SUPER LEAGUE 2

Λεουτσάκος: «Πρωτάθλημα 16 ομάδων, άνοδος τουλάχιστον 2 ομάδων»

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συζήτησης με τον Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και στις επιθυμίες της Football League
Λεουτσάκος: «Πρωτάθλημα 16 ομάδων, άνοδος τουλάχιστον 2 ομάδων»

Την πλήρη αντίθεση του με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών εξέφρασε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μετά την συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο πρόεδρος της Football League στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος της συζήτησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού αναφέρθηκε στην βοήθεια της πολιτείας, προκειμένου το ποδόσφαιρο να βαδίσει σε ποιο σωστά μονοπάτια, αλλά στάθηκε στο ζήτημα των ομάδων που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν. Λέγοντας πως δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο ανόδου λιγότερων από δύο ομάδων στην Super League.

Αρχικά, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε:

«Εμείς ως Football League ήρθαμε να κάνουμε μια συνάντηση με τον υπουργό για να ενημερωθούμε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, γιατί είχαμε γνώση μόνο από δημοσιεύματα. Η απάντηση του ήταν πως δεν ξέρει τι θα γίνει και αν θα γίνει, επειδή εκκρεμούν οι συζητήσεις με την Super League. Εμείς του εκφράσαμε τις απόψεις μας, ότι είμαστε κάθετοι στο να ανεβαίνουν δύο ομάδες και να πέφτουν δύο ομάδες και ο αριθμός των ομάδων της Football League να είναι 16.

Συμφωνούμε πως χρειάζεται αναδιάρθρωση και πρέπει να γίνει συζήτηση. Πρέπει να υπάρχουν έσοδα που να αρμόζουν στο πρωτάθλημα της Football League και να μην υπάρχει τέτοια τεράστια ψαλίδα στα έσοδα από την Super League.

Είμαστε διαφορετικό κομμάτι από την Super League και θα είμαστε αρωγοί σε αυτό που θέλει να κάνει. Μας διευκρίνισε πως ημιεπαγγελματικές θα είναι οι ομάδες που έρχονται από την Γ’ Εθνική σε πρώτο στάδιο και όχι αυτές που υπάρχουν ήδη.

Γνωρίζουμε πως έκανε πολλά για να λειτουργήσει ομαλά το πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια και χρειάζεται παραπάνω στήριξη από τον υπουργό στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου και των χορηγών. Μας είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα μπορεί να μας απαντήσει συγκεκριμένα, αφού θα ξέρει τα δεδομένα από τις συναντήσεις με την Super League».

Εσείς είστε σύμφωνοι με δύο επαγγελματικές κατηγορίες 12 ομάδων και μια τρίτη ημιεπαγγελματική με 12 ομάδες πάλι;

«Με τα οικονομικά δεδομένα που τη συνοδεύουν φυσικά και συμφωνεί όλο το ποδόσφαιρο και οι πρόεδροι. Το θέμα είναι αν θα καταλήξουμε».

Υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο που μπορεί να πάρει η Football League αν είναι ημιεπαγγελματικής φύσης;

«Σίγουρα υπάρχει και η μελέτη του υπουργού αναλύθηκε και στην Super League έχει μέσα της τα στοιχεία. Εκείνοι είναι στο πρώτο σκαλί, αλλά υπάρχουμε και εμείς που προσπαθούμε για το καλύτερο. Η Super League έχει πολλά προβλήματα, δεν έχει κεντρική διαχείριση, έχει άστεγες τηλεοπτικά ομάδες και εμείς νιώθουμε το πρόβλημα τους και θα πρέπει να κάτσουμε μαζί όλοι σε ένα τραπέζι ώστε να λύσουμε κάποια θέματα. Υπάρχουμε όμως και εμείς, αλλά και οι πρόεδροι της κατηγορίας που βάζουν χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν λόγο».

Αν τελικά δεν προχωρήσει το σχέδιο και παραμείνει η κατηγορία με 16 ομάδες ποια είναι η πρόταση σας;

«Εμείς είπαμε πως ακόμη και να μην προχωρήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να υπάρχει μια μέριμνα στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Εμείς είμαστε στην ΕΡΤ και θα συζητήσουμε πάλι για τα επόμενα δύο χρόνια και παράλληλα να υπάρξει και βοήθεια από την Πολιτεία και για το θέμα των χορηγιών. Το δικό μας πρωτάθλημα είχε άνοδο στα εισιτήρια σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, είχε 91 τοις εκατό Έλληνες ποδοσφαιριστές και σαφώς χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια. Σίγουρα δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας, αλλά καταλαβαίνει ο καθένας πως όταν δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα πρωτάθλημα».

Είπατε πως είστε κάθετοι στην άνοδο δύο ομάδων από την Football League στην Super League;

«Είναι απόφαση ομόφωνη από όλους τους προέδρους του διοικητικού συμβουλίου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί οι πρόεδροι των ομάδων αρκετά, βάζουν χρήματα στις ομάδες τους και θέλουν να υπάρχει η επιβράβευση της ανόδου ώστε να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και της Super League. Αν ανεβαίνει ένας από εμάς και ξεφύγει μια ομάδα από την αρχή, δεν θα έχουμε πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο. Πρέπει να ανεβαίνουν δύο, μη πω και τρεις που υπήρχε παλιά και κόπηκε».

Δεν αλλάζει γνώμη ο Βασιλειάδης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λεουτσάκος: «Πρωτάθλημα 16 ομάδων, άνοδος τουλάχιστον 2 ομάδων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.