FOOTBALL LEAGUE

Λαϊκά δικαστήρια και «ντου» οπαδών στον Κορυδαλλό!

Χαμός μετά το τέλος της αναμέτρησης της Προοδευτικής με την ΑΕΕΚ Σύνκα
Λαϊκά δικαστήρια και «ντου» οπαδών στον Κορυδαλλό!

Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλασσε το φινάλε της αναμέτρησης της Προοδευτικής με την ΑΕΕΚ Σύνκα για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα των Χανίων κατάφερε να “δραπετεύσει” από τον Κορυδαλλό με το διπλό (2-1), αλλά τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα παραπέμπουν σε άλλες εποχές…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr, μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Σύνκα, οι οπαδοί της Προοδευτικής ξέσπασαν κατά πάντων, μην μπορώντας να δεχθούν την ανατροπή του σκορ και την διαγραφόμενη ήττα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα των Χανίων να μην αποχωρήσει για τα αποδυτήρια με το σφύριγμα της λήξης, αλλά να περιμένει στο κέντρο του γηπέδου μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Έπειτα από 20 λεπτά παραμονής στο γήπεδο και αποχώρησης, εντός της φυσούνας βρέθηκαν άγνωστοι, οι οποίοι επιτέθηκαν στην αποστολή του Σύνκα που προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια. Εκεί, άνθρωποι της ομάδας των Χανίων δέχθηκαν χτυπήματα, χωρίς ωστόσο κάποιος απ’ αυτούς να τραυματιστεί σοβαρά. Έως ότου οι Χανιώτες υπό την συνοδεία μικρής διμοιρίας των ΜΑΤ εισέλθουν τελικά στα αποδυτήρια.

Επικράτησε μεγάλη ένταση για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα η αποστολή του Σύνκα να αδυνατεί να αποχωρήσει από το γήπεδο του Κορυδαλλού. Κάτι που τελικά έγινε δύο ώρες μετά, περίπου στις 20:00, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

«Ευχαριστούμε για την… φιλοξενία»

Σε δελτίο τύπου, η χανιώτικη ομάδα δε θέλησε να επεκταθεί με το τι έγινε, αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα: «Για τα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα δεν πρόκειται να σχολιάσουμε απολύτως τίποτα, καθώς είναι δουλειά άλλων, ωστόσο, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε άπαντες για την «φιλοξενία» τους».

Ευχαριστήριο σε αστυνομία Πειραιά

Εν συνεχεία υπήρξε νέα ανακοίνωση που αφορούσε την αστυνομία: “Η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και τους άνδρες του Α.Τ. Κορυδαλλού για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας μας με την Προοδευτική.

Χωρίς την δική τους μέριμνα, θα ήταν αδύνατο για την αποστολή της ομάδας μας να φύγει σώα και αβλαβής από το γήπεδο του Κορυδαλλού.

Και πάλι, εκφράζουμε το ειλικρινές ευχαριστώ μας στους άνδρες της Αστυνομίας για τα μέτρα τάξης που έλαβαν”.

“Κρίση” μεταξύ των οπαδών

Τέλος, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και προς το φινάλε υπήρξε ένταση ανάμεσα σε οπαδούς, όπως φαίνεται και μέσω της ανακοίνωσης του “Crimson Club”.

Αυτή αναφέρει:

“Με σεβασμό στους φιλάθλους της Προοδευτικής σας γνωστοποιούμε ότι το Crimson Club αναστέλλει μέχρι νεοτέρας τις δράσεις του. Η παρούσα απόφαση λαμβάνεται με πλήρη επίγνωση της κατάστασης και της χρονικής συγκυρίας των όσων διαδραματίζονται στην ομάδα.

Αυτή η απόφαση δε λαμβάνεται από φόβο αλλά από αξιοπρέπεια στο έργο και στις προσπάθειες αγνών φιλάθλων της Προοδευτικής που είναι ο πυρήνας των ιδρυτικών μελών του. Το Crimson Club ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ αλλά θα παραμείνει στεγασμένο στο χώρο του απέχοντας από οποιαδήποτε άλλη ενεργή δραστηριότητα.

Μας θλίβει αυτή η απόφαση αλλά τα όσα διαδραματίζονται εδώ και ημέρες μας αναγκάζουν με ωριμότητα να ενεργήσουμε με αυτό τον τρόπο. Η ασφάλεια και η προσωπική ελευθερία έκφρασης είναι ύψιστο δικαίωμα του καθενός.

Το γεγονός ότι αγνοί φίλαθλοι της Προοδευτικής δέχτηκαν απροκάλυπτα επίθεση, χειροδικία και απειλές μετά το τέλος του αγώνα είναι καταδικαστέο αλλά δυστυχώς είναι η τελευταία παράσταση που βιώσαμε. Αυτό είναι και η αιτία της απόφασης μας αφού το γήπεδο αποτελεί κομμάτι της ζωής μας η οποία συνεχίζεται και μετά από αυτό στις οικογένειες μας. Είναι πράξεις αντίθετες με τη φιλοσοφία και τους στόχους που είχαμε θέσει επιδιώκοντας να στηρίξουμε έμπρακτα την ομάδα που αγαπάμε.

Δεν είμαστε εδώ να φέρουμε διχόνοια και αντιπαλότητα σε κανέναν υγιή φίλαθλο της Προοδευτικής. Αν το Crimson Club αποτελεί το πρόβλημα για τα όσα συμβαίνουν στο σωματείο κάνουμε στην άκρη με το κεφάλι ψηλά και αξιοπρεπώς. Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη σας και ευχόμαστε στην ομάδα μας να επιτύχει τους στόχους της. Για αυτό μοχθούμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Με εκτίμηση,

Crimson Club”.

https://www.facebook.com/CrimsonClub/posts/714583092253835

Γ΄ Εθνική: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Ενεργοποιείται η συμφωνία ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ-Κώστα Ανυφαντάκη

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαϊκά δικαστήρια και «ντου» οπαδών στον Κορυδαλλό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.