SUPER LEAGUE 2

Football League: Νίκη της Κέρκυρας με γκολ του… πρώην!

Η Κέρκυρα επικράτησε 1-0 του Ηρακλή με τέρμα του Σιατραβάνη – Ο Εργοτέλης νικητής 2-1 επί του ΑΟΧ Κισσαμικού – Με ανατροπή η Δόξα Δράμας 2-1 τον ΝΠΣ Βόλο
Football League: Νίκη της Κέρκυρας με γκολ του… πρώην!

Η Κέρκυρα επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς επικράτησε στο ντέρμπι του Ηρακλή με 1-0! Παρακάτω όλη η δράση της Football League. 

Το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες, πέτυχε ένας πρώην ποδοσφαιριστής του «Γηραιού» ο Σάββας Σιατραβάνης στο 67’, ο οποίος μάλιστα δεν πανηγύρισε σε ένδειξη σεβασμού, από την στιγμή που έχει αγωνιστεί στους Θεσσαλονικείς.

Το ντέρμπι της Football League ήταν σε γενικές γραμμές πολύ δυνατό, με σκληρά μαρκαρίσματα. Οι δύο ομάδες φάνηκαν ισοδύναμες και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέριες.

Στο 43’ ο Ηρακλής απείλησε με τον Παναγιωτούδη, ενώ στο 60’ η κεφαλιά του Περόνε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ του Σιατραβάνη στο 67’ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, εκείνη την στιγμή.

Ο Ηρακλής πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση κι έχασε μία καλή στιγμή με τον Κλέιτον, η οποία ήταν και η τελευταία του αγώνα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Ιωάννου, Κούρος, Νίκιτς (63′ Κόντος), Ν. Κρητικός, Ζορμπάς (92′ Στ. Κρητικός), Σιατραβάνης (85′ Βέρτζος), Βίλα, Τουράμ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Πασάς, Ζιαμπάρης, Κούσας, Μουμίν, Παναγιωτούδης (71′ Τάι), Ντούνης, Κλέιτον, Μενδρινός (54′ Περόνε), Χασομέρης (80′ Ρόβας).

Πήρε εύκολα το ντέρμπι ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής στο κρητικό ντέρμπι της αγωνιστική, αφού επικράτησε μέσα στα Χανιά του ΑΟΧ Κισσαμικού με 2-1!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι κι έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα με σχετική ευκολία. Το 1-0 έγινε στο 14’ με κεφαλιά του Μπάτζιου, έπειτα από κόρνερ του Μπουρσέλη.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν τον αγώνα και στο 78’ ήρθε και το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από σουτ του Γιακούμπου. Ο ΑΟΧ Κισσαμικός μείωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αρναρέλλη, σε μία αμφιλεγόμενη φάση, αφού δεν ήταν σίγουρο ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι (75′ Τεγούσης), Ζιούλης, Φαζός, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (55′ Καραγιάννης), Σάλιακας, Αποστολόπουλος, Μαλόνγκα (67′ Αρναρέλλης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Μπουτσάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος, Μπουρσέλης (65′ Λαμπάκης), Ιατρούδης (72′ Σταθόπουλος), Έφορντ, Καπνίδης (58′ Ροβίθης).

Καταιγιστικός ο Απόλλων Λάρισας – Παραιτήθηκε ο Χαραλαμπίδης

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το παιχνίδι στην Κατερίνη, όπου ο Απόλλων Λάρισας πέρασε σαν… οδοστρωτήρας πάνω από τον Αιγινιακό και τον νίκησε με 4-0. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το σύλλογο.

Οι Θεσσαλοί έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Και σε αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ καλύτεροι και δεν είχαν πρόβλημα ν ξεπεράσουν το εμπόδιο των αντιπάλων τους.

Ο Τασιουλής έκανε το 1-0 στο 15’, ενώ είχε και δοκάρι στο 36’. Το 2-0 έγινε στο 41’ από τον Χατζή, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο 50’ ο Λουκάο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ ο Σουλιώτης στο 90’ έκανε το 4-0.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Ορφανίδης, Τοπαλίδης, Πετρούσης (46’ Κλιγγόπουλος), Ζήσης, Λάσκαρης, Πιαστόπουλος, Πολύζος (46’ Έππας), Δούμτσιος (46’ Κούστα), Μαρκόφσκι, Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροϊζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολέτο (85’ Μπιμάι), Μαρκολίνο (90+3’ Τσακυργιάννης), Λουκάο, Λούκας Ράμος, Τασιούλης (63’ Καμπέρης), Σουλιώτης.

