SUPER LEAGUE 2

Football League: «Καλπάζει» ο Εργοτέλης, έκπληξη στη Δράμα

Εντυπωσιακός ο Εργοτέλης συνέτριψε τα Τρίκαλα, διπλό απόδρασης για Πλατανιά στην Καλαμαριά και Βόλο στα Χανιά, "μπαμ" του Ηρόδοτου στη Δράμα
Football League: «Καλπάζει» ο Εργοτέλης, έκπληξη στη Δράμα

Η 4η αγωνιστική της Football League άνοιξε με τέσσερις αναμετρήσεις, με τις τρεις από τις τέσσερις Κρητικές ομάδες να πανηγυρίζουν τη νίκη, με εξαίρεση τον ΑΟΧ Κισσαμικό.

Εργοτέλης 4χ4

Απίθανο ξεκίνημα για τον Εργοτέλη στο πρωτάθλημα και «καλπασμός» προς την άνοδο, με όσα δείχνουν οι “κιτρινόμαυροι” στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου επικράτησε με 3-0 του ΑΟ Τρίκαλα στο Παγκρήτιο και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με το απόλυτο των νικών.

Στο 38′ ο διαιτητής Μπακογιάννης είδε παράβαση σε μαρκάρισμα του Συριόπουλου στον Τσέλιο και ο Κοζορώνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ. Και στο 53′ από πάσα του Ιατρούδη, ο Μπουτσάκης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Τρία λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημάδεψε το δοκάρι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 76′, όταν ο Έφορντ έδωσε ωραία τη μπάλα στον Ιατρούδη και αυτός με δυνατό “κλείδωσε” το τρίποντο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Γιακούμπου, Οικονόμου (76′ Μαζουλουξής), Μπάτζιος, Κοζορώνης, Μπουτσάκης (75′ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Σταθόπουλος (58′ Μπουρσέλης).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταΐρης, Πάνος, Γκόλιας, Συριόπουλος, Γκότοβος, Τσιάρας, Γκουγκούδης (54′ Καπός), Γιουκαρής (54′ Σταματάκος), Συμελίδης, Τριανταφυλλάκος, Βανκεβάι (60′ Νιάρος).

“Μπαμ” του Ηρόδοτου και πρώτο διπλό

Στην έκπληξη της ημέρας, ο Ηρόδοτος έφυγε αλώβητος από τη Δράμα, καθώς επικράτησε με 3-2 της τοπικής Δόξας.

Η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη πανηγύρισε το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα και την τρίτη συνεχόμενη νίκη, φτάνοντας του εννέα πόντους. Σε αντίθεση με τους “μαυραετούς” που υπέστησαν την πρώτη τους ήττα και παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν στα χαρτιά το ματς με το Βόλο.

Όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος, σε ένα εντυπωσιαό 45λεπτο. Από ασίστ του Μπαϊκαρά, ο Κουσκουνάς στο 10′ άνοιξε το σκορ. Απάντησαν οι Κρητικοί στο 23′ με εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη και έκαναν την ανατροπή με πλασέ του Αυγενικού στο 31′.

Τρία λεπτά μετά ο Κρητικός ισοφάρισε για τη Δόξα, στο 38′ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά στις καθυστερήσεις ήρθε νέα ψυχρολουσία. Τραγικό λάθος του Πίτκα, ο Γιαλούσης με δυνατό σουτ έκανε το 2-3.

Οι Κρητικοί άντεξαν στην πίεση του δευτέρου μέρους και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Πίτκας, Πεταυράκης, Μακρής, Ρουγκάλας (60′ Πέρεθ), Πατράλης (77′ Νατσιόπουλος), Καψάλης, Ριζογιάννης, Κρητικός (70′ Σουμά), Μπαϊκαρά, Κρουθ, Κουσκουνάς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Γιαλούσης, Δαμιανάκης (57′ Κανδηλάκης), Φραγκουλάκης, Μασάδο (87′ Φουκαράκης), Κασαπάκης, Αυγενικού (67′ Αμαραντίδης), Αργκιλέσι, Σμυρλής.

