SUPER LEAGUE 2

Football League: Νίκες για Βόλο, Ηρακλή, Κέρκυρα, ισόπαλο το ντέρμπι της Δράμας

Πέντε νίκες και μόλις μία ισοπαλία στις έξι αναμετρήσεις της Κυριακής (2/12) για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος
Football League: Νίκες για Βόλο, Ηρακλή, Κέρκυρα, ισόπαλο το ντέρμπι της Δράμας

Με νίκες συνέχισαν τα φαβορί για την 7η αγωνιστική της Football League.

Ο Ηρακλής είχε εύκολο έργο απέναντι στον Αήττητο Σπάτων, σε αντίθεση με τον Βόλο και την Κέρκυρα που δυσκολεύτηκαν απέναντι σε Σπάρτη και ΑΟΧ Κισσαμικό αντίστοιχα.

Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας Λάρισας πέρασε και από την Άρτα, ενώ ο Ηρόδοτος “έσπασε” το αήττητο του Εργοτέλη.

Τέλος χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Δράμα ανάμεσα σε Δόξα και Παναχαϊκή.

Περίπατος στα Σπάτα

Ο Ηρακλής κατέβηκε στην Αθήνα ως φαβορί για μέσα στο γήπεδο επιβεβαίωσε τον ρόλο του. Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επικράτησε με 3-0 του Αήττητου και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της.

Στο 15′ με ωραίο σουτ του Πασά έξω από την περιοχή ο “γηραιός” άνοιξε το σκορ. Και στο 39′ ο Ντούνης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, αλλά χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Στις καθυστερήσεις ο Παναγιωτούδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κοκκαλάς, Σπυρόπουλος, Κολλαράς, Χριστοφιλέας, Βούκοβιτς (73’ Κατσάρας), Ηρακλής, Κασνέτση, Ματσούκας (20’ Νηκλητσιώτης), Σταματάκης, Γροντής (46’ Χατζηϊωαννίδης), Μαρουκάκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Κουτρουμάνος, Κουκόλης, Στάμου, Μουμίν, Καλτσάς, Μενδρινός (58’ Παναγιωτούδης), Πασάς, Ντούνης (82’ Γεωργίου), Χασομέρης (89’ Ζιαμπάρης), Περόνε.

Λυτρωτής ο Τουράμ

Αγχωτική νίκη πέτυχε η Κέρκυρα με 1-0 επί του Κισσαμικού, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως μέσα στο σπίτι της δεν μπορεί να διασπάσει εύκολα τις κλειστές άμυνες.

Οι Κρητικοί είχαν κλείσει όλους τους χώρους από μπροστά και πίστεψαν πως θα μπορούσαν να φύγουν με βαθμό από το νησί. Ο Βραζιλιάνος στράικερ, όμως, είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε να βρει τον τρόπο να “ξεκλειδώσει” την άμυνα των Χανιωτών με γκολ στο 81′.

Έτσι, οι Φαίακες πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους και επιστρέφουν σταδιακά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Κούρος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Μότα (69′ Ν. Κρητικός), Ζορμπάς, Σανδραβέλης, Τουράμ, Σιατραβάνης (88′ Βέρτζος), Λινάρδος, Αποστολίδης (29′ Κόντος).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Γκίνη (87′ Βρεττός), Σισέ, Ζιούλης, Καραγεώργης, Σελινιωτάκης (66′ λ.τρ. Καντιμά), Τεγούσης, Καραγιάννης, Αρναρέλλης, Αποστολόπουλος (87′ λ.τρ. Νικολούδης), Ρίσκι.

Πρώτη ήττα για Εργοτέλη

Από τον συντοπίτη Ηρόδοτο έμελλε να την… πατήσει για πρώτη φορά ο Εργοτέλης στο πρωτάθλημα κα να γνωρίσει την παρθενική του φετινή ήττα.

Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου δεν βρήκε απάντηση στο γρήγορο γκολ του Γιαλούση στο 5′, όντας αρκετά κακή στην τελική προσπάθεια, με τους Έφορντ και Ιατρούδη να μην βοηθούν στο επιθετικό κομμάτι όσο στα προηγούμενα ματς.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από δύο σερί ήττες εκμεταλλεύτηκαν το τέρμα του έμπειρου κεντρικού αμυντικού τους. Περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, έψαξαν στην κόντρα το δεύτερο γκολ και στάθηκαν τυχεροί στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Έφορντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Αρμάντο Φουτσίνι): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Γιαλούσης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Κασαπάκης (83’ Φουκαράκης), Μάκο (65’ Κανδυλάκης), Αργκιλέσι, Φραγκουλάκης, Κωσταντινίδης (76’ Σμυρλής), Μασάδο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος (84’ Σταθόπουλος), Μπουτσάκης (71’ Λαμπάκης), Κουατένγκ (63’ Καπνίδης), Ιατρούδης, Έφορντ.

Βόλος… στο φινάλε

Τα εύκολα, δύσκολα έκανε ο Βόλος που… έφτυσε αίμα για να περάσει από τη Σπάρτη με 3-1. Χρειάστηκε δύο γκολ του Σωτήρη Πίσπα στο 89′ και στο 92′ για να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο και να παραμείνει σε απόσταση τριών πόντων από την κορυφή.

