EUROPA LEAGUE

Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και ο… τελικός με Μίλαν

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ Μπέτις με 1-0 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και για να προκριθεί στη φάση των «32» του Europa League χρειάζεται νίκη επί της Μίλαν με δύο γκολ διαφορά (2-0 ή 3-1).
Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και ο… τελικός με Μίλαν

Με γκολ του Σέρχιο Κανάλες στο 39′, η Ρεάλ Μπέτις νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» για την 5η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Europa League. Οι «βερδιμπλάνκος» εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «32» και οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν «τελικό» με τη Μίλαν, στην τελευταία αγωνιστική, όπου χρειάζονται νίκη με διαφορά δύο γκολ (είτε με 2-0 είτε με 3-1) για να τερματίσουν στη 2η προνομιούχο θέση του γκρουπ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού για μία ακόμα φορά σπατάλησαν καθαρές ευκαιρίες για γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και σε τρεις περιπτώσεις, δύο εξ αυτών κλασικές. Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να γίνουν τόσο πολύ απειλητικοί, αλλά στο 90’+3′ είδαν την κεφαλιά του Παπ Αμπού Σισέ να περνάει «ξυστά» άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Τρομερή εμφάνιση από τον Ζοζέ Σα, ο οποίος έπιασε πέναλτι στο 18′, ενώ προκλητική και «εχθρική» ήταν η διαιτησία του Σεργκέι Καράσεβ, ο οποίος το 2014 είχε βάλει την… υπογραφή του στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάλμε με 2-0 στη Σουηδία για το Champions League.

Να σημειωθεί πως στη Σεβίλλη συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση του ελληνικού συλλόγου στην Ισπανία, καθώς αυτή είναι η 14η ήττα σε 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα (0-2-14). Ο Ολυμπιακός έχει συνολικό απολογισμό με ισπανικές ομάδες: 6 νίκες, 10 ισοπαλίες, 16 ήττες.

Εντυπωσιακή ήταν η στήριξη των περίπου 1.800 «ερυθρόλευκων» οπαδών προς την αγαπημένη τους ομάδα. Δεν σταμάτησαν στιγμή να φωνάζουν για πάρτη της!

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (13/12, 22:00):

Ολυμπιακός-Μίλαν
Ντουντελάνζ-Ρεάλ Μπέτις

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (σε 5 αγώνες):

1. Μπέτις 11 (7-2)
2. Μίλαν 10 (11-6)
3. Ολυμπιακός 7 (8-5)
4. Ντουντελάνζ 0 (3-16)

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Ρεάλ Μπέτις μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος της στο πρώτο ημίχρονο (62%-38%), αλλά ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και μία «εχθρική» διαιτησία από τον Ρώσο, Καράσεβ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τους χώρους με το σχήμα των τριών κεντρικών μέσων (Γκιλιέρμε εξάρι και Καμαρά-Μπουχαλάκης έπαιζαν ως εσωτερικοί μέσοι, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και «απλώνονταν» ωραία στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα, όμως, χωρίς κανονικό σέντερ φορ (και αυτό φαινόταν…) παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Φορτούνη να ανταποκριθεί σε αυτόν το ρόλο.

Ο Ζοζέ Σα κράτησε «όρθιο» τον Ολυμπιακό, αποκρούοντας πέναλτι στο 18ο λεπτό. Με διπλή προσπάθεια, μάλιστα, καθώς αρχικά απέκρουσε με το αριστερό χέρι, πέφτοντας στη δεξιά γωνία, το χτύπημα του Σέρχιο Λεόν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός επιθετικός προσπάθησε να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και να σκοράρει, αλλά πάλι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια.

Ο Ολυμπιακός είχε τις τρεις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο 29′, ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά και ο Μπουχαλάκης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Οι «βερδιμπλάνκος» προηγήθηκαν στο 39′ με αριστερό διαγώνιο σουτ του Κανάλες από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Την πάσα έδωσε ο Σανάμπρια, ενώ ο Σα βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αλλά δεν κατάφερε να την απομακρύνει. Στο 43′, ο Γκιλιέρμε σέντραρε από δεξιά, ο Φορτούνης έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μαντί να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Στο 45′, ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής και ο Ρόμπλες έδιωξε σε κορνερ, πέφτοντας στην αριστερή γωνία.

