SUPER LEAGUE 2

Αγωγή 16,8 εκατ. ευρώ στη Super League!

Η Football League ζητάει να της επιδικαστούν χρήματα που της οφείλονται από το 2009, βάσει συμφωνίας των δύο πλευρών
Αγωγή 16,8 εκατ. ευρώ στη Super League!

Ο… κόμπος έφτασε στο χτένι, για τη Football League αφού εξαντλήθηκε η υπομονή της για συνεννόηση με τη Super League και πλέον η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας κατέθεσε αγωγής κατά της πρώτης ζητώντας 16,8 εκατ. ευρώ!

Οι σχέσεις των δύο διοικήσεων έχουν φτάσει πλέον στα άκρα, με αποκορύφωμα την αγωγή της Football League. Το συγκεκριμένο ποσό που ζητάει η Football League αφορά τα χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί από το 2009 και προκύπτουν από τη νομοθετημένη υποχρέωση ενίσχυσης της μικρότερης κατηγορίας από την μεγαλύτερη με τις διατάξεις του 2006, στις οποίες ορίστηκε ο διαχωρισμός τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση έχει ληφθεί από πέρυσι, αλλά έγινε μία προσπάθεια συνεννόησης με τη νυν διοίκηση, η οποία ωστόσο έπεσε στο κενό κι αυτό γιατί πρόσφατα προέκυψε μία νέα… περιπέτεια.

Αυτή αφορά ένα δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας από το 2006, το οποίο ήταν στο πλαίσιο της πρώτης και μοναδικής ενίσχυσης για το διάστημα 2006-2009 με 2,2 εκατ. € ανά σεζόν. Η ευθύνη της αποπληρωμής της δανειακής σύμβασης βάραινε τη Super League, με την υποχρέωση να έχει καλυφθεί μέχρι το τέλος του 2009.

Ωστόσο από το 2006 και μέχρι σήμερα, δηλαδή 12 χρόνια, η οφειλή δεν έχει καλυφθεί και το δάνειο έχει περάσει πλέον στον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει απειλή κατάσχεσης των λογαριασμών της Football League, αλλά και τα ιδιόκτητα γραφεία της διοργανώτριας αρχής στην οδό  Θεμιστοκλέους.

Πλέον, η Football League ζητά να της επιδικαστούν όλα τα ποσά που δεν έχει εισπράξει από το 2009 και ορίζει περίπου το τίμημα στα 2,2 εκατ. ευρώ ανά σεζόν. το συγκεκριμένο ποσό είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Πέτρο Θεοδωρίδη στο μοναδικό ιδιωτικό συμφωνητικό ενίσχυσης που έχει υπάρξει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγωγή 16,8 εκατ. ευρώ στη Super League!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.