Οι Λάκωνες μάλιστα, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 6′ με τον Βλαχομήτρο και προσπάθησαν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά η ισοφάριση ήρθε με εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία στο 22′, άμεσα δηλαδή.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους. Στο 71′ ο Πέντα πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, η είσοδος του Πίσπα στο 86′ άλλαξε το “ρου” της ιστορίας.

Ο νεαρός στράικερ πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών και οδήγησε την ομάδα του στην αποφυγή απρόσμενης απώλειας βαθμών.

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Σταματόπουλος, Καλούσης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καινούργιος (66’ Αρώνης), Παυλής (54’ Ρομπίνιο), Κωνσταντινόπουλος (75’ Ρούμπος), Βλαχομήτρος.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης, Πίτου Γκαρσία, Πέντα, Καμπαγέρο (86′ Πίσπας), Λούκας Γκαρσία (61’ Ηλιόπουλος), Κότο (67’ Φράγκος), Μάντζης.

Ασταμάτητος ο Απόλλων Λάρισας

Έχει βαλθεί να… τρελάνει τους πάντες η ομάδα του Μαρσέλο Τροΐζι. Αυτή τη φορά, ο Απόλλωνας επικράτησε με 1-0 του Καραϊσκάκη Άρτας εκτός έδρας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο Μαρκολίνο εκτέλεσε φάουλ, ο Χατζής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το γκολ αυτό στο 30′ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Το οποίο και έβαλε στοπ σε ένα σερί τριών θετικών αποτελεσμάτων για την ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Παπανίκου, Καψάλης, Χρούσιελ, Παντίδος, Καπίας, Μασούρας (57′ Μαχαίρας), Ψιάνος (67′ Λίτσκας), Χούσος, Κάκκο (80′ Παπαδόπουλος), Άλεξιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο (93′ Καμπέρης), Πολέτο (62′ Λίταινας), Τασιούλης (87′ Καρατάσιος), Λουκάο.

Ντέρμπι (Χ)ωρίς νικητή

Σε ένα κακό ματς στη Δράμα, Δόξα και Παναχαϊκή αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Σε ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί περισσότερο τους Πατρινούς που διεύρυναν το αήττητο σερί τους στα τέσσερα ματς και πέρασαν ανεπηρέαστοι μια δύσκολη εβδομάδα με τις παραιτήσεις των Κατσουράνη, Γεωργακόπουλου.

Αντίθετα, οι “μαυραετοί” δεν εκμεταλλεύτηκαν και πάλι την έδρα τους, ωστόσο αντέδρασαν μετά το 0-1 του Ελευθεριάδη με πέναλτι στο 74′. Και πήραν τελικά τον βαθμό με γκολ του Κουσκουνά.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Βιτλής, Ανδρέου, Καψάλης, Σιώπης, Μακρής, Ριζογιάννης, Κρουθ (56′ Κρητικός), Μάρτινς, Πέρεθ (70′ Μπαϊκαρά), Κουσκουνάς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Φουρλάνος (70′ Παπατόλιος), Ελευθεριάδης, Κολ (84′ Αργυρόπουλος), Πλέγας, Μωραΐτης (84′ Καρατσανάκοφ), Κυνηγόπουλος.

Tα τελικά αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Πλατανιάς – Τρίκαλα 2-0 (27′ Νόλι, 48′ Μπιανκόνι)
Αιγινιακός – Απόλλων Πόντου 2-2 (17′, 68′ Δούμτσιος / 56′ πεν., 75′ πεν. Πορτουλίδης)
ΑΕ Σπάρτη – ΝΠΣ Βόλος 1-3 (6′ Βλαχομήτρος / 22′ Πίτου Γκαρσία, 89′, 92′ Πίσπας)
Αήττητος Σπάτων – Ηρακλής 0-3 (14′ Πασάς, 40′ Ντούνης, 92′ Παναγιωτούδης)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας 0-1 (30′ Χατζής)
Ηρόδοτος – Εργοτέλης 1-0 (6′ Γιαλούσης)
Δόξα Δράμας – Παναχαϊκή 1-1 (79′ Κουσκουνάς / 74′ πεν. Ελευθεριάδης)
Κέρκυρα – ΑΟΧ Κισσαμικός 1-0 (81′ Τουράμ)

Η Βαθμολογία της Football League

# Ομάδα Αγ. Β. Γκολ Υπέρ Γκολ Κατά
1 Απόλλων Λάρισας 7 19 15 4
2 ΝΠΣ Βόλος 7 16 17 5
3 Πλατανιάς 7 15 8 3
4 Εργοτέλης 7 14 12 5
5 Κέρκυρα 7 13 7 3
6 Ηρόδοτος 7 12 7 6
7 Δοξα Δράμας 7 11 11 11
8 Παναχαϊκή 7 10 6 5
9 Ηρακλής 7 10 11 7
10 Απόλλων Πόντου 7 7 4 9
11 Καραϊσκάκης Άρτας 7 7 5 11
12 ΑΟΧ Κισσαμικός 7 5 5 8
13 Σπάρτη 7 5 5 11
14 Αήττητος Σπάτων 7 5 4 10
15 Τρίκαλα 7 3 4 12
16 Αιγινιακός 7 3 7 18

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football League: Νίκες για Βόλο, Ηρακλή, Κέρκυρα, ισόπαλο το ντέρμπι της Δράμας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.