Στην κορυφή με ανατροπή η Δόξα Δράμας

Η Δόξα Δράμας δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει φέτος και να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλος την άνοδο στη Super League.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, στον εντός έδρας αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλο, αλλά αντέδρασε και πήρε τη νίκη με ανατροπή, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ηλιόπουλος έβαλε μπροστά τον Βόλο, που προερχόταν από το 7-0 επί του Καραϊσκάκη, όμως ο Ροτζέριο Μάρτινς ισοφάρισε στο 64’ και ο Κουσκουνάς, που είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή, λίγο νωρίτερα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 70’.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Πίτκας, Ανδρέου, Μακρής, Σιώπης (25′ Μπαϊκαρά), Ρουγκάλας (57′ Κουσκουνάς), Πεταυράκης, Ριζογιάννης, Μάρτινς, Πατράλης, Κρουθ, Πέρεθ (77′ Καψάλης).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης, Δημόπουλος (58′ Ρούσσος), Γκαλίτσιος, Πίτου Γκαρσία, Ν’ Γκουέμ (72′ Λούκας Γκαρσία), Πέντα (55′ Καμπαγιέρο), Κότο, Μάντζης, Ηλιόπουλος.

Έκπληξη στην Καλαμαριά

Μεταξύ του Απόλλωνα Πόντου και των Τρικάλων, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά, τόσο στο ρόστερ όσο και οικονομικό επίπεδο. Αυτό δεν εμπόδισε πάντως τους γηπεδούχους να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και θα πάρουν μία πολύ σπουδαία νίκη επί του ΑΟΤ.

Οι γηπεδούχοι παίζουν με ένα ρόστερ που στήθηκε τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες πριν από το τέλος των μεταγραφών, αλλά φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά. Με το γκολ του Γεωργιάδη στο 21’ πανηγύρισε τη νίκη επί των Τρικάλων, όπου ο Ράτκο Ντόστανιτς είναι υπ’ ατμόν για τη θέση του.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Θεολόγου, Γεωργιάδης, Τσουμάνης (82’ Δαλιανόπουλος), Σαμαράς, Δημητριάδης (90’ Κυβελίδης), Σουντουρά, Πουρτουλίδης, Καλογέρης (74’ Σπόλιαριτς), Καλαϊτζίδης.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταΐρης, Ράντι (80’ Ηλιάδης), Ρούνεϊ, Γιουκαρής (68’ Καπός), Γκότοβος, Γκουγκούδης, Μακρίδης (46’ Μαντιανί), Νιάρος, Πάνος, Συμελίδης, Τσιάρας.

Ιστορική νίκη για Ηρόδοτο

Το παιχνίδι του Ηροδότου με τον Αήττητο Σπάτων είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Ηταν το πρώτο έπειτα από 35 χρόνια στη δεύτερη κατηγορία και οι Κρητικοί συνόδεψαν την επιστροφή τους με μία νίκη (1-0).

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Φουκαράκη στο 17’ και οι φιλοξενούμενοι με τον Γροντή στο 41’. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε ο Σμυρλής από ασίστ του Μασάδο στο 80’.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κουράκης, Προβιδάκης, Μπάμπης, Γιαλούσης, Κανδυλάκης, Φραγκουλάκης, Κασαπάκης (76′ Αργκιλέσι), Μάκο (46′ Σμυρλής), Μασάδο, Φουκαράκης (65′ Αμαραντίδης), Κωνσταντινίδης.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κοκκαλάς, Χριστοφιλέας (8′ Μουστάκης), Μάγκας, Ηρακλής, Κασνέτση, Κολλαράς, Χαντί, Γροντής, Νηκλιτσιώτης, Μαρουκάκης, Σπυρόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Καραϊσκάκης – Πλατανιάς      0-1

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

ΑΟΧ Κισσαμικός – Εργοτέλης 1-2

Αιγινιακός – Απόλλων Λάρισας         0-4

Απόλλων Πόντου – Τρίκαλα  1-0

Κέρκυρα – Ηρακλής   1-0

Δόξα Δράμας – Βόλος            2-1

Ηρόδοτος – Αήττητος Σπάτων            1-0

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Παναχαϊκή – Σπάρτη

Καραϊσκάκης Άρτας-Πλατανιάς 0-1: Νίκη για τους Χανιώτες με γκολ-δώρο (vid)

Παπαματθαιάκης: «Η ομάδα θα ανακάμψει»

Βάζει πλάτη ο Κατσουράνης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football League: Νίκη της Κέρκυρας με γκολ του… πρώην!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.