Πέρασε από τα Χανιά ο Βόλος

Νέα ήττα για τον Κισσαμικό στην έδρα του, που αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι και παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αυτή τη φορά έπεσε «θύμα» του Βόλου που νίκησε με 2-1 και αν πάρει το ματς με τη Δόξα Δράμας στα χαρτιά, τότε θα βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Χουάν Φεράντο μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′ με τον Δημόπουλο. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Καμπαγιέρο με ωραίο δυνατό σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 25′ το γκολ του Ζιούλη ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Δέκα λεπτά μετά, ο Σιμόν μείωσε για τους Χανιώτες, οι οποίοι πίεσαν στην επανάληψη για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά έφυγαν από το γήπεδο με άδεια χέρια.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (89′ Τεγούσης), Καραγιάννης (75′ Μαλόνγκα), Βρεττός (56′ Αρναρέλλης), Αποστολόπουλος.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης (43′ λ. τρ. Καρρίκι), Δόρης, Κότο (75′ Φράγκος), Καμπαγέρο, Πέντα (46′ Ηλιόπουλος), Πίτου Γκαρσία, Μάντζης.

Λάθος Θεοδωρόπουλου, νίκη για Πλατανιά

Το δεύτερο εκτός έδρας τρίποντο πανηγύρισε ο Πλατανιάς. Όπως και στην Άρτα, έτσι και στην Καλαμαριά, η ομάδα του Γιάννη Τάτση εκμεταλλεύτηκε δώρο της αντίπαλης άμυνας, πέτυχε το γκολ και με μαζική άμυνα κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το φινάλε.

Συγκεκριμένα, στο 43′ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έκανε λάθος πάσα, ο Νίλο “έκλεψε” τη μπάλα και χωρίς να δυσκολευτεί την έστειλε στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, ο Ποζατζίδης είδε “τραβηγμένη” δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη άσκησε μεγάλη πίεση, ωστόσο δεν βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο 76′ ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων με τον Κυβελίδη, ενώ στο 88′ ο Σουντουρά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11
ΑΟΧ/Κισσαμικός – ΝΠΣ Βόλος 1-2 (35′ Σιμόν / 3′ Δημόπουλος, 12′ Καμπαγέρο)
Απόλλων Πόντου – Πλατανιάς 0-1 (43′ Νίλι)
Δόξα Δράμας – Ηρόδοτος 2-3 (10′ Κουσκουνάς, 34′ Κρητικός / 23′ Φραγκουλάκης, 31′ Σμυρλής, 45′ Γιαλούσης)
Εργοτέλης – Τρίκαλα 3-0 (38′ Κοζορώνης πεν, 53′ Μπουτσάκης, 76′ Ιατρούδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11
Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη
Παναχαϊκή – Ηρακλής
Αιγινιακός – Αήττητος Σπάτων
Κέρκυρα – Καραϊσκάκης Άρτας

Η Βαθμολογία

# Ομάδα Β. ΑΜ Υ. Κ.
1 Εργοτέλης 12 4 9 1
2 Πλατανιάς 10 4 4 1
3 ΝΠΣ Βόλος 9 4 12 3
4 Απόλλων Λάρισας 9 3 7 0
5 Ηρόδοτος 9 4 6 3
6 Δοξα Δράμας 7 4 7 6
7 Κέρκυρα 4 3 1 2
8 Παναχαϊκή 2005 4 3 3 3
9 Ηρακλής 4 3 2 2
10 Απόλλων Καλαμαριάς 3 4 1 5
11 Τρίκαλα 3 4 4 7
12 Αιγινιακός 2 3 3 7
13 Σπάρτη 1 3 1 4
14 ΑΟΧ Κισσαμικός 1 4 3 7
15 Αήττητος Σπάτων 1 3 1 3
16 Καραϊσκάκης Άρτας 0 3 0 10

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football League: «Καλπάζει» ο Εργοτέλης, έκπληξη στη Δράμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.