EUROPA LEAGUE

Europa League: Φινάλε με αρκετά θρίλερ

Τα ματς και τα σενάρια πρόκρισης της τελευταίας αγωνιστικής
Europa League: Φινάλε με αρκετά θρίλερ

Πέφτει η αυλαία και στους ομίλους του Europa League, όπου αρκετά εισιτήρια έχουν μείνει ανοιχτά και υπάρχουν όμιλοι όπου και οι τέσσερις αντίπαλοι διεκδικούν πρόκριση!

Φυσικά τα βλέμματα πέφτουν στις δικές μας ομάδες, αλλά έχει ενδιαφέρον το τί γίνεται και στους άλλους ομίλους και τα σενάρια πρόκρισης.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος

ΑΕΚ Λάρνακας – Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λουντογκόρετς – Ζυρίχη (22:00)

Η πρόκριση έχει κριθεί στον όμιλο, καθώς Ζυρίχη και Μπάγερ, απλά μάχονται για την πρωτιά στην βαθμολογία. Οι Γερμανοί είναι ένα πόντο μπροστά και για να είναι σίγουροι, θα πρέπει να κερδίσουν στη Κύπρο

2ος όμιλος

Σέλτικ – Σάλτσμπουργκ, Λειψία – Ρόζενμποργκ (22:00)

Τα πράγματα είναι απλά για την Σέλτικ. Πρέπει να πάρει έναν βαθμό από την Σάλτσμπουργκ που έχει 5 στα 5 στον όμιλο, αν θέλει να περάσει. Σε περίπτωση που ηττηθεί, θα παρακαλάει να μην κερδίσει η Λειψία στην έδρα της, την Ρόζενμποργκ που δεν έχει ούτε βαθμό.

3ος όμιλος

Κοπεγχάγη – Μπορντό, Σλάβια Πράγας – Ζενίτ (22:00)

Η Ζενίτ απλά… απολαμβάνει την πρωτιά στον όμιλο, με τις άλλες τρεις ομάδες να σφάζονται για την πρόκριση. Το πάνω χέρι το έχει η Σλάβια με 7 πόντους, αλλά θα πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τους Ρώσους. Αν χάσει, τότε όποια κερδίσει από το άλλο ματς, θα πάρει την δεύτερη θέση. Αν Κοπεγχάγη και Μπορντό έρθουν ισόπαλες, τότε οι Τσέχοι θα προκριθούν. Σε ισοπαλία της Σλάβια και νίκη της Κοπεγχάγης, η ομάδα της Πράγας θα είναι αυτή που θα προκριθεί.

4ος όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άντερλεχτ, Σπάρτακ Τρνάβα – Φενερμπαχτσέ (22:00)

Αδιάφορος όμιλος. Η Ντιναμό έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και η Φενέρ την δεύτερη θέση, με τα ματς να είναι η απόλυτη αγγαρεία για τις τέσσερις ομάδες.

5ος όμιλος

Άρσεναλ – Κάραμπαγκ, Σπόρτινγκ – Βόρτσκλα Πολτάβα (22:00)

Επίσης αδιάφορος όμιλος, καθώς η Άρσεναλ ακόμη και αν χάσει και η Σπόρτινγκ κερδίσει, υπερισχύει στην ισοβαθμία και της ανήκει η πρωτιά.

6ος όμιλος

Ολυμπιακός – Μίλαν, Ντούντελανζ – Μπέτις (22:00)

Η Μπέτις είναι δεδομένα στον επόμενο γύρο. Με νίκη στο Λουξεμβούργο θα είναι και πρώτη. Ακόμη και αν δε συμβεί αυτό, θα της αρκεί να μην κερδίσει η Μίλαν στον Πειραιά, για να μείνει στην κορυφή, καθώς στην ισοβαθμία είναι καλύτερη. Η Μίλαν απλά θέλει να μην χάσει από τον Ολυμπιακό με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Αν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το 2-0, ή το 3-1, τότε θα είναι στον επόμενο γύρο. Με 4-2 όμως όχι…

7ος όμιλος

Ραπίντ Βιέννης – Ρέιντζερς, Βιγιαρεάλ – Σπάρτακ Μόσχας (19:55)

Εδώ γίνεται… ο χαμός! Όλες οι ομάδες είναι μέσα στην πρόκριση. Βιγιαρεάλ και Ραπίντ έχουν 7 βαθμούς, Ρέιντζερς 6 και Σπαρτάκ 5. Για τους δύο πρωτοπόρους τα πράγματα είναι απλά. Θέλουν να μη χάσουν, για να περάσουν στον επόμενο γύρο, καθώς βολεύονται με την ισοπαλία από την στιγμή που δε παίζουν μαζί. Αν χάσουν όμως, αμφότεροι θα αποκλειστούν!

