EUROPA LEAGUE

Πέταγε… φωτιές η Αρσεναλ

Επικράτησε 4-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και βλέπει τα ημιτελικά – Νίκες και για τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Λειψία έναντι των Σπόρτινγκ, Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ
Πέταγε… φωτιές η Αρσεναλ

Καταιγιστική ήταν η Άρσεναλ στον πρώτο προημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού, επικρατώντας με 4-1 των Ρώσων.

Ο Ράμσεϊ άνοιξε το σκορ στο 9’, αλλά ο Γκολόβιν ισοφάρισε στο 15’. Ωστόσο η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους «κανονιέρηδες». Ο Λακαζέτ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 23’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ο Ράμσεϊ με ένα απίστευτο γκολ με τακουνάκι έκανε το 3-1 στο 28’, ενώ και πάλι ο Λακαζέτ σο 35’ διαμόρφωσε το 4-1, που παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπελερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ (74’ Ελνένι), Μεσούτ Εζίλ, Μχιταριάν (61’ Αϊβόμπι), Λακαζέτ (74’ Ουέλμπεκ).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεν, Κουτσάεβ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νάτχο (74’ Μιλάνοφ), Γκολόβιν, Τζαγκόεβ (65’ Βιτίνιο), Βέρνμπλουμ, Μούσα (83’ Κοσόνοφ).

Μικρό προβάδισμα η Λειψία

Με το ισχνό αλλά σημαντικό 1-0, η Λειψία νίκησε τη Μαρσέιγ και πήρε ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση, εν όψει του επαναληπτικού, την επόμενη Πέμπτη στη Μασσαλία. Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο και το μοναδικό γκολ που έκρινε τον αγώνα, πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βέρνερ. Ο Μήτρογλου έπαιξε για 80 λεπτά μέχρι να γίνει αλλαγή, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους Γάλλους.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Λάιμερ (74’ Μπερνάντο), Κονατέ, Ουπαμεκάνο, Κλόστερμαν, Ντέμε, Ναμπί Κεϊτά, Φόρσμπεργκ (83’ Σαμπίτσερ), Μπρούμα, Ογκιστέν (70’ Καμπλ), Βέρνερ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Γιοάν Πελέ, Σακάι, Μπουμπακάρ Καμαρά, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό Ανγκισά, Σανσόν, Σαρ, Οκάμπος, Παγέτ (86’ Λόπεζ), Μήτρογλου (80’ Ζερμέν).

Ήταν καλύτερη και το έδειξε η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, αλλά και την ανωτερότητά της επί της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, την οποία και νίκησε 2-0 στο «Ουάντα Μετροπολιτάνο» και πλέον θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν καλύτερα για τους Ισπανούς, αφού προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια.

Μόλις στο 1’, ο Κόκε άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο, παίρνοντας ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους των συμπαικτών του. Οι «ροχιμπλάνκος» βρήκαν και δεύτερη φορά δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Γκριζμάν στο 40’ και ουσιαστικά είναι το μεγάλο φαβορί για να βρεθούν στα ημιτελικά του θεσμού.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Κορέα (53’ Γκαμεϊρό), Κόκε, Γκριεζμάν (90’ Βιτόλο), Ντιέγκο Κόστα (87’ Παρτέι).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρούι Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Φάμπιο Κοεντράο (80’ Ρούμπεν Ριμπέιρο), Ουίλιαμ Καρβάλιο (46’ Ακιούνα), Μπατάγλια, Μπρούνο Φερνάντες (87’ Μοντέρο), Ζέλσον Μαρτίνς, Μπράιαν Ρουίς, Μπας Ντοστ.

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε η Λάτσιο

Πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, η Λάτσιο πήρε μία σημαντική νίκη επί της Σάλτσμπουργκ με 4-2, αλλά βάσει και της εικόνας των φιλοξενουμένων, ο επαναληπτικός σε μία εβδομάδα στην Αυστρία θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο 8’ με τον Λούλιτς, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν με πέναλτι του Μπερίσα στο 30’. Ο Παρόλο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως και πάλι οι Αυστριακοί ισοφάρισαν, αυτή τη φορά με τον Μιναμίνο στο 71’. Από εκεί και πέρα όμως δεν είχαν άλλες δυνάμεις και μάλιστα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών δέχθηκαν δύο τέρματα. Το 3-2 έκανε ο Φελίπε Άντερσον στο 74’, ενώ ο Ιμόμπιλε διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 76’.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μπάστα (65’ Πάτριτς), Λουίζ Φελίπε, Ντε Φράι, Ράντου, Λούλιτς, Λούκας Λέιβα, Παρόλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λουίς Αλμπέρτο (65’ Φελίπε Άντερσον), Ιμόμπιλε (85’ Καϊσέδο).

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Αντρέ Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ, Σαμασεκού, Σλάγκερ, Αϊνταρά (82’ Βολφ), Μπερίσα, Γκούλμπραντσεν (70’ Μιναμίνο), Ντάμπουρ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέταγε… φωτιές η Αρσεναλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.