικη Θεσσαλονίκη των Άγγλων (pics)

Το ματς ΠΑΟΚ – Τσέλσι δεν θα είναι το πρώτο που θα δώσουν στην Θεσσαλονίκη οι Λονδρέζοι, καθώς είχαν αντιμετωπίσει τον Άρη την σεζόν 1970-71.

Αυτό, γιατί η πρώτη φορά που αντιμετώπισαν ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν το 1970 και πάλι στην Θεσσαλονίκη, αλλά με αντίπαλο τον Άρη.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1970-71, η Τσέλσι αγωνιζόταν στο Κύπελλο Κυπελλούχων και κληρώθηκε στον πρώτο γύρο με την ομάδα του Άρη. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στην Θεσσαλονίκη, με την ελληνική ομάδα να αποσπά ισοπαλία με σκορ 1-1, αλλά η ρεβάνς στο Λονδίνο ήταν οδυνηρή, καθώς η Τσέλσι επικράτησε με 5-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η πρόκριση αυτή της έφερε γούρι καθώς έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου σε διπλά ματς που έγιναν στο στάδιο Καραϊσκάκη, με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησε το τρόπαιο! Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και στη ρεβάνς που έγινε μετά από δύο ημέρες, η Τσέλσι πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ των Ντέμπσι και Όσγκουντ (είχε μειώσει ο Φρέιτας για την Ρεάλ).

Η ομάδα της Τσέλσι δημοσίευσε ένα παλιό ρεπορτάζ από εφημερίδα της Αγγλίας, η οποία περιέγραφε μάλιστα την εμπειρία της Τσέλσι, ως από τις χειρότερες που έχουν αντικρύσει.

Στο Χαριλάου υπήρχαν, όπως αναφέρει, 50.000 θεατές και ο αγωνιστικός χώρος ήταν τόσο άθλιος που δε μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο δημοσιογράφος της Sun, που ήταν στο ματς, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ήταν σαν μια κακή ελληνική φάρσα. Δεν ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μας θύμισαν ομάδες από την Αργεντινή. Τα τάκλιν έπεφταν βροχή. Προσπαθούσαν να καθυστερήσουν το ματς με οποιονδήποτε τρόπο».

Στο αφιέρωμα σε αυτό το ματς, οι δημοσιογράφοι έγραψαν πως ο Αλεξιάδης του Άρη έριξε μπουνιά σε μια φάση πάνω στον Ντέμπσι, με τον Άγγλο στράικερ να ανταποδίδει, κάτι που ο ίδιος πάντως διέψευσε στη πορεία.

«Εκείνες τις εποχές αν δεν έχανες ήταν επιτυχία. Ειδικά στην Ελλάδα γιατί ήταν μια χρονιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν σε άνοδο, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στον τελικό του πρωταθλητριών», είπε ο τότε αμυντικός της Τσέλσι, Πάντι Μάλιγκαν.

ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Χωρίς Αζάρ και Λουίζ οι Άγγλοι (vid)

ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Στη Σουρωτή η προπόνηση της Τσέλσι (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Η εχθρική, αλλά γούρικη Θεσσαλονίκη των Άγγλων (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.