Για τους Ρέιντζερς τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Θέλουν νίκη για να περάσουν, ή ισοπαλία, αλλά με την προϋπόθεση να χάσει η Βιγιαρεάλ, καθώς υπερισχύουν στην ισοβαθμία (2-2 εκτός, 0-0 εντός). Για τους Ρώσους, μόνο η νίκη τους κάνει, άσχετα με το τί θα γίνει στο άλλο ματς.

8ος όμιλος

Λάτσιο – Άιντραχτ, Μαρσέιγ – Απόλλων Λεμεσού (19:55)

Ξεκαθαρισμένος ο όμιλος, με την Άιντραχτ να είναι πρώτη και την Λάτσιο δεύτερη.

9ος όμιλος

Μπεσίκτας – Μάλμε, Γκενκ – Σάρπσμποργκ (19:55)

Ένα ματς αδιάφορο και ένα… φωτιά. Η Γκένκ έχει περάσει και η αντίπαλός της, Σάρπσμποργκ δεν μπορεί να περάσει δεύτερη, καθώς ακόμη και αν κερδίσει, μία εκ των Μπεσίκτας και Μάλμε θα πάρει το άλλο εισιτήριο. Από την στιγμή που Μπεσίκτας και Μάλμε παίζουν μαζί, η Γκενκ είναι σίγουρα στον επόμενο γύρο και απλά, ανάλογα με το τί θα κάνει στο ματς της με την Σάρπσμποργκ, θα κριθεί η θέση της στον όμιλο (πρώτη ή δεύτερη). Στην Τουρκία, η Μπεσίκτας περνάει και με μία ισοπαλία, ενώ αν χάσει μένει εκτός από τους Σουηδούς. Οι Σουηδοί μπορούν να βγουν και πρώτοι αν κερδίσουν και δε κερδίσει η Γκενκ.

10ος όμιλος

Ακχισασπόρ – Σταντάρ Λιέγης, Σεβίλλη – Κράσνονταρ (19:55)

Πιθανό το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με 12 βαθμούς! Αυτό θα γίνει αν κερδίσουν Σεβίλλη και Σταντάρ, πράγμα διόλου απίθανο. Η Κράσνονταρ περνάει ακόμη και αν χάσει με 3 γκολ διαφορά από την Σεβίλλη και κερδίσει η Σταντάρ στη Τουρκία. Η Σεβίλλη υπερτερεί της Σταντάρ σε ισοβαθμία και θέλει απλά να μην έχει χειρότερο αποτέλεσμα από τους Βέλγους.

11ος όμιλος

Ντιναμό Κιέβου – Γιάμπλονετς, Ρεν – Αστάνα (19:55)

Η Ντιναμό είναι σίγουρα πρώτη καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία της Αστάνα. Οι Καζάκοι παίζουν στη Γαλλία την πρόκριση, με την Ρεν να θέλει μόνο νίκη καθώς είναι δύο πόντους πίσω.

12ος όμιλος

ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ, Βίντι – Τσέλσι (19:55)

Η Τσέλσι είναι αδιάφορη, καθώς έχει περάσει ως πρώτη. Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη και ήττα της Βίντι για να περάσει στον επόμενο γύρο, σε τριπλή ισοβαθμία. Αν δε γίνει αυτό, τότε Βίντι και Μπάτε θα διεκδικήσουν την πρόκριση. Σε ισοβαθμία υπερτερεί η Μπάτε, πράγμα που σημαίνει πως η Βίντι θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτήν.

ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ: Καν’ το όπως στη Λευκορωσία (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Europa League: Φινάλε με αρκετά θρίλερ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.