Ο Γκερέρο μπήκε στο 58′ αντί του Μπουχαλάκη και ο Ολυμπιακός είχε πια έναν κανονικό επιθετικό στη σύνθεσή του. Η διάταξη άλλαξε σε 4-2-3-1 και ο Φορτούνης μετατοπίστηκε στη φυσική του θέση. Στο 59′, ο Σανάμπρια βρέθηκε σε απόσταση βολής και σούταρε δυνατά με το δεξί από θέση μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και η μπάλα, με τη βοήθεια του Σα, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» ρίσκαραν ολοένα και περισσότερο και ήταν αναμενόμενο να αφήσουν κάποιους κενούς χώρους. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Βρουσάι, ο οποίος στο 72′ πήρε τη θέση του αρνητικού Ναουέλ, πραγματοποιώντας την 4η συμμετοχή του στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός, όμως, άργησε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κάτι έλειπε στην τελική πάσα και απόφαση, καθώς οι παίκτες του άλλαζαν σωστά την μπάλα μέχρι να φτάσουν στη μεγάλη περιοχή της Μπέτις. Στο 78′, ο Τέγιο έφυγε στην αντεπίθεση και βγήκε σε τετ α τετ με τον Σα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, με την καθοριστική συμβολή του Σισέ, ο οποίος πίεσε υποδειγματικά τον αντίπαλο. Ο Νάτχο μπήκε στο παιχνίδι προς το τέλος (81′) και δεν είχε χρόνο για να φανεί. Στο 90′, ο Σανάμπρια μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Σα έδιωξε σε πρώτο χρόνο. Ο Ινούι επιχείρησε νέο σουτ εντός περιοχής, αλλά ξανά ο Πορτογάλος απέκρουσε εντυπωσιακά, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σισέ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός, πλέον, θέλει μία αγωνιστική υπέρβαση για να περάσει από αυτόν τον δύσκολο όμιλο στη φάση των «32» του Europa League.

MVP: Ο Σέρχιο Κανάλες βρήκε ελεύθερο πεδίο και δεν συγχώρησε. Ήταν ένα πολύ διαγώνιο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και η ποιότητα του Ισπανού μέσου έκανε τη διαφορά στη φάση.

UP: Μετά την κακή βραδιά στο Περιστέρι, ο Ζοζέ Σα χρειαζόταν μία τέτοια, εντυπωσιακή, εμφάνιση. Η διπλή απόκρουση που έκανε στο πέναλτι είναι εκπληκτική, ενώ έβαλε το χέρι του για να πάει η μπάλα στο δοκάρι, στη φάση του Σανάμπρια (59′). Στο τέλος, με όλη την ομάδα μπροστά, είχε νέα σπουδαία διπλή απόκρουση. Ήταν μία παρουσία υψηλού επιπέδου στην εστία των «ερυθρόλευκων».

DOWN: Ο Ολυμπιακός δεν πήρε καμιά βοήθεια από τα δύο «φτερά» της μεσοεπιθετικής του γραμμής. Οι Ματίας Ναουέλ και Ντανιέλ Ποντένσε δεν ανταποκρίθηκαν στις περιστάσεις του αγώνα και ιδιαίτερα ο Πορτογάλος ήταν εκτός κλίματος, καθώς δεν είχε ούτε μία ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια. Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς άργησε πολύ να βάλει τον Μπίμπαρς Νάτχο στο ματς, καθώς χρειαζόταν ο παίκτης με τη μεταβίβαση και την επαφή που έχει με την μπάλα ο Ισραηλινός κεντρικός μέσος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Σεργκέι Καράσεβ όχι μόνο δεν έδωσε «μισό» σφύριγμα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν καταλόγιζε και τα προφανή φάουλ υπέρ των «ερυθρόλευκων». Απαράδεκτη διαιτησία για αυτό το επίπεδο του ποδοσφαίρου, ήταν ο «12ος» παίκτης για τη Ρεάλ Μπέτις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, το πολύ καλό του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις κίτρινες κάρτες στο 25′, έχοντας κάνει 5 φάουλ μέχρι εκείνο το διάστημα και 7 σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Μόνο του Φορτούνη ήταν για διαμαρτυρία. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρώσος διαιτητής ισορρόπησε την κατάσταση στις κίτρινες κάρτες, αλλά οι Κανάλες και Λο Σέλσο τις πήραν επίτηδες για να εκτίσουν την τιμωρία στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ντουντελάνζ. Αυστηρό το πέναλτι στη Ρεάλ Μπέτις, αν και ο Σισέ πήγε άγαρμπα πάνω στον Μαντί, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κανάλες. Είναι φάσεις, που γίνονται συχνά-πυκνά στη μεγάλη περιοχή. Λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Φορτούνη (80′) από τον πρώτο βοηθό Ιγκόρ Ντεμέσκο.

ΓΚΟΛ: 39′ Κανάλες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Μπάρτρα, 73′ Μαντί, 75′ Σανάμπρια, 87′ Κανάλες, 87′ Λο Σέλσο – 18′ Σισέ, 18′ Φορτούνης, 24′ Ναουέλ, 25′ Μπουχαλάκης, 82′ Ελαμπντελαουί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ρεάλ Μπέτις (Κ. Σετιέν): Ρόμπλες, Τέγιο (83′ Μπαραγκάν), Μαντί, Μπάρτρα (74′ Χάβι Γκαρθία), Σίντνεϊ, Φίρπο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κανάλες, Λο Σέλσο, Σέρχιο Λεόν (63′ Ινούι), Σανάμπρια.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (81′ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58′ Γκερέρο), Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (72′ Βρουσάι).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα από το Olympiacos TV:

Μπέτις-Ολυμπιακός: Με Φορτούνη στην κορυφή και 4-3-3!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και ο… τελικός με Μίλαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.